• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9107.38 0.30
  • Altın: 2324.495 0.77
  • Dolar: 32.3598 0.13
  • Euro: 34.9656 -0.15

Türk'ten 'Demokratik Özerklik' Açıklaması

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşmasının, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Türk'ten 'Demokratik Özerklik' Açıklaması

- Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşmasının, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Türk ile Süryani Eşbaşkan Februniye Akyol'u makamında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Eşbaşkanlar Türk ve Akyol gazetecileri makamlarında ağırladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, belediye başkanı seçilmesinin ardından milletvekilliğinin düştüğünü ve hakkındaki dosyaların Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlattı. Türk, "Bizi bekleyen dosyaların olduğunu biliyorduk. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasi düşüncelerimizi her zeminde ve her yerde dile getirdik, ondan dolayı davalar açıldı. Milletvekilliğimizin bitimiyle de bu davaların gündeme geleceğini biliyorduk. Sonuçta biz dün ne söylemişsek bugün de aynı şeyleri söyleyeceğiz. Davaların açılmış olması bizim için önemli değil. Bizler için önemli olan Türkiye'de demokrasiyi her zaman savunmaktır ve savunmaya da devam edeceğiz" dedi.

Mardin gibi kültürlerin ve medeniyetlerin beşiği olarak anılan tarihi şehri, hizmetlerle yeniden kalkındırmak için önemli ölçüde kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirten Türk, "Biz bir siyasi partiyiz. Partimizin görüşlerini ve seçim öncesi üzerinde çalışıp, halkımıza vadettiğimiz hizmetleri gerçekleştirmek üzere buradayız. Demokratik özerklik Kürt halkının talebidir. Bu aslında partimizin de programındadır. Bunun inşası, altyapısını oluşturma konusunda ortak çalışmalar yapacağız. Bu sadece Mardin'in meselesi değil, Kürdistan'ın Kürt halkının yerinde yönetim ilkesini esas alan bir yaklaşımıdır. Özellikle büyükşehirlerimizle bir araya geleceğiz, bunun altyapısının inşası konusunda çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlü olduğu bir yapıya ihtiyaç olduğunu söyleyen Türk, yerel yönetimi güçlü bir Türkiye oluştuğu takdirde, halkların özgür bir şekilde birlikte yaşayabileceklerine inandıklarını kaydetti. Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkların inisiyatifinin olmadığı, farklı kültürlerin, kimliklerin yok sayıldığı bir Türkiye kendini kolay kolay toparlayamayacaktır. Özerklik sadece Kürtler için değil, sadece Süryaniler, Araplar ve diğer halklar için değil bütün Türkiye için önemli bir projedir. Özerklik yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar. Bugün eğer Türkiye'de yerel iktidarlar oluşursa ve güçlü bir halk katılımıyla iktidarlar olursa artık Ergenekonvari ve buna benzer farklı yapılanmaların hiçbir önemi de kalmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim