• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.138 0.68
  • Dolar: 32.3304 0.19
  • Euro: 34.8834 0.47

Türk Havacılığında yeni dönem GTÜ’de başladı

GTÜ Uçuş Okulunda sivil yeni nesil drone ilk deneme eğitimleri başladı. Drone Ar-Ge üretimini de kapsayan eğitimler İngiltere ile eş zamanlı Türkiye’de ilk defa GTÜ’de veriliyor.
Türk Havacılığında yeni dönem GTÜ’de başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türkiye ile İngiltere arasındaki Özel Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında harekete geçen Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve  GTÜ Teknopark firması FLY BVLOS TECHNOLOGY geçtiğimiz aylarda, İngilizlerin en iyi drone eğitim okulu Flyby Technology ile  “Teknoloji Transferi, Sivil Drone Eğitimi ve Üretimi İşbirliği Anlaşması imzalamıştı. Bu kapsamda yürütülen hummalı çalışmalar sonrası ilk deneme eğitimleri 24 Temmuz itibari ile verilmeye başladı. İlk olarak GVC (General Visual Line of Sight) dersi pandemi koşulları gereği online olarak  Peter Batson tarafından verildi. Peter Batson İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları arasında yer aldı ve şu anda Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'da eğitmen olarak görev yapıyor.

Havacılık sektörü için yetişmiş insan kaynağı,  yeni nesil insansız hava araçlarının kullanım ve Ar-Ge faaliyetlerini kapsayan eğitimin bir bölümü GTÜ Kampüsünde kurulan Uçuş Okulunda verilecek. Konu ile ilgili, bilgi veren FLY BVLOS TECHNOLOGY Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Demirkapu dünya standartlarında bilginin transferinin ülkemizin hizmetine sunulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Demirkapu geleceğin havada ve uzayda olduğu bir dünya öngörüsünden hareketle şunları belirtti;

MALİYETİ YÜKSEK TEKNOLOJİLERİ ÜLKEMİZDE DÜŞÜK MALİYETLE ÜRETMEK İSTİYORUZ

“Ülkemiz için dünyanın geleceği olan insansız hava araçlarının kullanımı ve sürekli gelişen teknolojisini GTÜ’de dünyanın en iyileri  ve en gelişmiş eğitimle vermeye başlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kendimize doğru insan kaynağı doğru öğrencilerle ülkeye maliyeti yüksek olan bu teknolojileri ülkemizde geliştirerek ve çalıştırarak düşük maliyetlerle üretebilmeyi hedef olarak koyduk.

İngiltere ile ortak aynı anda, alanında dünya genelinde en iyi donanıma sahip hocalar deneyimlerini ve teknik bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. Deneme eğitimlerimiz alanla ilgili kamu kurumlarından katılımlarla, GTÜ Kampüste, İngiltere’de ve Bingöl Üniversitesindeki bir gurupla başladı. Öğrencilere seviye yüksek gelecekse öncelikle uluslar arası havacılık İngilizcesi verilecek. Ardından 5 yüz gramlık dronedan  bin 6 yüz gramlık drone kadar  her koşul altında aracı uçurmasının bilgisi verilecek. Bunun yanı sıra, aracın bakım ve onarımına ilişkin tüm teknik ve teknolojik bilgi öğrencilere aktarılacak.  Drone eğitiminin yanı sıra, insanlı- insansız helikopter eğitimleri de GTÜ Uçuş Okulunda başlayacak. 

 

Drone pilotları her türlü hava ve kara koşullarında uçuş sağlayacak kabiliyet ve donanımla yetişecek. Bu nedenle ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarına eğitimler yayılacak.  Devletimize yük olmadan  geleceğin eğitimi için büyük  fedakarlıklar  yapıyoruz, elimizi taşın altına koyarak  devletin hizmetinde gençlerimizi  geleceğe taşıyacağız. Çeşitli üniversiteler, Türk Hava Kurumu ve Çoşkunöz Eğitim Vakfı gibi kurumların desteği de bizimle birlikte olacak. Örneğin, birkaç hafta içinde burada Çoşkunöz Eğitim Vakfı’nın desteği ile insanlı bir helikopteri insanız teknolojiye çevirecek  Ar-Ge faaliyetlerini de başlatacağız.”

Okulun fiziki yapısından söz eden Demirkapu şunları söyledi:  “GTÜ’nün butik bir üniversite olması dolayısı ile butik bir alana Uçuş Okulu birimleri ile yerleşmeye başladı.  Her şeyin doğal ve çevreye duyarlı olması için titizlikle davranıldı. Güvenlik çemberi ne alınmış olan alanda GTÜ uçuş okulu (drone park ) kısa süre içinde ihracat amaçlı üretime başlayacak.   Drone Park içinde yapay zeka, motor mühendisliği, elektronik gibi alanlarda hali hazırda Ar-Ge yapan şirketler yerleşmek için gün sayıyor. Talep  doğrultusunda her türlü drone geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları öğrencilerle birlikte yürütecekler.

Park içinde  yüz 50 kilograma kadar olan drone teknolojisinin geliştirileceği  Drone Hangarı, hava alanlarında bulunan kulenin bir benzeri hava trafiği eğitimlerinin verileceği dijital bir kule, iki öğrenci dinlenme alanı, pist ve derslik binası yer alıyor.”

DÜNYANIN EN İYİLERİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Yoğun gayretleri ile önemli bir eğitim hizmeti ve  uluslar arası- yerli yatırımcı için önemli bir fırsatı doğuran GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan amaçlarının kaliteli eğitim ile bilgiyi buraya getirmek, en son teknolojinin Ar-Ge’sini  ve onu sürekli gelişimini sağlamak olduğunu söyledi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “ GTÜ tarihinde ilk defa böyle bir eğitime ön ayak oluyor, bu üniversitemiz için son derece gurur verici. Bunun güzel bir tarafı da dünyadaki en iyi drone okulu ile beraber ortak çalışılması. Bu durum uluslar arası işbirliğimizi daha da ileri bir seviyeye götürür. Dünyanı en iyileri ile çalışarak, eğitimi faklılaştırmak, çeşitlendirerek lise çağından başlayıp  bu eğitimi almak isteyene sunmayı hedefliyoruz.

Flyby Technology'nin elindeki bu mirası, bilgeliği ve deneyimi satın alamazsınız. Flyby'nin mirası, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin seçkin pilotları, askeri helikopter pilotları ve Sivil Havacılık Otoritesi denetçilerinden oluşmaktadır. Ekip, eski bir savaş pilotu ve Büyük Britanya'nın uçuş eğitim merkezi Central Flying School'dan eğitmen olan Jon Parker tarafından yönetiliyor. Jon ayrıca, kendini havacılık ve havacılık endüstrisine adamış dünyanın tek profesyonel üyelik derneği olan The Royal Aeronautical Society üyesidir.

Aslında bu mirasın anlamı FlyBy BVLOS, bilgili mühendislerle, kurdukları ilişkilerle ve eğitimcilerle son derece ayrıcalıklı bağlantılara sahiptirler ve bu bağlantılarla sektördeki en son gelişmeler için yetenekler geliştirebilmek ve en yüksek standartlarda eğitim verebilecek imkan ve kabiliyetlerine sahip olmak demektir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim