• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 30°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9733.92 0.92
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

"Partileri Ancak Halk Kapatır"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, parti kapatma tartışmaları ile ilgili, "AK Parti’nin konuya ilişkin tavrı açıktır. Partileri ancak halk kapatır" dedi. Bostancı, TBMM’de gazetecilerin gündeme...
Partileri Ancak Halk Kapatır

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, parti kapatma tartışmaları ile ilgili, "AK Parti’nin konuya ilişkin tavrı açıktır. Partileri ancak halk kapatır" dedi.

Bostancı, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. İç Güvenlik Paketi’ne yönelik muhalefetin resmi başvuru yapmasını değerlendiren Bostancı, “Sürekli bunu söylüyoruz. Her zaman söylediğimiz şu; katkılarını bekliyoruz. Biz her zaman dedik ki İç Güvenlik Paketi’ni konuşalım, sizde fikirlerinizi söyleyin. Daha önceki yasalarda da uzlaşma böyle sağlandı. Önergeler verilir, o çerçevede önergelere destek veririz. Nitekim bu yasada da uzlaşma sağlandı. Önergelerinizi verirsiniz, makul, mantıklı kimi konularda anlaşabiliriz. Ama muhalefetin ‘yasayı çekin’ söylemi, uzlaşma yöntemi değil. ‘Yasayı çekin, yasayı kadük edin.’ İç Güvenlik Yasası’nın önemli olduğunu düşünüyoruz. Muhalefetin bunu önemsiz görmesi, iç güvenliği tehdit ediyor. Böyle bir yasa iddiasıyla çıkmakla birlikte problemli, halk buna karşı vesaire. AK Parti insanlarla iletişim kurarak yasaları çıkartıyor. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkenin her tarafında insanlar güvenlik meselesini önemli görüyorlar ve İç Güvenlik Paketi’nin çıkmasını bekliyorlar” dedi.

Parti kapatma tartışmaları ile ilgili ise Bostancı, “2008’de biliyorsunuz yargılama olmuştu. 2010’de referandumda parti kapatmaları yasaklayan düzenleme yapılacağı zaman muhalefet buna itiraz etmiş, bunun geçmemesi için direnmişti. Niye direndiler? Onu da anlamak mümkün değil. AK Parti’nin konuya ilişkin tavrı açıktır. Partileri ancak halk kapatır. Partiler kurallar dahilinde faaliyet yürütür. Ama partilerin tabelasını indiren tek kuvvet millettir. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bunu değerlendiririz. Elbette muhalefet ile çıkartmak isteriz. İç Güvenlik Yasası’nı çıkartmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL’ÜN SİYASETE DÖNME TARTIŞMALARI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete döneceği tartışmalarına ilişkin ise Bostancı, “AK Parti içinde kaynayan kazan yoktur. AK Parti 13 yıl istikrarlı bir şekilde bu memlekette iktidar. İnşallah daha uzun yıllar bunu yapmaya niyetli. Gül’ün 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı performansı çok değişik çevrelerden takdirle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı müktesebatını AK Parti’de kazandı. Onun cumhurbaşkanlığı elbette AK Parti bakımından bazı sonuçlar doğması gerekir. Sayın Gül, son yaptığı Meclis konuşmasında siyasete gireceğine dair mesajlar vermişti. AK Parti’nin kapıları Sayın Gül’e ardına kadar açıktır. Kapıda yoktur, Sayın Gül geldiğinde siyaset yapar” şeklinde konuştu. Bostancı şöyle devam etti:

“Bilinen tehditler üzerine bilinen kanunlar çıkarılmaz. Klasik demokrasilere ilişkin sorunlardan kaynaklanıyor. Klasik demokrasiye ilişkin imkanlar temsili sistemde bütün sorunlara cevap veremediği için çok çeşitli demokrasi tanımı yapılmıştır. Bizim gibi ülkelerde bunlar kuralsız olaylara sebep verebiliyor. Gezi olaylarını değerlendirirken, insan sokaklarda eylem yapabilir. Herkesin itiraz etmesi gereken olağan, hak talebi şeklinde değil, olayın yakıp yıkmaya dönüşmesidir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim