• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

SAĞLIKÇA'da güzel gelişmeler oluyor

Kocaeli'de faaliyetlerini sürdüren ve meslektaşlarını güçlü bir temsil gücüyle kendinden söz ettiren Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği (SAĞLIKÇA) Başkanı Adem Yaman ve Başkan Yardımcısı Ercan Öztürk dün Bursa'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
SAĞLIKÇA'da güzel gelişmeler oluyor

Bursa'da köklü ve çok başarılı işler yapan Sağlık Çalışanlarını temsil eden TÜM SAĞLIKTA ÇALIŞANLAR DERNEĞİ (TUSÇAD) Başkanı Metin Altundal'ın misafiri olarak bir görüşme gerçekleştirdi. Birlikte kahvaltı ve toplantı gerçekleştiren iki dernek yöneticileri yeni bir yol haritası çıkardılar.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları,sosyal,hukuksal, eğitsel ve bunun gibi çok sayıda konu ile meslektaşlarını ihtiyaç ve taleplerine yönelik, aynı amaçla kurulmuş dernekleri bir araya getirerek büyük bir güç ve enerji kazanmak için yol haritası çıkardıkları açıklandı.

 Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem YAMAN;

Derneğimiz Kocaeli'nde kurulduktan sonra çok güzel ve anlamlı faaliyetlerde bulundu. Gerek meslektaşlarımız gerekse yöneticilerimiz bu yapıya kayıtsız kalmadı ve destek verdiler. Gittiğimiz ve görüştüğümüz herkes yaptığımız ve başardığımız  işlerin çok değerli ve anlamlı buldular.

Bunun yanında farklı illerden ve ilçelerden bizimle iletişim kuran ve aynı amacla hizmet etmeyi planladığını söyleyen çok sayıda meslektaşımız ve arkadaşlarımız oldu. Genel kanaat güçlü bir platform oluşturulması yönündeydi.

Bu anlamda gerek Kocaeli'de bizler, gerekse Bursa da Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği bu anlamda güçü ve prestiji ile en dikkat çekici işlere imza atıyordu.Degerli TUSCAD Başkanı Metin ALTUNDAL ile ortak bir görüşme ve değerlendirme kahvaltısı planlandı. Değerli Başkanın ev sahipliğinde Bursa da bir görüşme yaptık. Görüşmede çok önemli konuları görüştük.

Değerli Başkan ve ben;
Sağlık calisanlarinin sosyal organizasyonları, eğitim faaliyetleri, sportif ve psikolojik motivasyona dönük etkinlikler, hukuksal ve yasal mevzuatlar, özlük hakları ve ihtiyaçlar gibi onlarca konuyu istişare ettik. Genel kanaat Sağlık Çalışanlarının her geçen gün geriye giden kimlik ve  hak kayıpları üzerineydi. Bu anlamda nelerin yapılması gerektiğini enine boyuna değerlendirdik.

Değerli Başkan ile birlikte Ocak ayına kadar diğer kuruluşlarla istişare ederek bir birliktelik oluşturmak. Yasal ve hukuksal boyutu ile tüzük çalışmasını yapmak ve OCAK 2022 tarihinde bir FEDERASYON'a kavuşmak yönünde karar aldık.

Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz altyapısını Ocak ayına kadar bitirerek Temsil gücümüz yüksek, 39 alt meslek grubunu ilgilendiren, içerisinde binlerce Hemşire, Sağlık Memuru,Ebe, Radyoloji Teknikeri, Anastezi Teknikeri,Laborant, Tıbbi Sekreter,ATT, Paramedik, Fizik Tedavi Uzmanı, Biyomedikal Teknisyeni gibi onlarda Sağlık sisteminin vazgeçilmezi SAĞLIK ÇALIŞANLARI'nın güçlü bir platformda bulusturulmasına öncülük edecek adımı atıyoruz.

Hiç bir siyasi kanadın tarafı olmayacak,sendikal ayrım yapmayacak, ekonomik rant ve çıkar sağlamayacak. Seçilmiş veya atanmış tüm kurumlarla  kavga etmeden istişare ile sorunları çözebilen,tek derdi meslek grubumuzun hak ettiği değeri ve  ihtiyaçlarını dile getirecek güçlü, dinlenebilir, konuşulabilir, çözüm odaklı,. İrtibat kurabilen, attığı adım ve yaptığı işlerle saygınlık kazanan bir Sivil Toplum Kuruluşu olma hedefi ile temellerimizi atıyoruz. dedi.

Yakın zamanda oluşacak olan Federasyon çalışmalarımıza Sağlık Meslek Grubumuzu temsil eden tüm Sivil Toplum kuruluşlarını destek vermeye davet ediyor. Yıllardır gece, gündüz demeden, bayram tatil dinlemeden covit sürecinde resmen savasan ama hakkını yine gereğince alamayan buna rağmen yine de gocunmadan, yüksünmeden çalışan tüm Sağlık Çalışanı meslektaşlarımıza Selamlar sevgiler gönderiyoruz. diyerek sözlerini bitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim