• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Muhtarlardan Dip Çamuru Temizliğine tam not

Büyükşehir’in, İzmit Körfezi’ni devasa bir akvaryum haline getirecek Dip Çamuru Temizleme Projesi’ni yerinde gören muhtarlar, projeye hayran kaldı
Muhtarlardan Dip Çamuru Temizliğine tam not

Kocaeli genelinde görev yapan muhtarlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Yerinde Tanıtım Programı’’ kapsamında Türkiye’nin en büyük çevre projelerinden birisi olan İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesini yerinde inceliyor. Programın ilk ayağında İzmit, Derince, Körfez ve Başiskele mahalle muhtarları projenin uygulandığı şantiye alanını gezerek, yapılan çalışmaları yerinde görme imkanı buldu. Devam eden program kapsamında tüm ilçelerdeki muhtarlar İzmit Körfezi ve Marmara’yı yeniden diriltecek projeyle ilgili bilgi alacak ve çalışma alanında incelemelerde bulunacak.   

YERLİ YERİNDE TANITIM PROGRAMI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından toplumun geniş kesimlerinin Kocaeli’de yapılan projeler ve yaşanan gelişmelerden haberdar olması, yapılan işleri yerinde görmesi amacıyla ‘’Yerli Yerinde

Sürdürülebilir Çevre Hizmet Ve Yatırımları Yerinde Tanıtım Programı’’ başlatıldı. Program kapsamında Kocaeli’deki STK, dernek, kurum ve kuruluşlardan oluşan gruplara yönelik proje bilgilendirme gezileri düzenleniyor. Bu kapsamda Kocaeli’deki muhtarların İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesini yerinde görmesi amacıyla ‘’Dipten Diriliş Muhtar Ziyaretleri’’ programları başlatıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın da katkı sağladığı programa ilk olarak İzmit, Derince, Körfez ve Başiskele ilçelerinin mahalle muhtarları katıldı. Program öncesinde Muhtarhane’de yapılan toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, ilgili şube müdürleri ve muhtarlar hazır bulundu.

“KÖRFEZ DEVASA BİR AKVARYUM OLACAK”

Burada İzmit Körfezi ve Marmara Denizinde dipten dirilişi başlatan Dip Çamuru Temizliği Projesi hakkında sunum yapan Önem, proje kapsamında Körfezi devasa bir akvaryum haline getirmek için uzun soluklu bir çalışma başlatıldığını söyledi. TÜBİTAK MAM ve İstanbul Üniversitesi ile yaptıkları fizibilite ve uygulama projesi doğrultusunda İzmit Körfezi’nin doğu kıyısında çalışmaların sürdüğünü belirten Önem, “Dip çamurunu vakumlu sistemle Cutter Suction Dredger denilen gemilerle çekiyoruz ve yaklaşık 7-8 kilometre uzunluğundaki boru hatlarıyla çamuru karaya taşıyoruz. Karada söz konusu çamuru flokülasyon işlemine tabi tutuyoruz. Daha sonra geotekstil tüplerin içerisine alıyoruz. Burada su tekrar denize gidiyor ama çamur kısmı tüplerin içerisinde kalıyor” şeklinde konuştu.

“8,5 MİLYON TON DİP ÇAMURU”

Türkiye'nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi'nden dip çamurunun temizlenmesi projesinin tamamlandığında 720 hektarlık alandan yaklaşık 8,5 milyon ton dip çamurunun çıkarılmış olacağını vurgulayan Önem, “Bu büyük bir oran. Bu yüzden önce depolamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden akademisyenler geldi. Projemizi inceliyorlar. Çamurun farklı bir alanda kullanılmasına yönelik çalışma yapıyorlar’’ dedi.

MUHTARLAR HAYRAN KALDI

Daire başkan Önem, bilgilendirmenin ardından muhtarların projeyle ilgili sorularını yanıtladı. Muhtarlar daha sonra Dip Çamuru Temizleme Gemisi, Dozajlama Ünitesi ve Susuzlaştırma Tesisinde incelemelerde bulundu, yapılan işlemlerle ilgili bilgi aldı. Mahalle muhtarları, projenin İzmit Körfezi’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, çalışmalarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim