• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.823 1.04
  • Dolar: 32.5759 0.13
  • Euro: 34.7692 0.12

Şap Enstitüsü’ne Yapılan Sabotaj

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şap Enstitüsü’ne Şubat ayında yapılan sabotajda duyarlı davranan Şap Enstitüsü çalışanlarının yedek jeneratörü devreye sokmasıyla aşıların bozulmasının önlendiğini söyledi.
Şap Enstitüsü’ne Yapılan Sabotaj

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şap Enstitüsü’ne Şubat ayında yapılan sabotajda duyarlı davranan Şap Enstitüsü çalışanlarının yedek jeneratörü devreye sokmasıyla aşıların bozulmasının önlendiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olan, Avrupa’nın en büyük Şap Enstitüsü’ne Şubat ayında sabotaj yapıldığı iddialarının gündeme gelmesinden sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Aşılara bir zarar gelmediğini belirten Bakan Eker, “Geçtiğimiz 10 Şubat’ta gece sabaha karşı Ankara’daki Şap Enstitüsü’nde bir elektrik hatlarının kesilmesi, jeneratörün devre dışı bırakılmasıyla ilgili bir olay yaşındı. Arkadaşlarımız onu fark ediyorlar ve yedekte bulunan jeneratörü çalıştırmak suretiyle elektriklerin devreye girmesini sağlıyorlar. Dolayısıyla aşılara herhangi bir zarar vermeden, bozulmaya fırsat verilmeden aşılar tekrar normalde olması gibi sağlıklı bir şekilde üretimine devam edildi” dedi.

Olayı gerçekleştirenlerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’in bir çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Eker, “O Şap Enstitüsü toplamda 90 milyon doz aşı üretebilme kapasitesine sahip. Etkinliği artırıldı, Türkiye’nin tamamının ihtiyacını karşılayabilecek şekilde aşı üretimi var ve sağlıklı bir şekilde yapılıyor. Biz fırsat vermedik. ODTÜ tarafından yoldan girişmiş, hatları, telleri kesmek suretiyle jeneratörü devre dışı bırakmış, arkadaşlarımız bunu tespit etmişler ve elektrik akımını sağlamışlar. Şuanda herhangi bir sorun yok, aşı üretimi devam ediyor, sahaya aşı tedariki yapıldı ve gönderiliyor” diye konuştu.

Sabotajı yapanların çok ciddi bir olaya kastettiklerini açıklayan Eker, şap hastalığının ekonomik değeri çok yüksek bir hastalık olduğunu söyledi. Eker, “Bunu yapanlar çok ciddi bir şeye kast ediyor. Şehir elektriğinin jeneratöre bağlandığı yeri kesiyorlar. Jeneratör elektrik kesildiğinde otomatik devreye girer, böylece jeneratör devreye girmemiş oluyor. 24 saat orada arkadaşlar çalışıyor, arkadaşlarımız bakıyorlar ki jeneratör devre dışı, bunun üzerine yedek jeneratörü çalıştırıyorlar. Herhangi bir sıkıntı olmadı, aşı üretimi sağlığı açısından herhangi bir sıkıntı olmadı. Şap ekonomik değeri çok önemli bir hastalıktır. Hayvanların ağızlarında ve ayaklarında bir takım yaralar oluşuyor, hayvan yem yiyemeyince zayıflıyor ve kilo kaybı ve süt veriminde azalma meydana geliyor. Bunun için çok önemli, dünyada çok önemli bir risk, bizde buna tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Bunun da çokça zararını minimal düzeye indirmiş durumdayız” açıklamasında bulundu.

Mart yağışlarıyla birlikte tarımsal kuraklığın büyük ölçüde giderildiğinin altını çizen Eker, “Meteorolojik kuraklık var ama tarımsal kuraklık dediğimiz bitkinin ihtiyaç duyduğu dönemindeki yağış, Mart yağışlarıyla büyük ölçüde giderildi. Nisan ve Mayıs yağışları düzenli bir şekilde devam ederse Türkiye’deki Aralık ve Ocak ayındaki bazı bölgelerde var olan kuraklığın olumsuz etkisi minimal düzeye inmiş olacak. Temennimiz Nisan ve Mayıs ayında da bu yağışların devam etmesi” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim