• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Türel, Yerel Yönetimler Genel Başkanlığı Görevini Mkyk Üyesi Gül’e Devretti

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti Antalya Belediye Başkanı seçilmesinin ardından görevini, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülhamit Gül’e devretti.
Türel, Yerel Yönetimler Genel Başkanlığı Görevini Mkyk Üyesi Gül’e Devretti

- AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti Antalya Belediye Başkanı seçilmesinin ardından görevini, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdülhamit Gül’e devretti.

Yerel seçimlerde AK Parti Antalya Belediye Başkanlığına seçilen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türel, görevini MKYK üyesi Gül’e devretti. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan AK Parti Antalya Belediye Başkanı Türel, mutlu bir veda için bir araya gelindiğini belirterek, “Yerel Yönetimler Başkanlığı Ak Parti’deki en önemli başkanlıklardan bir tanesidir. Çünkü malumunuz olduğunuz üzere AK Parti bir yerel yönetim başarısı üzerine temelini oluşturmuş. Sayın Başbakanımızın İstanbul’da büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ortaya koymuş olduğu o mucizevi başarı AK Parti’nin temellerini de oluşturmuştur. O yüzden biz zaman zaman kendimize bu işten paye çıkartırız. Bizim genel merkezde her genel başkan yardımcılığımız fevkalade önemlidir ama bu yüzden dolayı Yerel Yönetimler Başkanlığı eşitler arasında biraz daha önceliği vardır diye kendimize paye çıkartırız. İnşallah sayın Başkanım 45.5 yukarıya doğru taşıyacaktır. Ona hiç şüphemiz yok. Bizde bir kez daha Sayın Başbakanımıza bize göstermiş olduğu bu güvenden dolayı arkadaşlarım adına hep birlikte teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Antalya Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta MYK’da ve TBMM’de istifa dilekçelerini sunduğunu hatırlatan Türel, dün de Gül’ün Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandığı kararının MKYK’dan çıktığını anlattı. Gül’e başarılar dileyen Türel, görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

"1994’DEN BERİ TEVARÜS ETTİĞİMİZ BU GELENEK İNŞALLAH DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEK”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanan Gül ise Türel’den görevi sevinçle aldığını kaydederek şunları söyledi:

“Bu büyük Türkiye inşasında, yeni Türkiye inşasında bir tuğla dahi koyma imkanımız olursa bunun için büyük bir mutluluk duyacağız. Türkiye’de her bölgede oy alabilen, her bölgedeki farklı kesimleri etnik olsun, mezhebi olsun, her kesimden hangi görüşte olursa olsun oy alan tek parti AK Parti’dir. Bu seçimlerde yüzde 45.5 ile de milletimiz bu teveccühü göstermiştir. Yaklaşık yüzde 60 belediyeleri devralan, seçim sonuçlarıyla birlikte artık yeni bir çalışmaya, seçim sürecinde verilen projelerin hangi şekilde uygulandığı, ne şekilde milletimize verilen sözlerin yerine getirilip, getirilmediği konularda yerel yönetim anlamındaki her türlü çalışmaları hem başkanımızdan hem başkan yardımcılarımızdan hem Genel Merkezimizden alacağımız destekle inşallah “AK Belediyeler Mutlu İnsanlar” sloganımızı gerçekleştireceğiz. Bu belediyecilik hizmeti, 1994’den beri tevarüs ettiğimiz bu gelenek inşallah daha iyi bir noktaya gelecek.”

Konuşmaların ardından Türel ve Gül birbirlerine başarılar dileyerek, çiçeklerini takdim ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim