• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2412.19 -0.62
  • Dolar: 32.2444 -0.62
  • Euro: 34.5848 -0.57

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

Kocaeli Valiliği tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi
Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen törende 10 şehit yakını ve 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleşen törende duygu dolu anlar yaşandı. Şehit yakınları ve gaziler madalyaları Vali Aksoy’un elinden aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Fevziye Camii İmamı Faruk Çoban’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Vatan uğrunda şehit düşmüş asker ve polisler için dualar edildi. Programa; Vali Hüseyin Aksoy ile eşi Hülya Aksoy, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Garnizon Komutanı Kazım Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, şehit yakınları ve gaziler katıldı. 

10 ŞEHİT YAKINI VE 6 GAZİYE…

Törende; Şehit Abdulsamet Özen, Şehit Polis Memuru Ahmet Can, Şehit Ali İhsan Çakmak, Şehit Arif Subaşoğlu, Şehit Emre Kaan Arlı, Şehit Murat Tevlim, Şehit Oğuzhan Demir, Şehit Ömer Can Açıkgöz, Şehit Raşit Yücel ve Şehit Ümit İnan’ın yakınları ile hain darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Halil İbrahim Koşdaş, Gazi Hasan Hüseyin Çiçek, Gazi Muhammet Durak, Gazi Osman Kamacı, Gazi Polis Memuru Yunus Emre Köse ve Gazi Yüksel Demirkaya’ya Devlet Övünç Madalyası verildi. Şehit annesi Rabia Tevlim madalya takdimi sırasında fenalaşarak bayıldı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise o sırada şehit annesini tutarak yere sert bir biçimde düşmesini engelledi.

DESTANLAR VE ZAFERLERLE DOLU

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizin tarihi her sayfası altın harerle yazılmış destanlarla ve zaferlerle doludur. Bizlere kanları, canları pahasına emanet bırakılan bu kutsal topraklar, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde kazanılmıştır. Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Kahramanlarımızın kanlarıyla renk verdiği şanlı bayrağımızın uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir” dedi.

CENNET VATANI SONSUZA DEK YAŞATMA KARARLILIĞI

Vali Aksoy konuşmasının devamında “Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla; Cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği bu kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. Biz Millet ve Devlet olarak şehitlik ve gaziliğin ne demek olduğunu ve bunların değerini bilen; şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutan bir medeniyetin temsilcileriyiz” diye konuştu.

TERÖR İLE ELDE EDEMEDİKLERİNİ…

Şehitlik ve gazilik mertebelerinin milletin gönlündeki en yüce ve en ulvi makam olduğunu sözlerine ekleyen Aksoy, “Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alarak bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Bugün de, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen iç ve dış mihraklar terör ile elde edemediklerini 15 Temmuz gecesi hain bir darbe teşebbüsü ile gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Bu hain darbe girişimine karşı milletimiz destansı bir duruş sergileyerek milli iradeye sahip çıkmış ve bu uğurda şehitler ve gaziler vermiştir” şeklinde konuştu.

ZEYTİN DALI OPERASYONU

TSK’nın Suriye’nin Afrin şehrine düzenlediği operasyonla ilgili konuşan Hüseyin Aksoy, “Yine ülkemizin her bölgesinde terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerimizce büyük bir kararlılıkla çalışmalar yürütülmektedir. Son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemiz sınırları içinde ve dışında güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla ülke güvenliğimize tehdit oluşturan Suriye’nin Kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde bulunan terör örgütleri ve unsurlarını etkisiz hale getirmek üzere ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ başlatılmış ve halen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE SAHİP ÇIKMAK MİLLİ VAZİFE

“Devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve değerlerine sadakatle bağlı olan bu toplum; üzerinde oynanan tüm bu planları dün olduğu gibi bugün de bertaraf ederek ülkesini ve milletini daha huzurlu ve güzel bir geleceğe taşıyacaktır” ifadelerine yer veren Aksoy, “Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları muhafaza etmek, bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, ülkemizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazifedir. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan vatanımıza, birlik ve beraberliğimizden, kardeşçe yaşama anlayışımızdan taviz vermeden sahip çıkarak, onurlu bir şekilde varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

03-005.jpg05-006.jpg07-002.jpg08-002.jpg09-001.jpg10-015.jpg04-001.jpg11-010.jpg12-013.jpg13-007.jpg14-003.jpg15-006.jpg16-006.jpg17-004.jpg18-003.jpg19-001.jpg20-004.jpg21-005.jpgovunc.jpg22-004.jpg23-002.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim