• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2507.077 0.93
  • Dolar: 32.5833 0.10
  • Euro: 34.8134 0.17

Türkiye’nin İlk Eğitim Zirvesi Gerçekleşti

Türkiye’de ilk defa eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren ve vakıf üniversiteleri ile iş dünyasının işbirliğinin öneminin vurgulandığı EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi, Taksim The Marmara Hotel’de gerçekleşti.
Türkiye’nin İlk Eğitim Zirvesi Gerçekleşti

- Türkiye’de ilk defa eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren ve vakıf üniversiteleri ile iş dünyasının işbirliğinin öneminin vurgulandığı EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi, Taksim The Marmara Hotel’de gerçekleşti.

Değişen piyasa koşullarında vakıf üniversitelerinin öğrenci yetiştirmesindeki gücü ve ayrıcalığının dile getirildiği zirvede konuşmacılara iş dünyasının önemli isimlerinden Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Levent Uysal, Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız plaketlerini vererek teşekkür etti.

Açılış konuşmalarını Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu'nun yaptığı etkinliğe katılım oldukça yüksekti. EDU SUMMIT ilk olarak "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Eğitim ve Yükseköğretim” başlığını ele aldı.

Birinci oturum, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Atilla Eriş’in başkanlığında yapıldı ve “Geleceğin Üniversitelerini Kurmak: Türkiye’nin 2023 Yükseköğretim Vizyonu” konusu tartışıldı. Konuyla ilgili alanlarının önde gelen isimlerinden Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdür yardımcısı Doç. Dr. Semih Aytekin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komşuoğlu, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın konuşma yaptı.

Yöneticiliğini ERG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder’in yaptığı ikinci oturumda ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, Türk Eğitim Derneği Başkanı

Selçuk Pehlivanoğlu ve FMV Işık Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erdoğan Bozdemir, “2023 Gençliğini Yetiştirmek: Ortaöğretimde Yeni Yaklaşımlar” konusunda düşüncelerini dile getirdi. Son oturum ise “İş Dünyası 2023 Üniversitelerinden Neler Bekliyor?” başlığında, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan yöneticiliğinde yapıldı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, MÜSİAD 3. Dönem Başkanı Doç. Dr. Hasan Sert, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ve Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Konuşmacılar genel olarak piyasanın taleplerine ve değişen pazar şartlarına göre öğrenci yetiştirmenin, gençleri hayata hazırlamanın ve sektör-üniversite işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Vakıf üniversitelerine tek tipleştirmeyi kırmak ve esnek hareket kabiliyeti geliştirmek konusunda daha çok fırsat tanınması gerektiği belirtildi ve kendi akademisyenlerini seçebilme noktasında vakıf üniversitelerinin daha avantajlı olduğu, aynı zamanda sektörün en önemli insan kaynağının üniversiteler olduğu vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim