• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasının Startı Sayın Bakanımız Tarafından Verildi

Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest kapsamında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleri ve Vali Vekili Ekrem Çalık’ın katılımlarıyla gerçekl
Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasının Startı Sayın Bakanımız Tarafından Verildi

Bilişim Vadisinde düzenlenen programa; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Vali Vekili Ekrem Çalık’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, protokol üyeleri ile birlikte alanda kurulan stantları gezerek bilgi aldı ve ardından devam eden yarışları izledi.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasının startını veren Sayın Bakan yaptığı konuşmalarında;Eğlenirken bilimi ve teknolojiyi sevdireceğimiz etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu manada da Teknofest Karadeniz’e, Samsun’a bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu yarışmalar gençlere hiç elde edemeyecekleri bir deneyim kazandırıyor. Geçen sene burada yarışan öğrencilerimizin mezun olanlarının önemli bir kısmı farklı şirketlerimiz tarafından işe alındı, iş teklifleri verildi. Buradaki arkadaşlarımız staj imkanlarını Türkiye’nin en değerli şirketlerinde yapabiliyorlar. Biz, bu yarışmaya gelene kadar öğrencilerimize hem maddi ve teknik destekler veriyoruz hem de kendi aracını tasarlayamayan öğrencilerimize biz bir araç verip onların yazılımlarını düzeltmelerini istiyoruz. Bu manada da hem teknik hem maddi olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz. Ama burada asıl olan elde ettikleri tecrübedir.

Buradaki deneyimdir. Öğrencilerimiz burada takım çalışmasını öğreniyorlar. Birlikte iş yapmayı öğreniyorlar. Takımlara baktığınızda 15-20 üniversite öğrencisi, bazısı hiç birbirini tanımayan, farklı şehirlerden bir araya gelen öğrenciler takımlarıyla teknoloji geliştirebiliyorlar. Bu iş gerçekten insana önemli bir katma değer sağlayan bir iş. Bu manada da bu yarışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Aslında bu yarışmaları belirlerken biz geleceğin trendlerine odaklanıyoruz. Türkiye’nin otomobilinin Bilişim Vadisinde bütün çalışmaları sürüyor. Biz TOGG’a başladığımızda acaba elektrikli araçlar için erken mi diye insanlar sorguluyordu.

Bugün geldiğimiz noktada bütün şirketler eyvah biz elektrikli araçta geç kaldık diyor. Dünyada endüstri, teknoloji çok hızlı değişiyor, dönüşüyor. Bu tip etkinliklerle biz gençlerimizi geleceğin bilim insanlarını bu trendlere hazırlamış oluyoruz.” diyen Sayın Bakan katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Vali Vekili Ekrem Çalık ve protokol üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler. 

02-(medium)-(1).jpg04-(medium)-009.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim