• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Tofaş'tan Otomotiv Sektörüne Büyük Katkı: Tofaş Akademi

Bursa'nın dünya devi markalarından Tofaş fabrikası, "Tofaş Akademi" projesini hayata geçirdi. Tofaş Akademi projesiyle otomotiv dünyasına yeni bir soluk gelmesi bekleniyor.
Tofaş'tan Otomotiv Sektörüne Büyük Katkı: Tofaş Akademi

- Bursa'nın dünya devi markalarından Tofaş fabrikası, "Tofaş Akademi" projesini hayata geçirdi. Tofaş Akademi projesiyle otomotiv dünyasına yeni bir soluk gelmesi bekleniyor.

Tofaş Akademi'nin açılışında konuşan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, akademi projesinin üniversitelere eş değer olduğunu söyledi. Sektöre kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen projeyle ekonomik anlamında ciddi bir katma değer sağlanacağını vurgulayan Başaran, "İnsan kaynağı en önemli yatırırımız. Bu inançla, çalışanlarımızın eğitimini ön planda tutuyoruz. En önemli yatırımın insan olması ilkesiyle de biz konuyu sadece Tofaş perspektifinde tutmuyoruz. Fiziken bu kadronun içindeyiz, ama biz Tofaş olarak konuştuğumuzda kocaman bir yapıyı kapsıyoruz. Bilgi birikimimiz ve tecrübelerimizi bütün paydaşlarımıza aktarmayı ilke olarak benimsedik. Sektörümüze sürekli eğitimli ve alanında tecrübeli kişileri kazandırmayı ön planda tuttuk. Bu doğrultuda akademimiz proje olarak yola çıktı. Bugün ise üniversitelerin ilgili fakültelerine eş değer, onların fiziki şartlarına sahip modern bir akademi kimliğine büründü. Rekabetin yoğun olduğu sektörümüzde, sadece çalışanlarımızın oluşturacağı faydaya odaklanmanın bizi daha ileri götürmeyeceğini biliyoruz. Küresel rekabette ayakta kalmak için iş ortaklarımızla birlikte değer ortaya koymak öncelikli felsefemiz haline geldi. Bu sektörde en iyi eğitimi verecek merkezlerden birisi burası olmalı. Türkiye'nin üniversitelerinden belli bir seviyede çıkan öğrenciler burada bu eğitim alarak, sonunda Tofaş'ta öğrendiklerini icra edecek. Biz bu vizyonla buradayız. Esasında ana vizyonumuz ise, Tofaş'ın ülke ekonomisine katkısının altında yatan bir ögeyi burada gerçekleştirebilmek. Dolayısıyla bizim gayemiz sadece Tofaş'la sınırlı değil. Oluşacak katma değer tüm sektörde oluşmalı, hem ekonomik, hem de sektörel anlamda katma değer getirmeli" dedi.

"2014 YILININ İLK ÜÇ AYINDA 150 MİLYON DOLAR DIŞ TİCARET FAZLASI VERDİK"

Kamil Başaran, Tofaş'ın 2013-14 yılı ihracat rakamları hakkında da kısa bilgi verdi. Tofaş'ın Türkiye dış ticaretinde önemli bir statüye sahip olduğunu dile getiren Başaran, "Hafif ticari araç piyasası maalesef küçülüyor. Çünkü AR-GE'nin gerçek anlamda katma değer oluşturduğu bir ortam içinde bu adeta altın yumurtlayan bir tavuk. Ülkenin tüm ihracatı ve dış ticaret açığının iyileşmesinin yolu hafif ticari araçtan geçiyor. Ama bir şekilde müşteriye de iyi bakmamız lazım. Ürünlerimizi buna göre hazırlamamız lazım. İşte tam bu noktada Tofaş bunu yapıyor. Hem hafif ticari araçta, hem de ticari binek araçlarında farklı kulvarlarda yeni ürün yelpazesiyle beraber çok ciddi bir hazırlık yapıyor. Ama 2014'ün pazarına baktığımızda, ticari araçta ciddi bir pazar daralması oldu. Binek araçlarında nispeten daha az bir azalma oldu. Dolayısıyla biz, yılın ilk üç ayında finansal olarak iyi rakamlarla kapattık. Dış ticaret açığına direkt olarak etkimiz var . Bu ortam içinde ilk 3 ay itibariyle 150 milyon dolar civarında dış ticaret fazlası verdik" diye konuştu

Başaran'ın ardından söz alan Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır ise, "Tofaş Akademi" projesi hakkında bilgiler aktardı. Ardından basın mensuplarına fabrikanın montaj ve iş güvenliği bölümü gezdirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim