• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9136.05 0.62
  • Altın: 2324.383 0.76
  • Dolar: 32.3675 0.10
  • Euro: 34.9483 -0.35

Ünal Aysal Hakime O Mesajları Anlattı !

Hakkında zorla getirme kararı çıkarılan eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakim karşısına çıktı. Aysal dava konusu mesajların gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın eline nasıl geçtiğini bilm...
Ünal Aysal Hakime O Mesajları Anlattı !

Hakkında zorla getirme kararı çıkarılan eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakim karşısına çıktı. Aysal dava konusu mesajların gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın eline nasıl geçtiğini bilmediğini iddia etti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in Galatasaray Spor Kulübü’nden gönderilmesinin ardından gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Terim’in eski Başkan Ünal Aysal’a gönderdiği SMS’leri yayınlamıştı. Özel mesajlarının yayınlanmasının ardından Terim’in şikayeti üzerine, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Savcılık, bu mesajları televizyonda yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

“ZORLA GETİRME ÇIKINCA ARA CELSEDE ADLİYEYE GELDİ”

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada mahkeme Ünal Aysal hakkında zorla getirme kararı çıkartmıştı. Hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Aysal duruşma gününü beklemeden bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine geldi. Aysal, davanın görüldüğü İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan ara celsede hakim karşısına çıktı. Ara celseye şikayetçi Terim’i ise avukatları temsil etti.

Belçika’da yaşadığını ve ara ara Türkiye’ye geldiğini belirten Aysal kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 40 bin lira olduğunu söyledi.

Duruşmada ifade veren Aysal “Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ile aramda hiçbir şekilde mesajlaşma olmadı. Fatih Terimle aramızda geçen dostane mesajlar Kütahyalı’ya nasıl ulaştı bilmiyorum” dedi.

“BİRİ TELEFONUMDAN MESAJLARIN FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞ OLABİLİR”

Dava konusu mesajların Fatih Terim ile arasında geçen dostane mesajlar olduğuna vurgu yapan Aysal, “Yönetim kurulu toplantılarına girerken telefonlarımız yanımıza almıyoruz. Dinleme tarzı sıkıntılar oluşmasın diye. Fatih Terim’in ayrılışı döneminde yaptığımız toplantıda telefonumu sessize alarak masama bırakmıştım. Toplantı anında telefonum yanımda değildi. Belki biri ben yokken mesajların fotoğrafını çekmiş olabilir. Mesajları inkar etmiyorum. Yalnız ben mesajları göndermedim” dedi.

“BİRİ HAKLILIĞINI İSPAT ETMEK İÇİN BU MESAJLARI GÖSTERDİ”

Mesajın yayınlandığı spor programını ve diğer spor programlarını izlemediğini belirten Aysal, “O program da Terim’in teknik direktörlükten ayrılma sebepleri tartışılıyordu. Sanırım konuşmacılar arasında bir tartışma olmuş. Biri haklılığını ispat etmek için bu mesajları gösterdi. Kütahyalı ile mesajlaşmadım. Bu mesajları kesinlikle kendisine göstermedim. Nasıl eline geçtiğine ilişkin bir bilgim yok. Bu tür konuşmaları yayınlatmamın benim ve Terim açısından hiçbir anlamı yok” şeklinde konuştu.

“ADİL YARGILAMA VE MASUMİYET KARİNESİ İHLAL EDİLDİ”

Duruşmada daha sonra söz alan avukat Köksal Bayraktar ise müvekkili Ünal Aysal’ın soruşturma aşamasında tanık olarak ifadesinin alındığını hatırlatarak “Savcılık aşamasında eğer müvekkilimin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulsaydı Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerekli araştırma yapılır deliler toplanır ve mahkeme önüne aynı şekilde getirilmezdi. Bu nedenle adil yargılama ve masumiyet karinesinin ihlal edildiği kanısındayız” dedi.

“RENCİDE EDECEĞİ ŞEYLER OLMADIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMAYA GEREK GÖRMEDİM”

Duruşmada daha sonra söz alan şikayetçi Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, Sanık Ünal Aysal’a 5 soru yöneltti. Epözdemir’in ‘Dava konusu programda diğer sanık Rasim Ozan Kütahyalı tarafından söz konusu mesajlar eksik ve yanlı bir şekilde gösterilmesine rağmen neden Savcılığa şikayette bulunmadınız?’ sorusuna Aysal, “Bu mesajların hiç birinde kimseyi rahatsız edici bir söz yada rencide edici şeyler olmadığı için şikayetçi olmaya gerek görmedim” dedi.

“TELEFONUMUN ŞİFRESİ YOKTUR”

Aysal, “Cep telefonunun şifresinin olup olmadığı, var ise şifrenin başka bir kişi tarafından bilinip bilinmediği” şeklindeki soruya ise “Telefonum günde 100’e yakın kez çalardı. Şifre ile işlem yapmam mümkün değil. Bu yüzden şifresizdir. Kaldı ki Galatasaray Kulübü ile ilgili bütün görüşmeler açıktır. Hemen hemen herkesin önünde konuşulur” şeklinde yanıtladı.

“TERİM’İN GÖNDERİLMESİNİ MEŞRU KILMAK ADINA MESAJLAR YAYINLANMIŞTIR”

Aysal’a sorularını yönelten Epözdemir daha sonra ise “Mesajların yayınlanmasının gerekçesi, kulübün Terim’i teknik direktörlükten ayırmasını haklı ve meşru kılmak adına yapılmıştır. Çünkü, teknik direktörlükten ayırma sebebi, Terim’in Ünal Aysal’ın telefonlarına ve mesajlarına cevap vermediği iddiasıdır. Bunu meşru kılmak adına bu mesajlar yayınlanmıştır. Halkımıza Terim’i ayırma sebebinin haklı olduğu anlatılmaya çalışılmıştır. Bu nedenlerle Sanık Aysal’ın savunmalarını kabul etmiyoruz” dedi.

Epözdemir’in beyanlarının ardından yeniden söz alan Aysal ise “Terim’in ayrılması, iddia edildiği gibi mesajlaşma yüzünden değil, Milli takımla bizden habersiz bir şekilde anlaşma yapmasından kaynaklıydı. Bizim bu mesajları yayınlayarak Terim’in gönderilmesi için Galatasaray Kulübünün taraftarı nezdinde meşru zemin oluşturma ihtiyacı yoktur“ şeklinde konuştu.

Mahkeme Aysal’ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek davayı erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim