• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 25°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9804.19 0.84
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta:

Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, yabancı fon ortaklığına ilişkin, “Şuan da öyle bir ihtiyacımız da yok. Ama size gelen bir teklif varsa değerlendiririz, görüşürüz, artılarına eksilerine bakarız. Ülkemize menfaati olacaksa, sektörümüze ve ş
Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta:

- Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, yabancı fon ortaklığına ilişkin, “Şuan da öyle bir ihtiyacımız da yok. Ama size gelen bir teklif varsa değerlendiririz, görüşürüz, artılarına eksilerine bakarız. Ülkemize menfaati olacaksa, sektörümüze ve şirketimize bir menfaati olursa bir değerlendirme yapmaya çalışırız” dedi.

JW Marriot Otel de gerçekleşen, Türkiye Süt Gıda Sanayiciler ve Üreticiler Birliği’nin (SETBİR) Olağan Genel Kuruluna Şahin Sucuklar Genel Müdürü Mustafa Demirpalta da katıldı. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Demirpalta, gıda sektörü Türkiye’nin lokomotifi olduğunu belirterek, “Gıda sektörü Türkiye ekonomisi içerisinde milli kaynaklarımız olarak çok büyük bir yeri vardır. Ülke olarak petrol, enerji kaynaklarımızda dışa bağımlıyız. Özellikle doğal gaz ve kömür de dışa bağımlıyız. Ancak gıda da kendine yeten 7-8 tane ülkeden bir tanesiyiz. Dolayısıyla gıda sektörünün de kendi iç kaynaklarını işleyebilip bunları hem yurt içerisinde, hem yurt dışında pazarlayabilmesi bu yönden Türkiye’nin geleceği için çok önemli sektörlerden bir tanesi. Gıda içerisinde çok çeşitli kollar var. Et, süt, diğer işlenmiş ürün sektörü var. Bütün olarak bakıldığında gıda sektörü Türkiye’nin lokomotiflerden bir tanesidir” dedi.

Yabancı fonlar riski dağıtarak yatırımda bulunduğunu ifade eden Demirpalta, şunları aktardı:

“Yabancı sermaye fonlarının kendi ilgi alanlarına yatırım yapmak gibi öncelikleri var. Türkiye’ye gelen madendir, petroldür, enerjidir, gıdadır veya diğer sektörlerde yatırım yapan fonlar illa ki tek sektöre yapmıyorlar. Riski dağıtıyorlar, değişik sektörlere giriyorlar dolayısıyla hem enerjiye, gayrimenkulle, gıdaya, madene yatırım yapan fonlar var. Tüm sektörlerimiz fonlara açıktır.”

Yabancı fonların teklif gelmesi halinde menfaatler çerçevesinde değerlendirileceğini söyleyen Demirpalta, şunları söyledi:

“Namet el değiştirdi fon tarafından katkı da bulunuldu. Aytaç da aynı şekilde satıldı. Yörsan aynı şekilde bir kısmı fonlara satıldı. Geriye baktığımız da et sektöründe satılabilecek yabancıların yatırım yapabileceği çok sayıda şirket kalmadı. Geriye kalan birkaç şirketten bir tanesi de şuan bizim şirketimiz. Bu yatırımcıların kendi tercihi biz hiçbir zaman gelin bize yatırım yapın ortak olalım falan talebimiz olmadı olamaz. Şuan da öyle bir ihtiyacımız da yok. Ama size gelen bir teklif varsa değerlendiririz, görüşürüz, artılarına eksilerine bakarız. Ülkemize menfaati olacaksa, sektörümüze ve şirketimize bir menfaati olursa bir değerlendirme yapmaya çalışırız.”

Yabancı fonların Türkiye’ye girişi AB uyum sürecini hızlandıracağını belirten Demirpalta, “Bizim sektörümüz şuan da Avrupa Birliği uyum sürecinde olan bir sektördür. Uyum sürecini tamamlamadığı, bakanlığımızda bu konuda sektörümüze uyum süreci için çalışmalar yapılmasını istiyor. Bunun için yönetmelikler çıkarıldı, süreler verildi. Bizim de şuanda bu manada bir yatırımız var. Dolayısıyla sektöre bu türlü bir fonun girmesi bu işi hızlandıracaktır. En azından Türkiye’nin, AB kriterlerine hazırlığı konusunda et ve et ürünleri konusundaki fasılda büyük bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim