• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10173.42 1.17
  • Altın: 2445.956 1.25
  • Dolar: 32.2822 0.23
  • Euro: 34.9585 0.50

Milyonluk Tesisin Temeli Bugün Atıldı

İzmit Belediyesi, İZAYDAŞ Solaklar mevkisinde modern hayvan pazarının temelini attı. 7,5 milyon TL’ye mal olacak olan projenin temeli 20 bin metrekare alanda atıldı. Hayvan pazarında bin 500 hayvan kapasitesi olacak.
Milyonluk Tesisin Temeli Bugün Atıldı

İZAYDAŞ Solaklar mevkisinde gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Tarım İl Müdürü İlhan Özel, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, İzmit İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemil Gülfem ve vatandaşlar katıldı.

BİN 550 HAYVAN KAPASİTELİ
Yaklaşık 20 bin metrekare alan içerisinde bin 550 hayvan kapasitesine sahip 5 bin 900 metrekare kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri yer alacak. Bin 36 metrekarelik kullanım alanında oluşan idari bina, iki katlı olup alt katında kafeterya, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, teknik bölümler ve mescit üst katta restoran, mutfak, idari birimler ve teras bulunacak. Alanda biriken gübrelerin toplanması için gübre toplama bölümü, araç dezenfeksiyon ünitesi, veterinerlik bölümleri bulunacak.

YENİ BİR DÖNEM
İlk olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, öncelikle temeli atılan tramvay projesi ile ilgili konuştu. Doğan, “Yıllardır birçok belediye başkanının yapamadığı tramvay projesinin temelini attık” dedi. Sözlerine devam ederek “Tarım ve yetiştiricilik yapalım diye çalışıyoruz. Bu hizmetleri halkımızı buluşturmanın yollarını arıyoruz. Bu projede onlardan biri. Bu projenin bitmesiyle hayvancılık alış satış işlemlerinde yepyeni bir dönem başlayacak. Yan taraftaki kesimhaneye büyük etkisi olacak orası da modernleşecek” dedi.

ALICI, SATICI VE TÜKETİCİ RAHAT EDECEK
Doğan’dan sonra kürsüye gelen İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Bugün ikinci temel atmadayız. Halka hizmete hakka hizmet anlayışıyla gerek belediye başkanlarımız gerekse milletvekillerimiz çalışmaya devam ediyor. Bizler idare olarak vatandaşlarımıza, milletimize hizmet etmek için varız. Halka hizmet eden onun efendisidir. Eminim burada kurulacak olan hayvan pazarı arkadaki tesisle kombine merkezi haline gelecek. Satıcılarımız son derece modern ortamda hayvanlarını satacak. Alıcılarımız veterinerlik hizmetinin sağlandığı bu ortamda hayvanlarını alacak. Biz tüketiciler de huzur içinde et gıdalarını alacağız” diye konuştu.

MİKROEKONOMİYİ DÜZELTİYORUZ
Son olarak konuşan AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, “Makroekonomiyi düzelttik. Şimdi de mikroekonomiyi düzeltiyoruz. İnsan var oldukça bu uygulamalar daha da modernleşerek yapılacaktır. Hayvancılık bizden öncekilerle bitmişti. Bunu canlandırmak için 7 yıl faizsiz kredi veren tek hükümetiz. Çiftçimize ürün desteği veriyoruz. Bakıyorum da Kandıra köylerinde hep yaşlı hemşerilerimiz var. Gençler şehre inip çalışıyor. Babasından dedesinden kalan araziyi ileten yok. Genç çiftçiye 30 Bin TL hibe kredi vereceğiz diyoruz. Eğer bu genç işyeri açacaksa 50 Bin TL hibe kredi veriyoruz. Eğer yetmiyorsa 100 Bin TL veriyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim