- Renault, 2014-2019 döneminde Brezilya'daki Curitiba fabrikasında yeni modellerin üretimine 500 milyon Real (162 milyon Avro) yatırım yapacağını açıkladı. Gelecek on yıl içinde, ilave 240 milyon Reallik (78 milyon Avro) bir yatırım daha Brezilya ve diğer çevre pazarlardaki yetkili satıcılar için yeni bir lojistik merkezinin kurulmasına ayrılacak
Renault Başkanı Carlos Ghosn, Brezilya ile ilgili yeni yatırım planını açıkladı. 2014 - 2019 döneminde, 500 milyon Reallik bir yatırım (162 milyon Avro) Curitiba fabrikasında iki yeni modelin üretimine ayrılacak. Carlos Ghosn, "Brezilya 2011’den bu yana Renault’nun Fransa’dan sonra en büyük ikinci pazarı ve uluslararası pazarlarda grup stratejisi açısından önceliğe sahip. Önceki yatırım planı başarıyla tamamlandı, Renault Brezilya, artık ülkede pazar payını artırmayı hedefliyor" dedi.
Renault, Brezilya’da 15 yıldır araç üretimi yapıyor. Mart sonunda yüzde 6,7’lik pazar payı ile Renault, Brezilya’da otomobil markaları arasında beşinciliğini korudu ve 2016’ya kadar yüzde 8’lik bir pazar payı hedefliyor. 1,5 milyar Reallik (485 milyon Avro) önceki yatırım planı Renault’nun üç temel eksen üzerine kurulu olan ülkedeki büyüme stratejisini güçlendirmesini sağladı:
Yapılan yatırımla, Ayrton Senna üretim kompleksi içinde yer alan Curitiba fabrikası için yıllık üretim kapasitesinin 280 binden 380 bin adede çıkarılması, 2013 yılında üretimine başlanan iki yeni model Master ve Yeni Logan ile ürün gamının yenilenmesi. son üç yılda 100 yeni satış noktasının açılmasıyla sayıları toplamda 275’e ulaşan yetkili satıcı şebekesinin genişletilmesi hedefleniyor.
Renault, aynı zamanda, Quatro Barras’da - Paraná eyaleti - 2015’in ikinci yarısında açılışı yapılacak olan yeni bir lojistik merkezinin kurulacağını duyurdu. Merkez için on yıla yayılan 240 milyon Reallik (78 milyon Avro) bir yatırım yapılacak. Yatırım, 250 kişilik istihdam ve günde 120 kamyonluk trafiğe karşılık gelen bir faaliyet hacmi sağlayacak.
Brezilya’daki Renault yetkili satıcı şebekesinin yedek parça ve bileşenleriyle ilgili lojistik ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, bu merkez aynı zamanda Arjantin, Şili, Kolombiya, Meksika, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezüella, Orta Amerika, Güney Afrika ve Fransa’yı da besleyecek.
(İHS