• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Muhtarlardan, Büyükşehir’in hizmetlerine tam not

Kocaelili muhtarlar, kentin en ücra köşesine kadar götürdüğü kaliteli ve hızlı hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine tam not verdi
Muhtarlardan, Büyükşehir’in hizmetlerine tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet noktasında mahallelerdeki ihtiyaçlara ve sorunlara anında ve kalıcı çözümler üretiyor. Büyükşehir’in ilçe merkezlerinde ve kırsalda yürüttüğü hizmetler muhtarların ve bölge sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Alt ve üstyapı, ulaşım, Millet Bahçeleri, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yapılan çalışmalarla 2023 tam bir hizmet yılı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kent merkezinde ne varsa kırsalda da olacak anlayışıyla kentin en ücra yerlerine kadar vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almaları talimat veriyor. Başkan Büyükakın’ın talimatıyla Büyükşehir’in en büyük hizmet ortağı muhtarların mahallelerdeki talepleri öncelik sırasına göre birer birer yerine getiriliyor.

HİZMET SEFERBERLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, adeta hizmet seferberliği ilan ederek alt ve üstyapı, ulaşım, Millet Bahçeleri, çevre sağlığı, aile, gençlik ve spor, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere geçen yılı başarılı çalışmalarla dolu dolu geçirdi. Özellikle Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan A Takımı, 2023 yılında Kocaeli genelinde muhtarlardan gelen talepleri anında müdahaleyle hızlı bir şekilde çözüme kavuşturdu.  A Takımı ekipleri, özellikle kırsal mahallelerde taleplerin etkin ve hızlı şekilde karşılanabilmesi için hizmetleri kentin en ücra köşesine kadar taşıdı. Kırsal kalkınma hamlesinin bir parçası olarak Büyükşehir’in kırsalda yürüttüğü hizmetler muhtarların ve bölge sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Büyükşehir’in kırsaldaki hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için kurduğu ekipler, geride bıraktığımız yılda 80 farklı konu başlığı altında 2 bin 595 talebi yerine getirerek, çözüme kavuşturdu.

MUHTARLAR HİZMETLERDEN MEMNUN

Kocaeli genelindeki muhtarların, belediyeye gitmeden, “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden gönderdiği talepler, ilgili birimlere hızla iletiliyor. Burada değerlendirilen talepler, yerine getiriliyor. Muhtarlar, 2023 yılında kent merkezinde olduğu gibi kırsalda da hayatı kolaylaştıracak yüzlerce hizmeti hızlı ve kaliteli bir şekilde hayata geçiren Büyükşehir’e tam not verdi. Başkan Büyükakın’a teşekkür eden muhtarlar, yapılan hizmetleri değerlendirdi.

 

“112 ACİL SERVİS GİBİ HEP YANIMIZDA”

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Kurtdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ersoy:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin il genelinde ve mahallelerimizde yaptığı hizmetlerle vatandaşların taleplerine en iyi şekilde cevap verdi. Al ve üstyapı olsun, ulaşım olsun tüm hizmetlerinden memnunuz.  Özellikle biz muhtarların, ‘112 Acil Servisi’ olarak gördüğümüz A Takımı’nın hizmetlerinden memnunuz.  Her aradığımızda, çalışmalarıyla yanımızda olduğu için sonsuz teşekkür ediyoruz. Başkanımız Büyükakın, çiftçilere mazot, gübre, tohum başta olmak üzere onlarca tarımsal desteklerle, üretimin devam etmesi için üreticileri teşvik etti. Bunları da çiftçilerimiz memnuniyetle karşıladı. Daha önce ekilmeyen arazilerimiz ekilmeye başladı. Başkanımız, kırsal mahallelerdeki ulaşım sorununu hızlı bir şekilde çözdü. İnşallah 2024’te de hizmetler artarak devam edecektir.  Hizmetlerinden dolayı şahsım, muhtarlar ve mahalle sakinleri adına Başkanımız Büyükakın ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“10 ÜZERİNDEN 10 PUAN VERİYORUZ”

Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı ve Osman Yılmaz Mahalle Muhtarı Musa Uslu:

“Dolu dolu bir hizmet yılını daha geride bıraktık. Yapılan hizmetlerle ilgili vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Taleplerimize anında dönüş yapılıyor. Başarılı performansıyla Büyükehir’e 10 üzerinden 10 puan veriyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin tarıma ve çiftçilerimize verdiği destekten dolayı üreticiler memnun. Başkanımız Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde de muvaffak olacağına inancımız tamdır.”

 

“HİZMETTE 2023 ÇOK VERİMLİ GEÇTİ’’

Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Derince Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç:

“Hizmet açısından 2023 yılı çok verimli geçti. Büyükşehir ile olan irtibatımızı en iyi şekilde kullanarak, mahallemizin, vatandaşların sorunlarını aktardık. Muhtar Aktif Sistemi üzerinden ilettiğimiz taleplerimiz hemen yerine getiriliyor. Eskiden dilekçe yazıp belediyeye gitmemiz gerekiyordu. Şimdi belediyeye gitmeden, sistem üzerinden anında gönderiyoruz. Çağımıza yakışır şekilde dilekçelerimiz alınıyor ve gerekli birimlere iletiliyor. Geri dönüşler yaparak, olayın çözülüp çözülmediği hakkında da bilgi veriliyor. Küçük dokunuşlarla büyük işlere imza atıyorlar. Büyükşehir’in tüm birimlerini kutluyorum, teşekkür ediyorum.”

 

“BAŞKANIMIZ DAHA NİCE HİZMETLERE İMZA ATACAK”

Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ballar Mahalle Muhtarı Yüksel Horos:

“Büyükşehir’in hizmet noktasında destekleri sayesinde güzel bir yılı geriden bıraktık. Taleplerimizin neredeyse hepsi yerine getirildi. Büyükşehir hizmet noktasında güzel bir ivme kazandı. Ne zaman telefon etsek, anında muhtar arkadaşlarımızın hizmetine ulaşıyorlar. Hizmetlerinden dolayı muhtarlığım ve vatandaşlar adına Başkanımız Büyükakın’a sonsuz teşekkür ediyorum. Kandıra’nın geniş bir coğrafyası var. Kandıra tarımın yoğun yapıldığı bir yer. Büyükşehir’in tarımsal desteklerinden memnunuz. Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirdi Başkanımız. Bölgede, alt ve üst yapı çalışmaları büyün oranda tamamlandı. Doğalgaz şu an bütün köylere ulaştırıldı. Başkanımız sihirli ellerinin dokunuşuyla bizlere çağ atlattı.”

 

“VATANDAŞLAR HİZMETLERDEN MEMNUN”

Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ovacık Mahalle Muhtarı İlhan Altıntaş:

“Yol bakımı ve yapımı, kaldırımların düzenlenmesi, aydınlatma, park bahçeler, ağaç dikimi gibi birçok hizmet aldık. Taleplerimize en kısa sürede dönüş oluyor. Hizmetlerden vatandaşlar memnun, bize geri dönüş oluyor. Hizmet açısından güzel bir yılı geride bıraktık. Özellikle A Takımı’ndan çok memnunuz.

Tahir Büyükakın başkanımızın her zaman yanındayız. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

“TARIMDA ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER ALDIK”

Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker:

“Muhtarlar olarak, halkımız ile belediye ve diğer kurumlar arasında köprü vazifesi görüyoruz. 2023 yılı çok verimli geçti. Mahallelerimizdeki hizmetlerde A Takımı’nın büyük payı var. Kırsalda tarımla ilgili çok güzel destekler aldık. Bunlarla ilgili çiftçilerimiz memnun, bizler de aracı olarak memnunuz. Her türlü hizmetten yararlandık. Tahir Büyükakın başkanımız ve ekibinden razıyız. Allah da onlardan razı olsun.’’

 

“TAHİR BAŞKANIMIZLA ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL”

Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı ve Çakırcaali Mahalle Muhtarı Adnan Kaçan:

“Kandıra olarak Büyükşehir’in hizmetlerinden memnunuz. 2023’de işlerin çoğu tamamlandı, bir kısmı bu yılın planlamasına alındı. Ne zaman talepte bulunsak, Hızır gibi yetişiyorlar. Kandıra’nın en ücra köşesinde ekipleri görmek mümkün. Yol bakımından çeşmeye varana kadar her şeye koşturuyor, ufak dokunuşlarla büyük işler yapıyorlar. Bir yandan Kandıra Belediyesi diğer yandan Büyükşehir, hizmetleri tartışılmaz. Büyükşehir, Kandıralı çiftçilere mazot, gübre, tohum olmak üzere çok sayıda tarımsal destekler de veriyor. Tahir Başkanımızla çalışmak çok güzel. Her konuda vatandaşımız da çok memnun, muhtarlarda memnun.”

 

“EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET YAPILDI”

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral:

“Büyükşehir, Kocaeli genelinde çok güzel hizmetlere imza attı. Özellikle ben Gölcük muhtarlar dernek başkanı olarak söylüyorum, hem ilçe merkezine hem köylerimize en iyi şekilde hizmetler yapıldı. Tahir Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Çünkü her başımız dara düştüğünde, her sıkıştığımızda yanımızda oldu.”

 

“KIRSALDA YÜKSEK BİR MEMNUNİYET VAR”

Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kutluca Mahalle Muhtarı Engin Öztürk:

“Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 güzel hizmetlerle dolu dolu geçti. Hem Büyükşehir hem de Körfez Belediyemiz güzel çalışmalar yaptı. Özellikle kırsal mahallelerde projeler öncelik sırasına göre bir bir hayata geçirildi. Başkanımız Büyükakın, bizim her zaman destekçimiz. Türkiye’ye örnek projeler üretiyor. Köylerde olsun, merkezlerde olsun hizmet konusunda bir sıkıntımız yok. Özellikle hibe desteklemelerle ilgi mazot, tohum, gübre, makine ekipmanları, seracılıkla ilgi çok ciddi çalışmalar yaptılar. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi başlı başına bir kırsal kalkınma modeli. Çiftçinin bu konuda Büyükşehirden yüksek memnuniyeti var. Her yıl yeni projelerle ilgili beklentileri takip ediyorlar. Başkanımıza ve ekibine, Körfez muhtarları ve mahallem adına teşekkür ediyorum.”

 

“ALT YAPIDAN ÜST YAPIYA HER YATIRIM YAPILDI’’

Dilovası Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çerkeşli Mahalle Muhtarı Aytaç Erdem:

“2023 yılında alt yapıdan üst yapıya, asfaltından parkesine her türlü yatırımımız Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddi bir şekilde, profesyonel kadrolar eşliğinde gerçekleştirildi. Ulaşımda sorun yok. Mahallemizden Dilovası ve Gebze’ye ve Kocaeli merkeze otobüsler saatinde tıkır tıkır çalışıyor. Gençlerimiz özellikle bundan çok memnun. A Takımı gerçekten başlı başına çok güzel çalışmalar yapıyor. Ufak dokunuşlarla sorunlara anında müdahale ederek çözüme kavuşturuyorlar. Tahir Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

“GÜZEL BİR 5 YIL GEÇİRDİK, MEMNUNUZ”

Derince Muhtarlar Derneği Başkanı ve İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Lütfi Karadeniz:

“Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalardan, Derince ilçesi olarak memnunuz. İnşallah bundan sonra da yine memnun olacağız. Tahir Büyükakın başkanımızla 5 yıl beraber çalıştık. Bu birlikte çalışmamızdan dolayı memnunuz. Mahallelerimiz için talep ettiğimiz hizmetler aciliyet sırasına göre yerine getiriliyor. Bu konuda A Takımı’nın çalışmalarını beğeniyoruz. Kırsal kesimdeki muhtar arkadaşlarımızın hepsi razı, hepsi memnun. İnşallah bundan sonraki çalışmaları da böyle devam eder. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

 

“MUHTARLARIN İMDADINA YETİŞİYOR”

İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve Veli Ahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl:

“Her yıl olduğu gibi 2023 yılı hizmet açısında güzel geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız elinden gelen desteği muhtarlarımıza gösteriyor. A Takımı kurulduğu günden beri ne zaman muhtarlarımız arasa sanki ambulans gibi anında geliyor, sorunu çözüyor. Muhtarlarımızın imdadına yetişiyor.”

 

“MUHTARLIK GÖREVİNDEN HAZ ALDIK”

Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş:

Büyükşehir ve Darıca Belediyemizle görev geldiğimiz 2019’dan bu yana uyum içinde çalışıyoruz. Halkımız için ne lazımsa talep ettik, Büyükşehir yerine getirdi. Muhtarlık görevinden haz aldık. Birlikte görev yapmaktan da çok mutlu olduk. Vatandaşımız da bundan memnun. Alt yapı çalışmaları tamamen bitti. Yağmur nedeniyle eskiden sel baskınları olurdu, şimdi ne kadar şiddetli yağarsa yağsın bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yolumuz, parklarımız, camileriz yapıldı. Kocaeli’mizin en muhteşem, en güzel parkının projesi bitti. Balyanoz koyumuz, balıkçı barınağımız, millet bahçemiz, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ayrı bir güzellik. Şimdi kaymakamlığımızın ve belediyemizin ve bütün kurumlarımızın bir arada olduğu yeni hizmet binaları yapılıyor. Bilhassa A Takımı muhteşem çalışıyor. Tahir Büyükakın başkanımızdan Allah razı olsun. Çok güzel çalışmalar yaptı.”

 

“HİZMETLER VATANDAŞIN AYAĞINA KADAR GİTTİ”

Çayırova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Hasan Özkoca:

“Hizmet noktasında 2023 Çayırova genelinde gerçekten güzel geçti. İnşallah, 2024’te de aynı şekilde devam edeceğiz çalışmalara. Sağ olsun, Büyükşehir ve Çayırova Belediyemiz kayda değer hizmetler yaptı. Tahir Büyükakın başkanımız A Takımı’nı kurdu, özellikle kırsal mahallelerde hizmetler vatandaşın ayağına kadar gitti. Çok memnunuz. Tahir başkanımızı gerçekten çok seviyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

 

“2024 DAHA GÜZEL OLACAK”

Karamürsel Muhtarlar Derneği Başkanı ve Oluklu Mahalle Muhtarı Adem Akın:

“Büyükşehir’in hizmetlerinden memnunuz. 2023’te çok güzel çalışmalar yapıldı. Muhtarlığım ve vatandaşlar adına Tahir Büyükakın başkanımıza çok teşekkür ederim. A Takımı gerçekten çok güzel çalışmalar yaptı. İSU’nun çok büyük hizmetleri var köyümüze. Su depolarımız yapıldı, yeni su hatlarımız değişiyor. Doğal gaz çalışmasına biraz daha ağırlık verilse iyi olur.  Başkanımızdan Allah razı olsun, bütün taleplerimiz en güzel şekilde yerine getiriliyor. 2024 yılının daha güzel olacağına inanıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim