• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2492.196 0.33
  • Dolar: 32.5569 0.04
  • Euro: 34.6971 -0.07

Rüşvet aldığı iddia edilen polis hakim karşısından!

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polisin, yürütülen bir soruşturma kapsamlıdan bilgi sızdırarak rüşvet aldığı iddiası ile açılan dava başladı
Rüşvet aldığı iddia edilen polis hakim karşısından!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarda görev alan polis memuru M.K.P. bir petrol kaçakçılık davasının soruşturma aşamasında kaçakçılık yaptığı iddia edilen R.E.K. ve H.B.’ye bilgi sızdırmak sebebiyle hakkında dava açıldı. 

İHRAÇ EDİLDİ

Cumhuriyet savcılığı tarafından dava ile ilgili hazırlan iddianamede ise şok bilgiler yer aldı. İddianame yer alan bilgilere göre, sanık M.K.P., bir akaryakıt rması hakkında ‘akaryakıt kaçakçılığı’ soruşturması aşamasında rma sahibi olan R.E.K. ve H.B.’ye soruşturmanın aşamalarında kendilerine bilgi sızdırabileceğini söyleyerek ilk olarak H.B.’ye WhatsApp üzerinden mesaj atarak bilgi sızdırma karşılığında kendisinden 114.000 TL istediği fakat H.B.’nin bu isteği reddettiği yapılan incelemelerde anlaşıldığı bilgisi yer aldı. Sanık M.K.P.’nin devamında diğer sanık R.E.K. ile de görüştüğü, bu durumların ortaya çıkmasından sonra Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şube müdürlüğünde çalışan M.K.P. önce açığa alındı devamımda da görevinden ihraç edildi.

PARA ALDIĞINI REDDETTİ

Sanık M.K.P.’nin savcılıkta verdiği ifadede, kendisinin evlilik aşamasından sonra kendisinin 80.000-90.000 TL borca sahip olduğunu, Sanık R.E.K.’ini de ‘akaryakıt kaçakçılığı’ davası kapmasında tanıdığını kendisini arayarak polis memuru olduğunu görüşmek istediğini söyleyerek, R.E.K.’nin kendisine konum atmasından sonra kendisinin yanına giderek görüştüğünü fakat iddia edildiği gibi kendisinden 5.000 TL para almadığını bilgisi yer aldı.

MADDİ SIKINTILAR SEBEBİYLE

Sanık M.K.P., kendisinden rüşvet aldığı iddia edilen sanık olan H.B. ile maddi sıkıntılar sebebiyle görüşmek istemesi sebebiyle aradığını, sanık H.B.’nin cevap vermemesi üzerine WhatsApp üzerinden ‘Haluk Bey’ diye mesaj attığını kendisi ile irtibat kurarak polis memuru olduğunu ve görüşmek istediğini söyleyerek kendisiyle görüştüğünü fakat herhangi bir para talebi olmadığını, takibe takılmadığı için WhatsApp üzerinden kendisine ulaştığını yine iddianamede yer aldı.

"RÜŞVET ALDIĞINI BEYAN ETTİ"

Olayla ilgili açılan davanın görülmesine Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmada, o dönem İl Emniyet Müdürlüğünde görev alan M.K. tanık olarak ifade verdi. M.K., ‘M.K.P. kendisinin neden gözaltına alındığını bilindiğini söyleyerek yürütülen petrol kaçakçılık rmasının sahibi olan R.E.K.’den İstanbul’da 5.000 TL para aldığını ve 200 TL’yi cebine harçlık aldığını kalanı da banka hesabına yatırdığını beyan etti bizde bunun üzerine tutanak tuttuk. Bazı ayrıntıları hatırlamıyorum ne sebeple aldığını söylediğini bilmiyorum. Davada, R.E.K. ile görüştüğü ve soruşturma hakkında bilgi verdiği sebebiyle ondan rüşvet aldığını beyan etti. Kendisi o dönem Kaçakçılık Organize suçları bürosunda çalışıyordu. O dönemde bildiğim kadarıyla büyük bir operasyon yönetiliyordu sanığın bu soruşturmada görevinin ne olduğunu bilmiyorum.’ dedi. 

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti tanıklardan olan ancak dinlenilmeyen A.B.K.’nın duruşma günü beklenmeksizin dinlenmesine,  mevcut delil durumu sebebiyle sanık M.K.P.’nin yurtdışı yasağının kaldırılması talebinin reddine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak:Kocaeli Koz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim