• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:02Güneş 05:45Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:16Yatsı 21:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10248.16 0.00
  • Altın: 2400.472 0.28
  • Dolar: 32.2473 -0.01
  • Euro: 34.7026 0.15

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK..

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de ilk defa bir Kızılay üssü kurmayı planladıklarını söyledi.
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK..

Akar, Kızılay’ın kuruluşunun 146. yıldönümü nedeniyle Kocaeli’de düzenlenen şubeler toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Akar, “Türkiye’de ilk defa bir Kızılay üssü kurmayı planlıyoruz” dedi. 
Kızılay’ın 146. kuruluş yıldönümü Kocaeli’de düzenlenen ve il genelindeki şubelerin katıldığı etkinlikle kutlandı. Toplantıya Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve il genelindeki şube başkanları katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de ilk defa bir Kızılay üssü kurmayı planladıklarını belirterek şöyle konuştu: "İçeriye girdiğiniz zaman Kızılay’ı soluyacağınız bir kampüs için çalışmalarımız devam ediyor.” 
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Türkiye’nin kan fazlası olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Kızılay 146 yaşına girdi. 1868’de idealist insanlar tarafından yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti olarak kuruldu. Kızılay çok geniş bir alanda faaliyet gösteren bir kuruluş. Ülkemizde, 2005 yılında başladığımız, güvenli donörlerden elde edilen kan donasyonunda çok büyük sıçrama yaptık. Davranış değişikliği gerçekleştirdik. Dünya otoritereleri tarafından şaşkınlıkla karşılanan bir gelişme bu. 2005 yılında yılda 305 bin ünite kan topluyorduk. 2013 yılı sonu itibariyle 1 milyon 650 bin ünite kan topladık. Türkiye kan ihtiyacının tamamının yüzde 85’ini karşılıyoruz.” 
Kan stoklarının yeterince olduğunu dile getiren Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok sevinerek ifade etmek istediğim başka bir husus var. Türkiye’nin şu an kan fazlası var. Kan toplama faaliyetlerinin bütün yıla yayılması lazım. Ama kan vermeye devam etmek lazım. Özellikle Ramazan ayında kanla alakalı sıkıntılarımız artıyor. Kan stokları kritik seviyelerin altına iniyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın özellikle Ramazan ayında kan vermelerini istirham ediyoruz. Daha doğrusu, kan vermekte çekinmeleri gereken bir durum olmadığını, orucu bozmayacağını, iftardan sonra vereceklerini ve vücuda herhangi bir zararı olmadığını bilmelerini istiyoruz. Türkiye’de kan konusunda iyiyiz. Türkiye’nin her santimetrekaresinden kan topluyoruz.
Şu an stoklarımızın çok çok üzerinde çadır stokumuz var. İnşallah bunu daha da fazlalaştırıp, Türkiye’de olası bir büyük afette hiçbir uğramayacağımızı tahmin ediyoruz.”
Kızılay’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olan projesinden de bahseden Akar, şunları söyledi: “İzmit’te bir projemiz var. Türkiye’de ilk defa bir Kızılay üssü kurmayı planlıyoruz. Kızılay’ın misyonu ile ilgili bütün tesisleri bir araya getirdiğimiz kampüs düşünün. Ne olacak bunun içinde, afet müdahale depomuz olacak, afet müdahale merkezi olacak, kriz merkezi olacak, kan merkezi olacak, şube merkezimiz olacak. İçeriye girdiğiniz zaman Kızılay’ı soluyacağınız bir kampüs için çalışmalarımız devam ediyor. Arsa sorununu hallettiğimizde bir yıl içerisinde inşaatını tamamlayacağız.”

turkiyede_bir_ilki_gerceklestirerek_kentgebze.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim