• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:07Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9946.43 0.61
  • Altın: 2957.343 -0.12
  • Dolar: 34.7292 0.08
  • Euro: 36.6311 0.29

Seçer, Tarsus’taki Afeti İkinci Kez Meclise Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’in Tarsus ilçesinde Mart ayının son günlerinde etkili olan fırtınada binlerce dönüm ekili alan zarar görmesine rağmen, TARSİM’in çiftçilerin mağduriyetini gidermekten kaçındığı yönündeki iddiaları bir kez daha T
Seçer, Tarsus’taki Afeti İkinci Kez Meclise Taşıdı

- CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’in Tarsus ilçesinde Mart ayının son günlerinde etkili olan fırtınada binlerce dönüm ekili alan zarar görmesine rağmen, TARSİM’in çiftçilerin mağduriyetini gidermekten kaçındığı yönündeki iddiaları bir kez daha TBMM gündemine getirdi.

Aynı konuda 7 Nisan 2014 tarihinde de bir soru önergesi veren CHP’li Seçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi daha hazırladı. Önergesini TBMM Başkanlığı’na sunan Seçer, 30-31 Mart tarihlerinde Tarsus’ta yaşanan ve binlerce dönümlük dikili arazide etkili olan fırtınanın afete neden olduğunu belirtti. Önergede, fırtına nedeniyle binlerce dönüm arazide üretimi yapılan ürünlerin büyük zarar gördüğünü, çiftçilerin mahsullerini kaybettiklerini ifade eden Seçer, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığı resmi verilere göre, Tarsus’ta afetin yaşandığı 30 Mart gecesinde en düşük sıcaklığın saat 23.00’te 2.0 derece, 31 Mart’ta ise saat 01:00 ile 03:00’te 1.2 derece olarak ölçüldüğünün tespit edildiğini aktardı. Minimum sıcaklığın -0.1 derece ve altında olduğu günlerin “donlu gün” olarak kabul edildiğini vurgulayan Seçer, Genel Müdürlüğün yaptığı belirlemelere göre Tarsus’ta afetin yaşandığı her iki günde de don olayının yaşanmadığının böylece tespit edilmiş olduğunu bildirdi. Seçer, “Tüm bunlara rağmen TARSİM eksperlerinin, çiftçilerin de iddia ettiği gibi don olayı yaşanmadığı ve hasar esen fırtınadan oluştuğu halde ‘don raporu’ tuttukları ve ödeme yapmaktan kaçındıkları anlaşılmıştır” dedi.

Seçer, bu çerçevede, soru önergesinde Bakan Eker’den şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“Tarsus’ta 30-31 Mart 2014 tarihlerinde yaşanan afete ilişkin olarak TARSİM eksperlerinin don afeti yaşanmamasına karşın bu yönde hasar raporları hazırladıkları iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesi nedir? Tarsus’ta yaşanan felaketten sonra TARSİM eksper ve/veya yöneticilerinin gösterdikleri üreticilerin tepkisine de neden olan tavır hakkında bakanlığınıza ulaşan şikayet bulunmakta mıdır? Bu konuda açılan dava ya da soruşturma bulunmakta mıdır? Var ise sonucu ne olmuştur? Yaşanan afet olayında TARSİM’e sigorta yaptıran ve eksperlerin hazırladığı hasar raporlarını uygun bulmayan kaç üretici bulunmaktadır? Sözü edilen talep doğrultusunda kaç yeni rapor hazırlanmış ve sonuçları ne olmuştur? Tarsus’taki afetten mağdur olan üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bakanlığınızın yaptığı/yapacağı girişimler nelerdir? Son bir yılda, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde özelde ilçeleri de gösterilmek üzere Mersin, genelde ise Türkiye’de TARSİM ile sigorta yaptıran üreticiler arasında kaç dava bulunmaktadır? Sonuçlanan dava sayısı kaçtır ve sonuçları nelerdir?”

Seçer, soru önergesiyle ilgili yaptığı açıklamada da “TARSİM yöneticileri ve eksperleri, yaşanan afetin dondan kaynaklandığını iddia ediyor. Oysa Meteoroloji’den aldığımız rapor da ortaya koyuyor ki, o günlerde Tarsus’ta don olayı yaşanmamış. Buna rağmen üreticilerimizin poliçelerinde, fırtına teminatı da olduğu halde ve hasarın da saatte 87.84 km esen fırtınadan oluştuğunun belgelenmesine karşın TARSİM eksperleri anlaşılmaz bir tutumla ‘don yaşandığı’ iddiasını sürdürüyor ve sıfır hasar raporları tanzim ederek üreticilerimizi mağdur etmeyi sürdürüyor. Bu tutum asla kabul edilemez” diyerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı ve yetkilileri bir an önce konuya müdahale etmeleri konusunda uyararak, göreve davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim