• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10262.39 0.53
  • Altın: 2392.404 -0.11
  • Dolar: 32.3509 -0.05
  • Euro: 34.7737 -0.06

taksilere de yazar kasa gelecek

İzmitli Serbest Mali Müşavir ve Bağımsız Baş Denetçi Şakir Süloğlu, vergi sistemimizde kayıp ve kaçakların önlenmesi, devletin gelirlerinin artması ve vergilendirmede adaletin sağlanması konularında çok duyarlı ve araştırmacı bir uzmandır.
taksilere de yazar kasa gelecek

Şakir Süloğlu, 2003 yılı başında, Osman Pepe aracılığıyla Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmış,  “Akaryakıt pompalarına yazar kasa bağlanması” konusundaki önerisini proje olarak sunmuştu.  Süloğlu’nun bu önerisi, dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından beğenilmiş ve 2003 yılı sonlarında akaryakıt istasyonlarındaki pompalara yazar kasa bağlanması zorunlu hale getirilmişti. 38 yıldan beri İzmit’te Mali Müşavir olarak hizmet veren Süloğlu, bu projesi ile devletin yılda 4 milyar dolarlık vergi kaybının önlenmesini sağlamıştı.

İKİ YENİ KAYNAK PROJESİ

Şakir Süloğlu,  devletin gelirlerinin arttırılması, kayıp ve kaçakların önlenmesi konusunda iki yeni ve önemli proje hazırladı. Süloğlu, bu projelerini detayları ile anlattığı dosyaları miting için İzmit’e gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu, daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın sekreteryasının kendisini arayıp, bu konuyla ilgili detayların talep edildiğini anlattı. Bugüne kadar AKP iktidarları döneminde hazırlayıp, yetkilileri sunduğu projeler sayesinde devletin yıllık yaklaşık 30 milyar dolarlık vergi geliri elde ettiğini belirten Süloğlu, “Bu iki yeni projemle de sayın Cumhurbaşkanımız ilgilendi. Bakan Işık’ın ekibi tarafından benimle temas kuruldu. Bu iki projemin de uygulamaya konulacağına ve devletin vergi kaybının önleneceğine inanıyorum” dedi.

BİRİNCİSİ TAKSİLER İÇİN

İzmitli Mali Müşavir Şakir Süloğlu’nun hükümete sunduğu iki projeden biri, ticari taksilerle ilgili.  Süloğlu, ülkemizde 97 bin adet ticari taksi, 101 bin civarında taksi şoförü bulunduğunu, bu alanın kayıt dışında kaldığını, taksi şoförlerinin de sosyal güvenliğinin bulunmadığını hatırlatarak birinci önerisini şöyle açıkladı: “Türkiye genelindeki tüm ticari taksilere mevcut taksimetrelerine bağlantılı olarak ödeme kaydedici cihaz(yazar kasa) takılabilir. Böylelikle taksici esnafı gerçek usülde vergi mükellefi olur, çalıştırdıkları şoförler de kayıt altına ve sosyal güvenceye girerler.  Maliye, çok büyük miktarda vergi kaçağını önlemiş olur.”

İKİNCİSİ AKARYAKIT İSTASYONLARINA KİRA GELİRİ VERGİSİ

Şakir Süloğlu’nun hükümete sunduğu vergi kayıp ve kaçağını önlemeye, devletin gelirlerini arttırmaya yönelik ikinci önerisi da akaryakıt istasyonlarının intifa hakkına dayalı olarak, kira geliri kapsamına alınmasıyla ilgili. Türkiye’de 14.600 akaryakıt istasyonu bulunduğunu, bu akaryakıt istasyonlarının yer sahiplerinin, işletmecilerden aldıkları intifa hakkı bedellerini kira geliri olarak beyan etmediklerini belirten Süloğlu, bu gelirlerin gayrimenkul sermaye iradı olarak vergilendirilmesini öneriyor.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim