• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:57Güneş 05:42Öğle 13:05İkindi 17:00Akşam 20:19Yatsı 21:56
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10218.58 -0.49
  • Altın: 2444.587 0.00
  • Dolar: 32.193 0.00
  • Euro: 34.7877 0.00

Özlü: "Türkiye geçmişte çok zaman kaybetti"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze'de oda başkanları ve yönetimleri ile bir araya geldi
Özlü: "Türkiye geçmişte çok zaman kaybetti"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, oda başkanları ile bir araya gelmeden önce Gebze Eski Çarşı’da vatandaşlarla sohbet ederek karanfil dağıttı. Esnaf ziyaretlerinin ardından Bakan Özlü Cuma Namazını Çoban Mustafa Paşa Camiinde kıldı. Cuma namazının ardından Bakan Özlü, kent meydanında kurulan AK Parti standını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Özlü, Gebze’de Oda Başkanları ve Yönetimleri ile bir araya geldi. Gebze’de gerçekleşen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, partililer ve oda başkanları katıldı.

 

20170331aw027206_02.jpg

 

SANAYİNİN LOKOMOTİFİ KOCAELİ

Programda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye ekonomisinin yükünü çeken şehirlerin başında Kocaeli geliyor. Özellikle imalat sanayimizin nabzı burada atıyor. Her zaman ifade ediyorum, ekonominin lokomotifi sanayidir, sanayinin lokomotifi de Kocaeli’dir. Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için, hedeflerine ulaşması için, sanayimizin hem nicelik hem de nitelik olarak büyümesi ve gelişmesi büyük önem taşıyor. Biliyorsunuz, bugün 2016’nın son çeyreğine ve yılın tamamına ilişkin büyüme verileri açıklandı. Türkiye, son çeyrekte yüzde 3 buçuk, 2016’nın tamamında ise yüzde 2 nokta 9 oranında büyüme kaydetti. Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte bir miktar daralma yaşamasına rağmen, dördüncü çeyrekten itibaren yeniden büyümeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğine ait öncü göstergeler de oldukça olumlu geliyor. İnşallah bu büyüme aynı şekilde, hatta artarak devam edecek. Mesela dün açıklanan ekonomik güven endeksi sonuçları bu gerçeği teyit ediyor. Ekonomik güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre tam yüzde 5 oranında arttı. Bu da ekonomiye ve ülkenin geleceğine duyulan güvenin açık bir yansımasıdır” şeklinde konuştu.

 

20170331aw027206_03.jpg

 

BUNU BAŞARMAK İÇİN HER ŞEYE SAHİBİZ

Ülkenin daha iyi yönetilebildiği bir sisteme ihtiyacımız var diyen Özlü, “Bizim insanımıza, şehirlerimize ve ülkemize dair hayallerimiz var. Mesela bugün bir üretim üssü olan Kocaeli’nin dünya çapında bir teknoloji üssüne de dönüşmesinin hayalini kuruyoruz. Bir genç arkadaşımızın Bilişim Vadisi’nde kuracağı bir firmanın küresel bir markaya dönüşmesinin hayalini kuruyoruz. Türkiye’nin yüksek gelir grubundaki ülkelerden biri olmasının hayalini kuruyoruz. Türkiye’nin küresel çapta ekonomik ve siyasi bir güce dönüşmesinin hayalini kuruyoruz. Bir şeyin hayalini kurabiliyorsanız, onu gerçekleştirebilirsiniz demektir. İnşallah bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz, hedeflerimize birer birer ulaşacağız. Bunu başarmak için gereken hemen her şeye sahibiz. Tarihimiz, coğrafyamız, insan kaynağımız, son 15 yılda kazandığımız özgüven. Hayallerimizi gerçekleştirmemizin önünde tek bir eksik var, o da iyi bir sistem. Ülkenin istikrarını teminat altına alan bir sisteme ihtiyacımız var. Üç kuvveti, yani yasama, yürütme ve yargıyı, evrensel standartlara taşıyan bir sisteme ihtiyacımız var. Ülkenin daha iyi, daha hızlı, daha verimli yönetilebildiği bir sisteme ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

BOŞ KAVGALARA AYIRACAK ZAMANIMIZ YOK

Türkiye’nin zaman kaybına tahammülü yok diyen Özlü, “Zamanın ne kadar önemli bir kıymet oluğunu, özellikle iş dünyamız çok iyi biliyor. Bir ürünü, piyasaya rakiplerinizden bir gün bile önce sürmenin size nasıl avantaj sağlayabildiğini sizler çok iyi biliyorsunuz. Türkiye, geçmişte çok zaman kaybetti. Kısır tartışmalara, boş kavgalara, kuru gürültü ve patırtıya ayıracak zamanımız artık yok. Bizim başından sonuna kadar bütün süreçlerin nasıl yürüyeceğinin açık, net ve yalın bir şekilde belli olduğu bir sisteme ihtiyacımız var. Referandumda oylayacağımız anayasa değişikliği işte böyle bir sistem getiriyor” ifadelerini kullandı.

Program Oda Başkanları ile Bakan Özlü’nün karşılık görüş alıverişinde bulunması ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim