• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9050.24 2.77
  • Altın: 2297.773 0.96
  • Dolar: 32.3261 0.23
  • Euro: 35.0684 -0.11

Siber çete üyeleri tutuklandı

Vatandaşları hazırladıkları feyk banka sitelerine yönlendirerek, bilgilerini alıp hesaplarını boşaltan ve yaşları 17 ile 20 arasında değişen 8 kişilik siber çete, Kocaeli Polisi tarafından çökertildi.
Siber çete üyeleri tutuklandı

Edinilen bilgi ve iddialara göre; Banka hesaplarının boşaltıldığını fark eden bazı vatandaşların,  adli mercilere yapmış oldukları şikayetler üzerine, Gebze  Cumhuriyet Başsavcılığının  talimatları doğrultusunda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla  Mücadele Şube ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.  Yapılan çalışmalarda  yaşları 17 ile 20 arasında değişen 8 kişilik bir çetenin,  akıllara durgunluk veren bir sitem ile  banka müşterilerini dolandırarak hesaplarını boşalttıkları tespit edildi.

 

CAZİP BANKA REKLAMLARIYLA

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla  Mücadele Şube ekiplerinin yapmış oldukları teknik ve fiziki takip sonucu, çetenin  ülkemizde  faaliyet gösteren  3 ayrı bankanın internet sitelerine birebir benzeyen  sahte internet sitesi hazırladıkları belirlendi. Şüphelilerin hazırladıkları bu feyk siteleri,  sosyal paylaşım siteleri üzerinden herkesin görüp erişebileceği şekilde  cazip ve ilgi çekici reklam metinleri ile yayınladıkları tespit edildi.

ÖZEL PROGRAM

Cazip reklamları görerek,   tuzak  linki tıklayan banka müşterilerinin, site aracılığı ile  kimlik numarası,  nüfus bilgileri ve banka bilgilerini verdiği, şüphelilerin  banka müşterilerinin hesaplarına  bu bilgiler ile erişim sağlayarak, hesapta  bulunan paraları  birlikte çalıştıkları  şahısların  banka hesaplarına, GSM numaralarına   ve cebe havale yöntemi ile gönderdiklerini tespit etti.  Ayrıca şahısların bu paraları telefonların  yüklü olan  özel program programları aracılığı ile  QR kod yöntemini kullanarak nakde çevirdikleri  belirlendi.

2 MİLYONLUK VURGUN

Kurdukları sistem ile  100 bine yakın banka müştesinin hesap bilgilerine erişen ve 2 milyonluk vurgun  yaptıkları  belirlenen  çete ile ilgili yeterli delil ve bilgiye ulaşan Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Kocaeli Merkezli Adana ve İstanbul illerinde 08. 10. 2019 günü   düzenlenen eş zamanlı operasyonda  F.A(20), M.İ.S(19), İ.B.Ş(20), O.Ö(20),T.E(20), Y.T(20) ,T.A(17) ve M.T(20) isimli  8 kişi  gözaltına alındı.  Şahısların ikametlerinde çok sayıda dijital meteryal, cep telefonu, silah ve  suç unsurlarına el konuldu. 

GEBZE ADLİYESİNE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan şüpheliler, bilişim sistemleri aracılığı ile  nitelikli hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, suç gelirinin aklanması iddiaları ile  Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorgularına başlanırken, şahısların kazandıkları para ile sürdükleri lüks yaşam da  ele geçirilen fotoğraflar ile ortaya çıktı İşlemleri tamamlanan şüpheliler   sabah saatlerinde  Sorguları tamamlanan şüpheliler Gebze Adliyesine sevk edilmişti. Çete üyelerinden T.E adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer şahıslar tutuklandı

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim