• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9109.99 0.33
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Tipioğlu; “Kocaeli’de suç oranları düşüyor”

Kocaeli’de yürütülen çalışmalar hakkından bilgi veren Kocaeli Emniyet Müdür Veysel Tipioğlu, 2020 yılının ilk 45 gününde ciddi bir azalmanın yaşlandığını belirtti.
Tipioğlu; “Kocaeli’de suç oranları düşüyor”

Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, düzenlediği basın toplantısı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Teşkilat olarak halkımızın desteğini almanın görevimizi yerine getirirken ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğumuzu daha önce de vurgulamıştım” diyen Tipioğlu, “Suç ve suçlularla mücadelede, vatandaşın polise olan güven duygusunu en üst düzeyde tutmak ve halkımızın hak ettiği huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla arkadaşlarımla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.  Halkımızın desteğini alırken siz değerli medya mensuplarının da oynadığı kilit rolü vurgulamak isterim. Polis teşkilatı olarak yaptığımız çalışmaların halkımıza doğru kanallarla ve doğru bilgilerin ulaşması halkımızın desteğini almak açısından çok önemlidir. Polis medya işbirliğinin en önemli tarafı birey ve toplum üzerindeki güvenlik duygusunu geliştirmek, riskler konusunda kamuoyunu bilgilendirerek insanların tedbir almasını sağlamaktır. Siz değerli medya temsilcilerimizle halkımızın haber alma özgürlüğünü de gözeterek doğru temellerde ve yasalar çerçevesinde bu ilişkiyi güçlendirerek devam ettireceğiz” dedi.

ÇOK SAYIDA PROJE

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığımız çalışmalar ve genel suç durumu hakkında bilgi veren Tipioğlu, “2019 yılı içerisinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında vatandaşlarımıza genel güvenlik kurallarını hatırlatmak amaçlı “Mesajımız Var”, çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek amaçlı “Minik Yürekler Güvende”, personelimize yönelik “Biz Kocaman Bir Aileyiz”, emekli emniyet personeline yönelik “Bir Zamanlar Bende” ve engelli ve şehit-gazi çocuklarına yönelik “Yalnız Değilsin Projeleri” yapılmıştır. 1461 eğitim kurumu, iş yeri ve çeşitli kurum-kuruluş ziyaret edilerek 20 bin 775 kişiye çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı sunum yapılmıştır. 2020 yılında ise ilimize göç ile gelen suça sürüklenebilecek çocuklara yönelik Ben Sen Yok Biz Varız, gençlerimize yönelik Madde Bağımlılığına Hayır, çocuklarımızın korunmasına yönelik Minik Yürekler Güvende, Sessiz Kalma, Silahlı Sevince Hayır ve Aile içi ve Kadına Şiddete yönelik ÇARE Projeleri hayata geçirilmiştir. Yine 2020 yılı içerisinde 351 eğitim kurumu, iş yeri ve çeşitli kurum-kuruluş ziyaret edilerek 5606 kişiye çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı sunum yapılmıştır. Bu alandaki faaliyetlerimiz 2020 yılında hız kesmeden devam edecektir” diye belirtti.

PERSONELE ŞİDDET EĞİTİMİ

Aile içi şiddet konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tipioğlu, “Toplumumuz için önemli bir konu olan ‘Aile içi ve Kadına Şiddet’ konusuna da değinmek istiyorum. Bu konuda bazı önemli adımlar attık ve atmaya da devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak ‘sıfır tolerans’ politikası ile çalıştığımızı belirtmek isterim. İlimizde bulunan toplam 22 Polis Merkezi Amirliğinde görev yapan 693 personele eğitim verdik. Mağdur vatandaşlarımızın ilk müracaat noktası olan Polis Merkezi Amirliklerindeki personelin tamamı bu eğitimi almış oldu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar ise Emniyet Müdürlüğümüz kadrosundaki tüm personelimize bu eğitimler verilecektir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile tüm İlçe Emniyet Müdürlüklerimizde Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri kurularak faaliyete geçmiştir” dedi.

TRAFİK KAZALARINDA AZALMA

Kocaeli’de yapılan denetimlerle ölümlü trak kazalarını yaşan azalmaya dikkat çeken Tipioğlu, “2018-2019 yılları trak ekiplerimizin kontrol ettiği araç sayısı %60 oranında artmış bunun sonucu olarak ise ölümlü trak kazaları %21 oranında azalmıştır. 1 Ocak -15 Şubat 2019 ve 2020 tarihleri arasında olan 45 günlük sürede ise trak ekiplerimizin kontrol ettiği araç sayısı %104 oranında artmış bunun sonucu olarak ise ölümlü trak kazalarında çok yüksek oranda azalma meydana gelmiştir. Karayollarımızın daha güvenli hale gelmesi için çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Veysel Tipioğlu, Kocaeli’de geçtiğimiz yıl yapılan uyuşturucu operasyonları ile ilgili rakamları da açıkladı. Tipioğlu, “Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise 2018-2019 yıllarının kıyaslamasında müdahale edilen olay sayısında %6 ve yakalanan şahıs sayısında ise %13’lük bir artış görülmüştür. 2019 yılında 404 kilogram eroin, 57 kilogram esrar, 3 kilogram bonzai, yaklaşık 30 bin adet uyuşturucu hap, 25 kilogram kokain, 21kg afyon sakızı ve 1880 adet sentetik ecza hapı yakalanmıştır. 1 Ocak -15 Şubat 2019 ve 2020 tarihleri arasında olan 45 günlük sürede ise müdahale edilen olay sayısında % 48.5 ve yakalanan şahıs sayısında % 41 artış görülmüştür. Bu rakamlar bizim uyuşturucu ile mücadele konusundaki kararlı tutumumuzun bir göstergesidir. Kararlı tutumumuzu sürecek ve çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

HIRSIZLARA AMAN YOK

Emniyet Müdür Tipioğlu açıklamalarına şöyle devam etti. “Asayiş suçlarını değerlendirdiğimiz de ise; vatandaşlarımızın en çok etkilendiği ve mağdur olduğu hırsızlık temelli mal varlığına karşı işlenen 10 önemli suçta ise %25 oranında düşüş meydana gelmiştir. Evden hırsızlık %26, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık %19, yankesicilik %39, motosiklet hırsızlığı %42 ve oto hırsızlığı %38 oranında düşmüştür. 1 Ocak -15 Şubat 2019 ve 2020 tarihleri arasında olan 45 günlük sürede ise hırsızlık temelli mal varlığına karşı işlenen 10 önemli suçta   %53 oranında düşüş meydana gelmiştir. evden hırsızlık %60, açıktan hırsızlık %40, bisiklet hırsızlığı %22, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık %28, kapkaç %100, yankesicilik %88, motosiklet hırsızlığı %51, gasp %59, otodan hırsızlık %68 ve oto hırsızlığı %32 oranında düşmüştür” “Suç rakamlarındaki ciddi düşüşün sebebi polisimizin alan hâkimiyetini arttırmasıdır” diyen Tipioğlu. “Suçlar işlendikten sonra faillerin yakalanması ne kadar önemliyse olmadan önleyebilmekte o kadar ve hatta daha önemlidir. Alan hâkimiyetinin arttırılması kadar aranan suçluların yakalanması da bu düşüşlerde etkili olmuştur. Yapılan operasyonlar neticesinde 2018 yılında 4331 aranan şahıs yakalanabilmişken 2019 yılında 5789 aranan şahıs yakalanmıştır. Ayrıca 2019 yılında 11 ayrı Planlı Aranan Şahıslar Operasyonu gerçekleştirilmiş ve sadece bu operasyonlarda 565 kişi yakalanmıştır. 

“TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEKTİR”

2019 yılında şok uygulama, sabit uygulama, güvenli park uygulamaları, güvenli okul uygulamaları gibi başlıklar altın yapılan planlı toplam 32.176 uygulama gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalarda 2.154.836 şahıs kontrol edilmiş ve 7005 aranan şahıs yakalanmıştır. Adli ve idari olarak ise 4000 işlem yapılmıştır. 1 Ocak-15 Şubat 2020 tarihleri arası 45 günlük sürede ise 10.297 uygulama gerçekleştirilmiş ve 864.777 şahıs kontrol edilmiştir.  Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozan, şehrimizin güven ortamını tehdit eden tüm suçlularla ve devletimizin varlığına tehdit oluşturan FETÖ ve PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Bu vesileyle kanlarıyla Bayrağımızı Bayrak yapan, canlarıyla toprağımızı vatan yapan aziz şehitlerimizin ve kıymetli gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YENİ LOJMAN

Derince’de 282 daireden oluşan lojmanların yıkılmasıyla ilgili açıklama yapan Tipioğlu; “Emniyet lojmanları 1999 yılında depremde darvbe aldı. Depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Planlamalarda da oraya yeniden lojman yapılacak. 4500 kardeşimiz için lojmana ihtiyacımız var, umarım yapabiliriz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim