• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9533.03 0.03
  • Altın: 2492.827 0.86
  • Dolar: 32.4863 0.13
  • Euro: 34.7687 0.15

Tekstile Teknik Destek Sağlayarak İhracatı Katlayacaklar

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurmaya hazırlanıyor. Tıbbi alandan, iş güvenliğe kadar pek çok teknik ve koruyucu tekstil ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarının ya
Tekstile Teknik Destek Sağlayarak İhracatı Katlayacaklar

- Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurmaya hazırlanıyor. Tıbbi alandan, iş güvenliğe kadar pek çok teknik ve koruyucu tekstil ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı merkez olacağı bilgi teknolojisi ile İzmir’i ihracatını yükseltecek.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığında açılacak “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin tanıtım toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlendi. Toplantıya Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Yeşilpınar katıldı. Bölgedeki firmaların ihracatlarını artırmak için gerekli kaynakları yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Sabri Ünlütürk, “Artık kapalı dar bir pazarda değil bilginin hızla el değiştirdiği, rekabetin küreselleştiği bir ortamda firmalarımız mücadele etmektedir. Açıkçası sadece biz firmaların değil aynı zamanda bizleri destekleyen birliklerin ve iş destek mekanizmalarının da bu rekabetin önemli bir parçası olduğunun altını çiziyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ TEK MERKEZ OLACAK”

Ünlütürk, Türkiye’nin 2 milyar dolarlık teknik tekstil ihracatı bulunduğunu ancak hala dünya pazarında yüzde 1 civarında pay alındığını kaydetti. Bölgedeki tekstil, konfeksiyon merkezlerinin ve medikallerin sebebiyle bu merkezi yapma kararı aldıklarını ifade eden Ünlütürk, “Bu merkez koruyucu ve tıbbi tekstil ürünlerinin sağlıkla buluştuğu Türkiye’deki tek merkez olacak” dedi.

İZKA’DAN PROJEYE DESTEK

Ünlütürk, İZKA projesi kapsamında hazırlanacak çalışmanın toplam bütçesinin 5 milyon lirayı bulduğu ve bunun yüzde 75’inin yine Ajans tarafından karşılandığı belirterek şöyle devam etti:

“Merkezin kurulabilmesi için olası finansman alternatiflerini değerlendirdik ve bunu İzmir Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında yapabileceğimizi öngördük. İZKA’ya proje başvurusunda bulunmak için gerekli hazırlıklıkları tamamlıyoruz. Merkez; teknik tekstilin koruyucu giysiler alanına yönelik test ve analiz çalışmaları için gerekli laboratuvar altyapısını kurmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve insan kaynağını sağlamayı, sanayinin ihtiyaç duyduğu proje çalışmalarını hayata geçirmeyi, teknik tekstillerin üretimi için firmaların dönüşüm sürecinde teknik destek sağlamayı planlıyoruz.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören de Türkiye’nin ilk sağlık teknoparkının DEÜ hastanesine açıldığını aktararak şunları söyledi:

“İlgimizi çeken ikinci tematik konu ise teknik tekstil oldu. Birliğin bize teklifte bulunmasını memnuniyetle kabul ettik. Üniversiteler bugüne kadar yeterli hızda sanayiyi destekleyemedi ama bugün üniversitelerin teknoparklar oluşturması sanayiyle işbirliğini artırdı. Bölgemizde yapacağımız doğru dönüşüm ile bu kent bir cazibe merkezi haline gelebilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim