• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9092.9 0.14
  • Altın: 2325.321 0.80
  • Dolar: 32.3781 0.15
  • Euro: 35.018 -0.08

Türkiye-ab Karma İstişare Komitesi Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşen görüşmeye ilişkin, “Neredeyse 76 milyonu kapsayan Türkiye’nin Sivil Toplum Kuruluşları bir arada birbirimizle menfaatlerimiz çatışsa da, ülkenin menfaatlerinde top
Türkiye-ab Karma İstişare Komitesi Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti

- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşen görüşmeye ilişkin, “Neredeyse 76 milyonu kapsayan Türkiye’nin Sivil Toplum Kuruluşları bir arada birbirimizle menfaatlerimiz çatışsa da, ülkenin menfaatlerinde toplumsal menfaatlerin korunması için ortak dili kullanıyoruz. Ne diyoruz, daha çok diyalog diyoruz, daha çok birbirimizle birlikte ülkeyi, ekonomik gündeme taşıyacak söylemlerin getirilmesi diyoruz” dedi.

Türkiye- AB Karma İştişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler ve TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Mustafa Bayburtlu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de katıldı.

CHP Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Palandöken, Cuma gününden beri yoğun bir maraton içinde olduklarını belirterek, “Biz Karma İstişare Komitesi üyeleri olarak şunu söylüyoruz. Türkiye’de artık uzlaşmacı bir dil daha demokratikleşme, daha özgürleşme, daha çok insanların birbirini anlayacağı diyoluğun geliştirileceği bir dil kullanılmasını istiyoruz. Artık seçim geçti. Bundan sonraki süreç çok önemli. Bir taraftan AB süreci, bir taraftan Türkiye’nin iç meseleleri bir taraftan da ekonominin güçlendirilerek devam ettirilmesi. Dolayısıyla neredeyse 76 milyonu kapsayan Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları bir arada birbirimizle menfaatlerimiz çatışsa da, ülkenin menfaatlerinde toplumsal menfaatlerin korunması için ortak dili kullanıyoruz. Ne diyoruz, daha çok diyalog diyoruz, daha çok birbirimizle birlikte ülkeyi, ekonomik gündeme taşıyacak söylemlerin getirilmesi diyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ BİRDEN BU BİRLİĞİN, DİRLİĞİN VAR OLMASI İÇİN BİR ARADAYIZ”

Yerel seçimlerde halkın katılımının en üst seviyede olduğunu hatırlatan Palandöken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık hak tecelli etti. Bundan sonraki süreç ekonomi odaklı olmalı. AB süreci olmalı. Daha çok diyalog olmalı, daha çok insanlar birbiriyle anlaşırken, ülkenin menfaatleri, genel menfaatlerin düşünülmesi lazım. Biz işte bugün bütün siyasi partilerimizle görüşmüş olduk. Bundan sonraki süreçte BDP ile görüşeceğiz. Ondan sonra sayın Meclis Başkanımızla, sayın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Önümüzde yoğun bir gündem var. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı seçimi, akabinde tekrar genel seçimler. Bu süreçte ortamı yumuşatıcı, ülkenin dirliğinin, birliğinin ve güven duygusu içerisinde bu sürecin tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bu ülke bizim. Hepimiz birden bu birliğin, dirliğin var olması için bir aradayız. Bundan sonraki süreci tekrar yazılı bir metin haline getireceğiz. Sizlerle paylaşacağız. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki haftanın başında bu olacak, metnimizi açıklayacağız. Bu bizim için çok önemli.”

Görüşmenin MHP’den biraz daha uzun sürmesiyle ilgili sorulan soruya Palandöken, “O gizemli bir şey. Bunun tamamını birleştireceğiz” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise bu soruya, “Gizemli değil de. Karşı tarafın söyledikleri onları ilgilendiriyor. Biz kendi söylediklerimizi sizle paylaştık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim