• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9138.22 0.64
  • Altın: 2325.105 0.79
  • Dolar: 32.372 0.17
  • Euro: 34.9873 -0.09

Seçim Bitti Çöpçü Oldular

Yerel seçimlerden önce Buldan Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden işe alınan 4’ü üniversite mezunu 6 kadın çöp ve temizlik hizmetlerinde görev yapıyor.
Seçim Bitti Çöpçü Oldular

- Yerel seçimlerden önce Buldan Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden işe alınan 4’ü üniversite mezunu 6 kadın çöp ve temizlik hizmetlerinde görev yapıyor.

30 Mart yerel seçimleri öncesi Buldan Belediyesi’nde işe alınan 6 kadın personel çöp ve temizlik hizmetlerine verildi. Üniversite diplomalı çöpçü olduklarını ve rencide edildiklerini belirten kadınlar, ya işten tazminatla çıkartılmayı ya da eski görevlerini geri istedi. Ancak aynı sıkıntıyı ilçe belediyesinde görevli 97 taşeron işçinin de yaşadığı öğrenildi. Seçimlerden önce Buldan Belediyesi’nde çeşitli kademelerde yardımcı personel olarak görev yapan 6 kadın, seçimlerden sonra kendilerini çöp ve temizlik hizmetinde buldu. Kendilerinin mecburiyetten şu an sokak, park temizliği yaptığını belirten üniversiteli kadınlar rencide edilerek bu göreve verilmelerine anlam veremediklerini belirtiyor. Durumun tam anlamıyla trajikomik olduğunu belirten işçilerden Gülhan İncekara, şöyle konuştu: “Buldan Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden işe başladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Belediye de El Sanatları Kültür Merkezi’nde çalışıyordum. Ancak seçimlerden sonra bize çöp görevi verdiler. Sokakları, parkları ve dahası çöp toplamaya kadar iş veriliyor. Ben böyle bir işe talip olmadım. Hayallerimle oynandı. Birçok arkadaş çöp toplamaya, temizliğe yönlendirildiği için istifa etti. Biz de o haddedeyiz. Ancak geçinmek için işe ihtiyacımız var. Anladığımız kadarıyla bizden istenen istifa etmemiz. Üniversite diplomamızla çöp hizmeti veriyoruz.”

Halen yaşananlara anlam veremediğini belirten Ayşen Erkaraca da sözlerini şöyle sürdürdü: “Buldan Belediyesi’nde seçimlerden önce emlak servisinde yardımcı personeldim. Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü mezunuyum. Seçimlerden sonra bizlerle bir toplantı yaptı ve söylemi çok fazla kişiyiz oldu. Şimdi çöp toplama ve temizlik işlerinde görevlendirildik. Bizim burada sıkıntımız, eğer biz çıkartılacaksak, tazminatımızı verip işten çıkarsaydı. Böylesi rencide ederek bizi çöpçülüğe vermeseydi. Emlak servisinde benden başka bir amirim vardı. Diplomamla görevlendirildiğim yer çöpçülük oldu.”

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday olup seçimi kazanan Buldan’ın yeni belediye başkanı Mustafa Gülbay da, belediyenin mevcut kaynakları ile mevcut durumun götürülmesinin mümkün olmadığını belirtti. Göreve başlamadan önce belediyeye Ocak ayında bir çok taşeron firma üzerinden işçi alındığını belirten Gülbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz artık su kanalizasyon, itfaiye, mezbaha gibi bir çok alan artık görev alanımız dışında. Bunlar büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak. Şuanda belediye olarak taşeron firma üzerinden alınan arkadaşlarımızı değerlendireceğimiz bir yer yok. Sadece şu an geçici olarak yaşlı bakıma muhtaç insanlarımız var. Bir kısmı onlara yardım ediyor. Bir kısmını da çevre temizliğinde görevlendirdik. Belirttiğimiz gibi bu da geçici. Tabi ki bunlara üzülüyorum. Bizim burada görevimiz şu olacak. Bu işçilerimize, ilçe halkımıza yeni istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor. Bunun adımlarını atıyoruz. Benim sözüm buraya yatırımcıları getirmekti. Tüm lojistik hizmeti vereceğiz. Bu yatırım alanlarında bu arkadaşlarımız istihdam edilecek. Şu an bırakın işçiyi mevcut kadroya maaşlarını ödeyecek kaynağımız yok.’’

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim