• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Ufuk Acay, Darıca’da seçilmiş başkan

Mevcut İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın aday gösterildiği Darıca ilçe kongresinde Acay başkan seçildi. Kongrede Darıca teşkilatlarına övgü, muhalefete ise sert eleştirel havada uçuştu
Ufuk Acay, Darıca’da seçilmiş başkan

Sancaktepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongreye MKYK Üyesi ve Milletvekili Emine Zeybek, İl Koordinatörü Rize eski Milletvekili Hikmet Ayar,Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediye eski Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çİiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Gölcül lçe Başkanı Çetin Seymen, Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, İl eski Başkanlarından Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan,Gebze Belediye eski başkanı İbrahim Pehlivan, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Baki Özdemir, ilçe kadın kolları başkanı, ilçe gençlik kolları başkanı ve partililer katıldı. 

 

 

‘DAVA DERDİ OLANLARIN PARTİSİ’

 

Darıca İlçe Teşklatı’nın 5. Olağan kongreside 401 delege 30 ilçe yönetim kurul üyesi ile birlikte 60 il delegesini seçildi. Mevcut İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın aday gösterildiği kongrenin divan başkanlığını Halit Çokan, divan üyeliklerini Mustafa Yıldıztekin, Mehmet Akın, Murat Yılmaz, Selma Günenç yaptı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ilk sözü Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay aldı. Acay, “Siyasi partilerde kongreler bir bayramdır. Kongreler tazelenmenin yeniden besmele diyerek yola başlamanın adımıdır. Hele AK Parti’de kongreler daha farklıdır. Çünkü AK Parti davası ve derdi olan insanların buluştuğu bir siyasi harekettir. Birlik ve beraberliğin zirve yaptığı dönemlerdir” şeklinde konuştu.

 

‘OY ALMAYI DEĞİL GÖNÜL ALMAYI ÖNEMSEDİK’

 

AK Parti’nin sadece siyasi partiden ibaret olmadığını söyleyen Acay, “AK Parti, temsil ettiği değerler bakımında da farklı bir siyasi harekettir. Osman Gazi’yi fetihten fetihe koşturan çağ açıp çağ kapatan milli mücadelede vatan evlatlarını cepheden cepheye koşturan ruh ne ise AK Parti’deki şuur da öyledir. Biz gönül almayı oy almaktan kıymetli gördüğümüz için aziz milletimiz her türlü zorlukta yanımızda olmuştur. 2018’den bu yana çalışma arkadaşlarımızla gitmedik kapı bırakmadık. Belediye başkanımızda pandemi döneminde uyumlu çalışarak vatandaşlarımızın ihtiyacını karşıladık. Seçilecek arkadaşlarımızla el ele gönül gönüle güzel bir süreç geçireceğiz. Darıca teşkilatlarını 2023 seçimlerine hazır hale getireceğiz” dedi.

 

 

‘SIRÇA KÖŞKLERDE OTURALIM DİYE SEÇİLMEDİK’

 

Acay’ın ardından söz alan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “AK Parti slogalarının karşılığını her zaman vermiştir. Ne diyor Cumhurbaşkanımız: ‘Birliğin adresi AK Parti’ Darıca teşkilatları da Kocaeli teşkilatları da her daim birliğin adresi olmaya devam ediyor. Eskisi, yeniş, genci hanımefendisi her kesimden arkadaşımızla bir düğün edasında kongre yaşıyoruz. Görevi devralacak yeni yol arkadaşlarımın Allah yar ve yardımcısı olsun. Her gün sahada olan milletin derdiyle dertlenen bir teşkilat ve belediye ile birlik ve beraberlik içinde 2023’e doğru ilerleyeceğiz. Milletimizle iç içeyiz. Milletimiz sırça köşklerde oturalım diye bize oy vermedi. İnanıyorum ki AK Parti kadroları ile daha güzel işler yapacağız. Şehrimizi inşa neslimizi de ihya etmek için çalışıyoruz. 2019’da yola çıktığımızla milletimize verdiğimiz hangi söz varsa hepsini yapacak kudrete ve iradeye sahibiz” dedi.

 

 

15 YILDA 133 PROJE

 

Bıyık’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Darıca’da denize baktığım zaman denize takılmış bir gerdanlık gibi duruyor. Darıca’ya ne yaparsanız yakışıyor. Geçmiş 15 yıl boyunca Darıcamıza 133 proje 254 Milyon TL yapılmış. 2019-2020 döneminde ise 23 projeyi 154 Milyon TL’ye yaptık. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Sıkıntı da yaşanıyor bir an önce bitirmeye çalışıyoruz. Tam 10 mahalleyi ilgilendiren 81 Milyon TL’lik altyapı yapıyoruz. Metro çalışmamız hızla ilerliyor. Birinci etabı 2022 yılının sonunda 2. Etabıise 2023 yılı sonuna doğru hizmete alınacak. Gebze merkez istasyon ile OSB arası, 2022 sonuna doğru bitecek. Merkez istasyonu ile Darıca arasındaki çalışmalar, 2023 sonu ya da sonbahar doğru bitirilecek. 11 istasyon var. 10 istasyonun çalışması sürüyor” dedi. 

 

‘BİTİRİLEMEYEN PROJELER ÜLKESİ’

 

Muhalefeti de eleştiri yağmuruna turan Başkan Büyükakın, “Açılmayan bitirilmeyen projeler ülkesiydi Türkiye. Kaynak bulunmazdı, devasa projeler yapılamazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bu memleket, merkezihükümetinden belediyelerine kadar harika işler başardı. Cumhuriyet döneminde yapılanların neredeyse iki katı işler yapıldı. En büyük destek siz teşkilatlarımızdan geldi. Sizler sahada olduğunuz müddetçe bu başarı devam edecek. Bu bayrak inmeyecek. Cumhurbaşkanımız bu milleti öğrenilmiş çaresizlik ve vesayet odaklarına karşı boyun bükmekten kurtardı. Diklenmeden dik durmayı öğretti. Çalışmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Gençlerimiz ve kadınlarımızın bu ülkeye daha fazla yatırım yapması için çok çalışması gerekiyor” diye konuştu.

 

‘DÜŞMANIN OKLARINI TAKİP EDİN’

 

Milletvekilleri adına konuşan İlyas Şeker ise “En çok programı yapmama rağmen en çok yorulmuş olarak Darıca’dan dönüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi kongrelerde de kan değişimine ihtiyaç var. Seçilen yönetimin çok önemli bir görevi var. 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek olan teşkilat ve kadro şimdi seçilecek kadro olacak. Önümüzdeki Türkiye’nin değişen kaderinin devam etmesini sağlayacak seçimler var. Sayın Cumhurbaşkanımız, uçurumun kenarında olan o ülkeyi aldı ve hızlı bir şekilde zirveye doğru ilerliyor ama bundan birileri rahatsız. Ülkeyi ekonomik ve demokrasi olarak güçlü hale getiren 83 Milyon insanın tamamını birinci sınıf insan yapan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösterip ülkenin eski hale dönmesi için uğraşıyorlar. Düşmanın oklarını takip edin. Bu oklar kime gidiyorsa hak yolunda olan odur. Onun için saldırılar var. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamak için güçlü teşkilat, güçlü mahalle, güçlü belediyeler gerekiyor” dedi.

 

 

‘DAVAMIZ BÜYÜK VİZYONUMUZ GENİŞ’

 

Kürsüye gelen İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Böyle bir teşkilatın başkanı olmak büyük bir onur ve şeref. Partimiz milletimizin böğründen çıkan bir parti. Teşkilatımızın her kademesindeki kardeşlerimiz emeği ve alın teri var. 81 vilayette Kocaeli teşkilatları örnek teşkilat yapısına sahiptir. Darıca teşkilatları görevini her zaman başarıyla yapmıştır. 19 yıldır yürüdüğümüz bu yolculukta Türkiye için yürüyeceğimiz daha çok uzun yıllar var Yorulmak yok, bıkmak yok küsmek darılmak kitabımızda yok. Dava büyük çünkü. Hedefimiz büyük. En yakın hedefimiz 2023 ama 2053 ve 2071 vizyonlarımız da var. Hedeflerimizi engellemek için dün de bugün de mücadele eden iç ve dış güçler var. Bunların karşısında boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 

TEŞKİLATI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

 

Teşkilatlarını övgüye boğan Başkan Ellibeş, “Birbirimize samimiyetle inanmak ve güvenmek. Kardeşlik ruhunu doruğa taşımak el ele gönül göne liderimizle beraber yürümek. Böyle bir liderin önderliği böyle bir partinin çatısı altında siyaset yamak her faniye nasip olmaz. Sizin gibi teşkilat mensubunun başkanı olarak nöbeti tutuyorum. Her daim başarılı çalışmalara imza attınız. Kocaeli teşkilatları her zamanki yerinde duruyor. En ufak bir sarsılma en ufak bir tereddüt yok. Bayrağı devreden de çalışmaya devam ediyor. Bu davada çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emeklerine yüreklerine sağlık” ifadelerini kullandı. 

 

 

ÇAMLI: ‘MUHALEFETİN KILI KIPIRDAMIYOR’

 

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da kongrede söz alarak “Dünyanın en büyük inkılapçıları yani kalpleri kazanarak bir şeyler yapanlar hizmet eden kardeşlerim Darıcalılar sizleri sevgiyle selamlıyorum. Düşman belli, dost belli. İşbirlikçi hainler belli. Onun için işimiz kolay. İçeride biraz sıkıntılar oluyor ona karşı da uyanık olacağız” diyerek Cumhurbaşkanına yönelik sözleri sebebiyle Amerikan Başkan adayı John Biden’i eleştirdi. Sözlerini sürdüren Çamlı, “Biz muhalefet olsak yerin dibine girerdik ama burada hiçbirinin kılı kıpırdamıyor. Hem içerden hem dışardan sarmalı yiyoruz. Bütün ümmete zararı dokunan bir Cumhuriyet Halk Partisi var karşımızda” diye konuştu.

 

‘MATMAZEL MERAL’

Sözlerini sürdüren Çamlı CHP’nin ardından İYİ Parti’ye de yüklenerek “Matmazel Meral var ya ‘Kahvaltı yapalım’ diyerek şirinlik yapıyor. Ağır abi takılan Ağıralioğlu var ya rüzgar yapıyor. Allah kimseyi ikili üçü durumlara düşürmesin. Allah kimsenin boynunu önüne eğmesin. Allah kimseyi Allah’tan ve milletten başka kimseye boyun eğdirmesen Eğer eğersen böyle olur” dedi. Çamlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak belli noktaya geldik. Burası bir siyasi parti gibi gözüküyor. Burası bir siyasi parti değil. Burası bir müfreze, burası inkılap hareketinin Darıca birliği. Eğer bu ruh halinin dışına çıkarsak vay halimize. Çamlı’nın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ile gelir gider tablosu okunarak onaylandı. 

 

DARICA İLÇE YÖNETİMİ:

 

Ufuk Acay (Başkan), Mevlüt Kocagöz, Sinan Ağyar, Köksal Şakar, Hızır Bilgin, Samet Bilgen, Kerim  Aslan, Nihat Duman Veysel Özgür, Sadık Öztürk, Muhammet Çetinkaya, Ayşe Yılmaz Çelik, Ufuk Subaşı, Serdarsubaşı, Metehan Taştepe, Mücahit Fırına, Eyüp Can, Bayram Neşe Coşkun, Kazım Güngör, Ali Güler, Fatma Binali, Eyüp Dağcı, Adem Başçı, Birsen Şahin, Rüstem Kır, Fatih Gürsoy

119205993_471424040424394_369103372340349500_o.jpg119442546_2675864836062023_2832013164770589228_n.jpg119459401_2675864796062027_5753766793992743610_n.jpg119507258_471424063757725_5229260851272573843_o.jpg119233458_471424060424392_8124396426240503193_o.jpg119589058_2675864636062043_3417801075584998665_n.jpg119474218_167711984950338_4144456624093377397_o.jpg119226594_1195776320797299_4316032002577354328_n.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim