• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10240.54 0.31
  • Altın: 2395.066 -1.33
  • Dolar: 32.3403 -0.46
  • Euro: 34.7603 -0.24

Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı hattan indirildi

Ford Gölcük fabrikasında üretimi gerçekleştirilen Türkiye’nin ve Ford Avrupa’nın ilk tam elektrikli ticari aracı olan E-Transit’in hattan iniş töreni Gölcük fabrikasında gerçekleştirildi.
Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı hattan indirildi

Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı, Güven Özyurt, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak katıldı.

28eced64-8fd7-4884-8149-a8ec9c98cbca-(1).jpg

“ONUR DUYUYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Ford Otosan 60 yılı aşkın süredir faaliyet yürüten sektörün öncü kurumu. Hızla değişen dünyada, esnekliğimiz ve verimliliğimizle öne çıkıyoruz. Kocaeli fabrikalarında ürettiğimiz transit 7 yıldır Avrupa’da. Başarılarımızı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yakıt maliyetlerinin bakım masraflarının düşmesiyle daha evantajlı olan elektrikli araçlar işletmeler için avantaj sağlıyor. Ford’un elektrikli araç üssü haline geleceğiz. Araçlarımızı ihraç ederek ülkenin dış ticaretine katkı sağlayacak olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

 

“GÜZEL HABERLER İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ”

Ardından konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Son dönemlerde Ford Otosan’ın güzel haberleri için bir araya geliyoruz. Türk Otomotiv Sanayisi için bu önemli günde bir araya gelmekten onur duyuyorum. Neredeyse 100 yıl önce başlayan bu yolculukta çok önemli bir noktadayız. Bu araç ihtiyacı olan elektriğin tamamını yenilenebilir enerjiden elde etmektedir. Aracımızı hattan indirmek için heyecan duyuyoruz. Bakanım dün TOGG aracını test etti. O da bizim gururumuzdur. Bugün de elektrikli araç kullanacak. 1956 yılında imzaladığımız anlaşma ile uluslararası otomotiv sektöründe bir yerimiz oldu. Yarım yüzyılı aşkın süredir transit üretiyoruz. Ülmeiz ile Avrupa Birliği arasında imzalanan gümrük sözleşmesi ile birlikte heyecanlı bir yolculuğa başladık” dedi.

 

“İLK ADIM”

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kocaeli Türk sanayinin yüz akı şehirlerinden bir tanesi. Bugün Ford Otosan Kocaeli Fabrikasında Türk Otomotiv sanayii için önemli bir güne şahitlik ediyoruz. 10 yıla yayılan büyük bir vizyonun ilk adımlarından biri, Ford Otosan tarafından Avrupa pazarına ihraç edilecek E-Transit’in ilk aracı üretim bandından iniyor. Ford Otosan geçtiğimiz yıl, Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir toplantıyla 2 milyar avroluk yatırım planını kamuoyuna açıklamıştı. İşte bu yatırım o gün açıklanan vizyonun ilk aşaması. Yüzde 100 elektrikli ticari araç yatırımı ile Ford Otosan’ın üretim kapasitesi 455 binden 650 bine çıkıyor. Böylelikle Ford Otosan Avrupa’nın ticari araç üretim üssü unvanını taçlandırmış olacak. İhraç edilecek bu araçlar ihracat şampiyonu unvanını da perçinleyecek. Yan sanayide ortaya çıkacak 15 bin kişilik ilave istihdamla birlikte 18 bin vatandaşımıza yeni iş imkânı oluşacak. Şahsen yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın fazlasıyla olduğu bu değerli projenin her türlü takdiri hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

891e32ca-2d9f-4cc8-b61e-4f6faa60d1d0.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim