• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Murat Dağdeviren hakim karşına çıktı!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ uyası olmakla suçlanan ve sahibi olduğu Demokrat Gebze gazetesi kapatılan Murat Dağdeviren hakim karşısına çıktı.
Murat Dağdeviren hakim karşına çıktı!

Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan Murat Dağdeviren ifade verdi. Dağdeviren ifadesinde,’ Suçlamaları kabul etmiyorum. Terör örgütü üyesi değilim. 15 yıldır Gebze’de gazetecilik yapıyorum. Ben aynı iddialar nedeniyle 8.5.2015 tarihinde gelen ihbarlarla üç kez gözaltına alındım. Her nedense iddianamede ihbarı yapan kişinin ve ihbarın nasıl yapıldığı belirtilmiştir. Ben bu kişiyle mümkünse görüşmek isterim. Daha önceden husumetli olduğum Uğur Saray hem müşteki hem bilirkişilik yapmış. 1 Haziran 2016 tarihinde gözaltına alındıktan iki gün sonra koşulsuz olarak serbest bırakıldım. Daha sonra aynı iddialar nedeniyle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 21 Temmuz’da gözaltına alındım. Bu kez adli kontrolle serbest bırakıldım. Ancak 23 Temmuz’da serbest bırakıldıktan sonra İstanbul Anadolu yakasından yapıldığı iddia olunan telefon ihbarı sebebiyle gözaltına alındım. Hatta gözaltına alan emniyet müdürlerine “Suçum nedir?” diye sordum. Bana “Şu an suçun yok. Ama buluruz” dediler. İki gün gözaltında kaldıktan sonra bu kez tutuklandım ve mağdur durumdayım.

GAZETECİLİK YAPTIM
Hakkımda BİMER’e yapılan hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Kocaeli’de gazetesi kapatılan üç isim vardı. Bu isimler serbest bırakıldı. Fakat ben hala tutukluyum. Geçmişte yazdığım yazılar tamamen gazetecilik faaliyetidir. Eğer yazdığım yazılar suç olsaydı hakkımda Basın Savcılığı dava açardı. Kaldı ki 4 ay içerisinde dava açılmayan yazılara bir daha dava açılamaz.

YAZILARI BEN YAZMADIM
 “Fetullah Gülen Hocaefendi’nin yeni sohbeti yayınlandı” başlıklı haber ve “Bank Asya’ya yapılan batırma kampanyasını kınıyoruz. Bank Asya hedefe konduğu günden itibaren bu kurum tün hücreleriyle meseleye sahip çıkmıştır”, “Gözü yaşlı gönlü hüzünlü muhterem Fetullah Gülen hocaefendinin duasına Demokrat Gebze gazetesi olarak amin diyoruz. Hayatının her döneminde çile çeken Fetullah Gülen hocamıza yapılan kurumsal saldırılar bizi derinden yaralanmaktadır. Nefesimizin yettiği aklımızın erdiği kadar Hocaefendimizin yanında olacağız” şeklindeki yazılar bana aittir. Bir mağduriyeti dile getirmek için yazmış olduğum yazıdır. Terör örgütü üyeliği unsuru değildir.

‘GEZİYE GİTTİM’
Yine “Sizlerin himmetiyle Haiti’de okul açıldı” şeklindeki haber için Haiti’ye davet üzerine gittim. Gebzeli iş adamlarıyla birlikte geziye gittim. Daha sonradan okulun cemaate ait olduğunu düşündüm. Ancak herhangi bir gizli toplantımız olmamıştır. Haber yapmamız için iddianamede bahsi geçen flaş bellek bize verildi. Bu flaş bellekte yalnızca haberle ilgili bilgiler yer alıyordu.

GÜLEN’İN ÇAĞRISI ÜZERİNE PARA YATIRMADIM’
HTS kayıtlarımda belirli kişilerle bir telefon trafiğim olduğu düşünülmüştür. Fakat Demokrat Gebze Gazetesinin bir mesaj sistemi vardı. Özel günlerde son dakika haberleri belirlenen insanlara mesaj olarak gönderiliyordu. Bu havuzu da biz çalışanlarımızla oluşturduk. O havuzdaki bir çok insanı tanımıyorum. Zaten kayıtlardan anlaşıldığı üzere bunlar gönderilmiş SMS’lerdir. Tamamen mesaj sistemi kaynaklı görüşmelerdir. Bank Asya’daki hesabım iddianamede yazılı olduğu gibi katılım hesabı değil çek hesabıdır. Bahsi geçen 44 bin liralık parayı hesaba yatmıştır. Çek hesabı olduğu için para bir iki gün erken yatması sebebiyle Bank Asya otomatik olarak hesap açmış olabilir. Zaten bu para kısa bir süre sonra çekilmiştir. Fetullah Gülen’in çağrısı üzerine para yatırdığım kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim