• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9542.15 0.12
  • Altın: 2486.665 0.60
  • Dolar: 32.5193 0.24
  • Euro: 34.8355 0.38

O Metni Sevr’e Benzetti

Çözüm sürecinde, üzerinde uzlaşılan 10 maddelik metni Sevr Anlaşmasına benzeten MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun ‘sürece destek’ çağrısına da sert yanıt verdi.Bahçeli, partisinin Meclis’te d...
O Metni Sevr’e Benzetti

Çözüm sürecinde, üzerinde uzlaşılan 10 maddelik metni Sevr Anlaşmasına benzeten MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun ‘sürece destek’ çağrısına da sert yanıt verdi.

Bahçeli, partisinin Meclis’te düzenlediği grup toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm süreci ile ilgili eleştirilerde bulunarak, “AKP 13 yıl içinde ülkemizin posasını çıkarmıştır. AKP 13 yılda milli bekanın üzerine kabus gibi çökmüştür. AKP; umut katili, güven hasmı, doğruluk karşıtı, huzur muhalifidir. Ahlaka en ağır darbeyi indirenler iktidardadır. Yolsuzluk ve yoksulluk illetini azdıranlar gene iktidardadır. Hayatın her alanı yıkım ve yozlaşmanın tesir ve kapanındır. Vatanımızın her yöresi, yalanın, çirkin ve gayri meşru heveslerin gölgesindedir. Devletimizin her kurumu, bizi ayakta tutan her kültürel miras çürümektedir. Varlığımız yakın tehditlerle sarsılmaktadır. Nitekim vaziyet çok ama çok kötüdür” ifadelerini kullandı.

"AKP, PKK’YA RUHUNU KAPTIRMIŞ"

Bahçeli, bölücü örgütün jestlerle dirildiğini öne sürerek şunları dedi:

“AKP, PKK’yı omzunda taşımış havalarda gezdirmiştir. AKP, PKK’ya ruhunu kaptırmış, irade ve iffetini devretmiştir. Kandil hayranlığı AKP’nın aklını almış ve afallamıştır. Davutoğlu inanmadığı halde hala ortak aidiyet telaffuzuyla avunmakta, bize de çağrıda bulunmaktadır. Şehitlerimizin istismarı ya da hepimiz için kutsal olana kavramlar üzerinden siyaset geliştirmemiz halinde kaybedenin biz olacağını söylemektedir. İstismar AKP’ye has bir ilkelliktir. Takiyenin kime yakıştığı bellidir. Davutoğlu, unutmasın ki, eğer milletimiz kazanacaksa, eğer milletimiz huzura kavuşacaksa, biz kaybetmeye ve yanılmaya baştan hazırız.”

"İNKAR BEYANNAMESİDİR"

10 maddelik metni Sevr’e benzeten Bahçeli, “Sevr Barış Anlaşması’na da barış diyorlardı ve Türk milletine nasıl bir cehennemi yaşatacağı da herkesin malumuydu. İmralı canisinin hazırlayıp Kandil çetesinin ihtiyatla paraf ettiği 10 maddelik ihanet metni; Türkiye Cumhuriyeti’nin çöküş belgesi, varoluşunun inkar beyannamesidir. Bu niyet beyanı değil, nimet bilmezliğin tezahürüdür. 30 Ekim 1918’de Mondros Limanı’nda imzalanan 25 maddeden mütevellit mütareke şartları neyse 28 Şubat 2015 tarihinde ilen edilen ihanet mutabakatının aynısıdır. 10 Ağustos 1920’de tarihe kirli bir paçavra gibi düşen ve Türkiye’nin ölüm ve imha belgesi olan 433 maddelik Sevr Anlaşması’yla 28 Şubat 2015’teki ihanet metni arasında esasta hiçbir fark yoktur” şeklinde konuştu.

PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI

PKK’nın silah bırakmayacağını, bunun bir oyalama olduğunu savunan Bahçeli, "Kiralık terör örgütü PKK, bu zamana kadar silahlı eylemleriyle gelmiş, kan akıtarak, can alarak ve AKPyi esir ederek dişini geçirmiştir. Bu nedenle PKK’nın silahlara veda etmesi hayaldir,Türk milletini aldatmaya dönük yalan,uydurma ve temelsiz bir propagandadır. Silah bırakan varsa o da AKP Hükümeti’dir. Silahları gömen, indiren, kılıfına sokan varsa o da Türk devletidir. Diyeceğim odur ki, PKK’nın silah bırakma çağrısı zaman kazanmaya dönük bir manevradır ve kandırmacadan ibarettir" dedi.

’MÜCADELEYE DEVAM’ MESAJI

çözüm sürecini yine “yıkım süreci” olarak niteleyen Bahçeli, "Yıkım projesine nasıl tepki gösterdiysek, çözülme sürecine nasıl direnmişsek, Oslo’dan İmralı ve Kandil’e uzanan hain pazarlıkları nasıl reddetmişsek, daha da fazlasını yapmaya, AKP-PKK’ya nefes aldırmamaya sonuna kadar hazırı. 10 maddelik ihanet belgesine olumlu yaklaşmamız, kendimizi inkar etmek olacaktır. İhanet maddesine tam olarak itirazımız vardır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim