• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:01Güneş 05:48Öğle 13:16İkindi 17:11Akşam 20:33Yatsı 22:12
    • 19°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 10891.42 0.18
  • Altın: 2529.106 0.09
  • Dolar: 32.8951 0.13
  • Euro: 35.7068 -0.12

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Hayatını Kaybetti

İskenderunlu iş adamı Aykut Okurlar, Kahramanmaraş’ta geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası hayatını kaybetti. Okurlar’ın ailesi, ihmal olduğunu iddia ederek olaya tepki gösterdi.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Hayatını Kaybetti

- İskenderunlu iş adamı Aykut Okurlar, Kahramanmaraş’ta geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası hayatını kaybetti. Okurlar’ın ailesi, ihmal olduğunu iddia ederek olaya tepki gösterdi.

İskenderun'da bir beyaz eşya firmasının teknik servisliğini yapan Aykut Okurlar (39), fazla kilolarından kurtulmak için bir hafta önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu gözetiminde Türkiye’de son yıllarda uygulanmaya başlanan tüp mide ameliyatına alındı. Ameliyat sonrası taburcu edilerek İskenderun’a dönen Okurlar, bir süre sonra karın bölgesindeki ağrılar nedeniyle Pazartesi günü akşam saatlerinde İskenderun’da özel bir hastaneye gitti. Burada tahlilleri yapılan ve emarı çekilen Okurlar’a midesinden sızıntı olduğu ve acil müdahale edilmez ise sabaha kadar ölebileceği söylendi. Özel hastane doktorları hastaya acil müdahale edilmesi gerektiği kararını verirken, yapılan görüşmede hastanın sabah Kahramanmaraş’a gelebileceği bilgisi verildi. Hasta Salı günü tekrar gittiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bir gün sonra hayatını kaybetti. Evli ve 1 kız çocuğu babası Aykut Okurlar'ın cenazesi, Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

“ŞÜPHELİ ÖLÜM AYDINLATILSIN”

Mide tüpü ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Aykut Okurlar’ın kardeşi Aytu Okurlar ve babası Alaattin Okurlar, Aykut’un ameliyattan sonraki 20 saatlik sürede hayatını kaybettiğini dile getirdiler. Ameliyat sonrası İskenderun’a dönen ve sürekli ağrısı olduğu şikayetinde bulunan Aykut Okurlar’ı İskenderun’da özel bir hastaneye götürdüklerini anlatan kardeşi Aytu Okurlar şöyle konuştu:

“Ağabeyimi götürdük şiddetli karın bölgesinde ağrı vardı gerekli tahliller yapıldı ve emar çekildi doktorlar hastaya acil müdahale edilmez ise kaybedileceği bilgisini verdiler. Ağabeyim ameliyatı yapan doktoruna güvendiği için Kahramanmaraş’ı aradı ve doktoruyla görüştü ve sabah gel cevabını aldı. Sabaha kadar gözlem altında tutulan ağabeyim sabah annem ve babam ile birlikte Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine gittiler ve ağabeyim hastaneye doktor ile birlikte yürüyerek girdi. Karın bölgesinde morluklar oluşmuştu müdahale edildi biraz düzelir gibi oldu ama ilerleyen her saatte ağrıları arttı, gece yarısı fenalaşan ve ağzından kan gelen ağabeyim ne yazık ki kurtarılamadı.”

"ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ DİYORLAR"

Abisinin ölüm nedenin kalp krizi olarak doktorlar tarafından kendilerine söylendiğini belirten Aytu Okurlar, abisinin cenazesinde kalp krizi belirtisi göremediklerini ölüm raporuna da böyle bir şey yazılmadığını iddia etti. Şüpheli ölümün yetkili merciler tarafından aydınlatılması gerektiğini belirten Okurlar, doktor ihmali olduğunu ve gerekirse savcılığa gideceklerini belirttiler.

Abisinin Antakya MKÜ Araştırma Hastanesinde muayene olduğunu ve burada doktorların ameliyat olmasını riskli gördüklerini ve ameliyatı kendilerinin yapamayacaklarını belirttiklerini kaydeden Aytu Okurlar, “Kahramanmaraş’ta abim böyle bir ameliyata ikna edildi” dedi.

“OĞLUM’A SON KEZ BAKTIĞIMI ANLADIM”

Alaattin Okurlar, oğlunun 20 saat boyunca acı çektiğini ve acı çekerek ölmesine göz yumulduğunu iddia ederek, “Hastanede oğlum sıkıntılıydı her halinden belliydi. Aşırı bir kilosu yoktu aslında fazla kilolarından kurtulmak istiyordu ve tavsiye üzerine gittiği hastaneden cenazesi çıktı. Gece yarısı oğlum fenalaştığında o yeşil gözlerine baktığımda artık öleceğini hissettim. Sanki baba beni kurtar diye bağırıyordu koridora çıktım ve doktor diye bağırdım” şeklinde konuştu.

Acılı aile otopsi yapılmasını istemedikleri oğullarının ölüm nedeninin araştırılması ihmali olanların ortaya çıkartılması için otopsiye izin verebileceklerini belirttiler.

İHMAL İDDİASINA DOKTORDAN YALANLAMA

Öte yandan ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu, Ahmet Okurlar’ın vefatıyla ilgili herhangi bir ihmalin asla söz konusu olamayacağını söyledi. Ölümün 20 dakika içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Bülbüloğlu, “Ölüm sebebiyle ilgili net bir şey söylemek mümkün değil. Oturmasıyla vefat etmesi 20 dakika içerisinde gerçekleşti. Bu tür kısa süreli ani ölümler ancak beyin kanaması, kalp krizi veya pulmoner emboli ile olabilir. Biz, tıbbi olarak ne gerekiyorsa yaptık” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim