• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.29 0.76
  • Dolar: 32.3631 0.11
  • Euro: 34.9427 -0.36

Önce Bypass, Sonra Karaciğer Nakli

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde olduğu açık kalp ameliyatıyla yaşadığı sıkıntıları geride bıraktığını söyleyen 66 yaşındaki Ali İhsan Sırlı, “Sırada eğer tetkikler sonucunda uygun görülürse, kızımdan alacağım karaciğerin nakli var” diye konuştu.
Önce Bypass, Sonra Karaciğer Nakli

- Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde olduğu açık kalp ameliyatıyla yaşadığı sıkıntıları geride bıraktığını söyleyen 66 yaşındaki Ali İhsan Sırlı, “Sırada eğer tetkikler sonucunda uygun görülürse, kızımdan alacağım karaciğerin nakli var” diye konuştu.

Yaklaşık iki ay önce yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkiklerin sonucunda karaciğerinde yetmezlik saptanan Ali İhsan Sırlı’nın aynı zamanda koroner arter hastası olduğu ortaya çıktı. Karaciğer nakline aday olan Sırlı, son derece riskli olan koroner bypass ameliyatını başarıyla atlattı. Sırlı, olduğu başarılı bypass ameliyatının ardından karaciğer nakline hazırlanıyor.

“UMUDUM KALMAMIŞTI”

Yaklaşık 4 yıl önce kalp krizi geçirdiğini söyleyen Ali İhsan Sırlı, “İki ay önce de mide kanaması geçirdiğim için hastaneye başvurdum. Hastanede, hemen müdahale edildi. Yapılan tetkiklerde ileri derecede karaciğer yetmezliğimin olduğu ortaya çıktı. Aslında çok da iyi bir grafik çizilmedi benim için. Umudum kalmamıştı” dedi.

“AİLECE SIKINTILI GÜNLER YAŞADIK”

Antalya’ya son umut olarak geldiğini söyleyen Ali İhsan Sırlı, “Çok halsizdim. Çok sıkıntılar yaşadım. Ama Antalya’ya geldiğimden itibaren 5 gün içerisinde kendimi çelik gibi hissettim. Antalya, bana yeni bir umut verdi. Ailece son zor günler yaşadık. Doktorlar ameliyatın riskini bana anlattı ama her şeye rağmen olmaya karar verdim. Bu ameliyatın ardından tetkiklerin sonucuna göre karaciğer nakli olacağım. Kızım bana karaciğerini verecek” diye konuştu.

“BYPASS KARARI ALINDI”

Yapılan tetkiklerde karaciğer sirozu tanısı konulduğunu söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Hastamız siroz hastası olduğu için karaciğer nakli önerilmiş. Bu nedenle de hastanemize yönlendirilmiş. Yapılan tetkiklerde kalp-damar darlığından şüphelenilen hastaya, hastanemizde yapılan anjiyografi sonrası bypass kararı alındı. Ancak ameliyat sonrası kanama beklentisi ve karaciğer yetmezliğinin ilerlemesi, açık kalp ameliyatının riskini arttırmaktadır” dedi.

“ORTAK KARAR”

Ali İhsan Sırlı’nın kan tahlillerinde kalp ameliyatını yüksek riskte kılan bozuklukların mevcut olduğunun hatırlatan Prof. Dr. Okutan sözlerine şöyle devam etti:

“Organ nakli bölümümüz, gastroenteroloji bölümümüz, anestezi ve kalp damar cerrahisi bölümümüz bir araya gelerek hastamız için aldığımız ortak karar neticesinde hastaya ameliyatının riski ve ameliyat sırası ve sonrasında karşılaşabilecek problemler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Karaciğer nakline aday bir hastanın riskli de olsa, koroner bypass ameliyatı olabileceği benzer hastalar için de umut olmaktadır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim