• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 16°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Mobil Eğitim Tırı Kocaeli'de

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan protokolle, çocuklardaki trafik bilincini geliştirmeye yönelik hazırlanmış olan eğitim programı çerçevesinde,Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Mobil Trafik Eğitim Tırı’nın, Kocaeli’nde ki ilk dur
Mobil Eğitim Tırı Kocaeli'de

ÇOCUKLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Okulda öğrencilere verilen eğitime, İl Protokolü de katılarak yerinde gördü.Okul bahçesine alınan Mobil Trafik Eğitim Tırı ile verilen eğitime Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcısı Mustafa Faruk Keskin İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve misafirler katıldı. Mobil Trafik Eğitim TIR’ın içerisinde Trafik ekiplerince verilen eğitim sonrası okul bahçesinde öğrencilere trafik ile ilgili dergiler dağıtılırken, akülü arabalarda çocuklara trafik kuralları ile ilgili bilgiler verildi.

ÇALIŞMALAR, 'ÖNCELİK YAYANIN' SLOGANI İLE BAŞLADI

Protokolün dergi dağıtımı sonrası konuşan Vali Hüseyin Aksoy, ‘’Emniyet Genel Müdürlüğümüzün Trafik Eğitim TIR’ı bugün Kocaeli’de. Çocuklarımızın eğitimi amaçlı faaliyete başladı. Bizde eğitim TIR’ını ziyaret ederek yapılan eğitim faaliyeti hakkında arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Çocuk yaşta eğitilmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunu büyük hassasiyetle takip ediyoruz. İçişleri Bakanlığımızın Trafik ile ilgili ortaya koyduğu çalışmalar 2019 yılında büyük önem arz etmektedir. Öncelik Yayanın sloganı ile başlatılan çalışmalar Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de devam etmektedir. Can ve mal kayıplarımızın en aza indirilmesi konusunda İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığımız büyük gayret içerisinde çalışmaların sürdürüyor.

AMAÇ CEZA KESMEK DEĞİL, İNSANLARIN KURALLARA UYMASINI SAĞLAMAK

Önceki yıla kıyasladığımızda trafik kazalarında ölüm oranları ve yaralanmalarda önemli düşüşler sağlandı.Toplumsal duyarlılığı en üst noktaya taşıdığımızda kazaların sayısının azaltacak, ölüm ve yaralanmaları daha asgari seviyeye indirmiş olacağız diyen Vali Aksoy, ‘’Herkesi araca bindiğinde emniyet kemeri bağlamaya, cep telefonu kullanmamaya özen göstermelerini istiyoruz. Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın personeline ceza tutanağı tutma yetkisi verildi. Bunlar araç kullanırken cep telefonu kullanımı, araç kullanırken cep telefonu kullanımı ve makas tabir ettiğimiz şerit değiştirme konusunda ihlali olan kişilere memurlarımız ister izinde olsun, ister istirahatli olsun ceza tutma yetkisi verildi. Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın mensupları çok sayıda tutanak düzenledi. Buradaki amaç ceza kesmek değil, insanlarımızın trafik kurallarına uymalarını sağlamak. Bugün burada ki eğitim çocuklarımız için yararlı eğitim. Kazasız günler diliyorum’’ şeklinde konuştu. Proğram sonunda öğrenciler ile hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim