• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2503.624 0.80
  • Dolar: 32.4874 0.40
  • Euro: 34.52 0.20

Selçuk: ‘Büyük bir kırılma geliyor’

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 97’inci yılında hayata geçirilen 97 Robotik Kodlama Atölyesinin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “ Şunu görebiliyoruz ki değişim anlamında büyük bir kırılma geliyor
Selçuk: ‘Büyük bir kırılma geliyor’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından KODELİ Projesi kapsamında Cumhuriyetimizin 97’inci yılında hayata geçirilen 97 Robotik Kodlama Atölyesinin açılış törenine katıldı. Sekapark’ta bulunan Bilim Merkezinde düzenlenen açılış törenine Bakan Selçuk’un yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı, İl Emniyet Müdürü Veysi Tipioğlu, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

 

 

97’İNCİ YILA ÖZEL 97 ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında başlatılan Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri ( KODELİ) projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalanan protokol çerçevesinde okulların keşifleri tamamlanarak, donanım ve altyapı ihtiyaçları tespit edildi. Bütçede her yıl 10 milyon lira kaynak ayrılmasının sonucu olarak da Cumhuriyetimizin 97’inci yılında hayata geçirilen 97 Robotik Kodlama Atölyesinin kurulumu tamamlandı. Projenin hedefi ise 2023 yılına kadar Kocaeli’ndeki fiziki mekanı uygun olan tüm okullara Robotik Kodlama Atölyesi kurulması.

BÜYÜK BİR KIRILMA GELİYOR

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, “ Milli Eğitim meselesi bir ülke ödevidir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu meseleye sahip çıkarak böylesine yüksek seviyeli bir projeyi hayata geçirmesi takdire şayandır. Şunu görebiliyoruz ki değişim anlamında büyük bir kırılma geliyor. Bu kırılma bir medeniyet kırılması manasına geliyor. Bu tek başına teknolojik bir değişim değil. Gençleri bu değişime hazırlamak bizlerin görevidir. Bu değişim çok kolay bir değişim değildir. Hayat sahnesinin her boyutunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

SAĞLAM VE HIZLI ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR

Bakan Selçuk sözlerinin devamında, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Robotik Kodlama Atölyeleri bu değişim de başarıya ulaşmamız noktasında büyük bir katkı sunuyor. Hep birlikte bugünü ve geçmişi ihmal etmeden geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. 2023’e giderken bizim hemen sağlam ve hızlı adımlar atmamız gerekiyor. Sizlerle birlikte böyle bir projede bulunmak bizim diğer illere anlatacağımız örnek hikayelere fırsat sunuyor. Hiç merak etmeyin inşallah dünyanın içinde bulunduğu dönüşümün gereği olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu bir başarı hikayesidir. Bu mesele aynı zamanda kültürel bir dönüşümdür. Bu yüzden burada göstereceğimiz çaba ve başarı büyük bir önem taşımaktadır” dedi.

Kaynak: Demokrat Kocaeli

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim