• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Otistik Çocukların Gösterileri Büyüledi

Bağcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından Otizm Farkındalık Ayı sebebiyle düzenlenen “Otizm Farkındalık Programı”, salonu dolduran davetlilerin büyük beğenisini topladı. Otistik çocukların sunduğu mini konser, jimnastik gösterisi, arı ve kelebek oy
Otistik Çocukların Gösterileri Büyüledi

- Bağcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından Otizm Farkındalık Ayı sebebiyle düzenlenen “Otizm Farkındalık Programı”, salonu dolduran davetlilerin büyük beğenisini topladı. Otistik çocukların sunduğu mini konser, jimnastik gösterisi, arı ve kelebek oyunu ile sıra gecesi dakikalarca alkışlandı.

Bağcılar’da “Otizm Farkındalık Ayı”, düzenlenen renkli ve coşkulu programlarla kutlanıyor. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Otizm Farkındalık Programı’nda otistik öğrenciler sundukları gösteriler ve söyledikleri şarkılarla tam not aldı.

Programın açış konuşmasını yapan Bağcılar (İTO) Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Muharrem Dinleyici, Otizm Farkındalık Ayı'nda bile hala farkındalıktan bahsettiklerinin altını çizerek, “Toplumumuz henüz otizm konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Bu açıdan baktığımızda toplumumuzda bir nebze de olsun farkındalık duygusunu yaşayabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Otizm gibi engeli bulunan çocukların fark edilmesi ve sevgi ile kucaklanması gerektiğini ifade eden Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Bize rehberlik eden Peygamberimizin ümmeti olarak sahip olduğumuz hassasiyet gereğince geçmişte otistik çocuklarımıza yeterince ilgi göstermemişiz. Onlara karşı olan görevimizi yapmamışız. Ancak son yıllarda bu konunun farkına varıldı.”

ENGELLİ VE YAŞLISININ MUTLU OLDUĞU BİR TOPLUM

Toplumun mutluluğunun bireylerin mutluluğundan geçtiğini ifade eden Yılmaz, engellilerle yaşlıların mutluluğunun toplumun mutluluğu olacağını söyledi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile birlikte engellilere hizmet eden 4 merkezin bulunduğunu ifade eden Yılmaz bir de müjde verdi. Yılmaz, önümüzdeki hafta Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı ve hayırseverlerin de katkısıyla yeni bir engelli ve otizm okulunun temelini atacaklarını belirtti. “İstanbul’da benzeri olmayan bir tesis olacak” diyen Yılmaz, engelli ve otistik çocukların annelerine de teşekkür etti.

BERKSAN ÇOCUKLARLA ŞARKI SÖYLEDİ

Programa katılarak mini bir konser veren ünlü pop şarkısı Berksan’a çocuklar da eşlik etti. Programın ilerleyen dakikalarında otistik engelli öğrenci Berat Türkmen İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından okulun öğretmenleri ile öğrencilerden oluşan Ritm Grubu mini bir konser sundu. Dünya danslarından örnekler sunan öğrencilerin jimnastik gösterisi de alkış topladı. Program, arı ve kelebek oyunu ve sıra gecesi ile son buldu. Renkli ve coşkulu programa ayrıca Aşık Veysel ve Muhittin Üstündağ İlkokulu, İTO Özel Uygulama Merkezi öğrenci ve velileri ile yakınları katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim