• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:53Güneş 05:39Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:22Yatsı 22:01
    • 4°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 10173.42 0.00
  • Altın: 2446.981 0.04
  • Dolar: 32.2679 -0.02
  • Euro: 34.9268 0.09

Milletvekili Cemil Yaman; "Türkiye Yüzyılı milat olacak"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Cumhurbaşkanımız güçlü bir destekle bir 5 yıl daha Türkiye’nin yeni Yüzyılının temelini atacak. 21 yılda yapılan devrim gibi hizmetlerin ardından Türkiye önümüzde ki 5 yılda da çok büyük bir sıçrama yapacak” ded
Milletvekili Cemil Yaman; "Türkiye Yüzyılı milat olacak"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 14 Mayıs seçimlerine dair gazetemize açıklamalarda bulundu. Kocaeli ve seçim bölgesi Gebze’nin AK Parti döneminde önemli hizmetler aldığını ve halkın desteğiyle rekor kırarak yeniden iktidara geleceklerini belirten Yaman, “Cumhurbaşkanımız güçlü bir destekle bir 5 yıl daha Türkiye’nin yeni Yüzyılının temelini atacak. 21 yılda yapılan devrim gibi hizmetlerin ardından Türkiye'de milat olacak büyük bir sıçrama yaşanacak” dedi.

 

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne, çeşitli kademelerde görev yapan ve üçüncü dönem Kocaeli Milletvekilliği’ne hazırlanan Cemil Yaman, seçim çalışmalarını gazetemize değerlendirdi. Partisinin verdiği her göreve seve seve razı geldiğini, millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için çalıştıklarını dile getiren Yaman, 14 Mayıs’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rekor oyla seçileceğini, Cumhur İttifakı’nın da güçlü şekilde parlamentoda yer alacağını söyledi. “Ben” demekten imtina ettiğini ve vekillik görevinin halkın emaneti olduğunu dile getiren Yaman, muhalefetin de yalan dolan siyaseti yaptığını, her şeyi mübah gördüklerini ve popülizm yaptıklarını kaydederek göndermelerde bulundu. İşte vekil Yaman’la gerçekleştirdiğimiz söyleşinin tamamı:

 

Millihakimiyet: Öncelikle seçim çalışmaları nasıl gidiyor?

Cemil Yaman: Tüm partilerin centilmence yarıştığı ve Türkiye’nin kazandığı bir seçim olmasını diliyorum. Bu seçim ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirsin. 14 Mayıs için tüm teşkilatlarımızla beraber çalışıyoruz. Türk siyasi hayatından AK Parti kadar tüm teşkilatları seçime hazır ve diri olan başka bir parti yok. Çok güçlü bir hareketiz. Dünyada en fazla üyesi olan siyasi parti heralde AK Parti’dir. 12 milyon üyemiz var. Her birim şu anda kendi işini yapıyor. Sahada ömrünü bu millete vakfetmiş, dünya mazlumlarının umudu olan Cumhurbaşkanımızı ve davamızı anlatıyoruz. Olumlu bir hava var. Bu kalan günlerde de kampanya olumlu şekilde devam eder umarım. Sonucunda da halkımızın desteğiyle olumlu bir netice alırız inşallah. Geçmişteki bütün seçimlerde olduğu gibi milletimizin kendini kimin iyi yöneteceğini, kimin halka efendi değil hizmetkar olduğunu bu millet iyi biliyor. Ben bu seçimde de cumhurbaşkanımıza güçlü destek vereceklerini ve hatta en yüksek oyu alacağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın güçlü bir destekle bir 5 yıl daha Türkiye’nin yeni yüzyılının temelini atacak. Bizde parlamento da mutlak sonucu sağlamaya çalışıyoruz. Sahada bir sıkıntı görmüyorum ve Cumhur İttifakı olarak güçlü bir şekilde parlamento da olacağız.

 

Millihakimiyet: Muhalefet iddialı açıklamalarda bulunuyor, sizce bu seçimin sonucu ne olur?

Cemil Yaman: Muhalefet yine her zaman ki gibi yalanla dolanla, uyduruk şeylerle uğraşıyor. Biz onlara çok takılmıyoruz, kendi işimize bakıyoruz. İyi bir kampanya yürütüyoruz. Halkımızı dinliyoruz, sürekli halkımızın içindeyiz. Gerek SKM, gerek adaylarımız, gerek teşkilatlarımız, gerekse Belediye Başkanlarımız güzel bir çalışma yürütüyoruz. Her gün bir ilçede olmaya çalışıyorum. Her ilçede muhakkak bir adayımız çalışıyor.

 

Ben bu seçimlerin ilk turda çok rahat biteceğine inanıyorum. İstikrarın devam etmesi lazım. Halk bir kaos istemiyor. Görüyor karşı ki masayı. 9 Cumhurbaşkanı yardımcısı kaos oluşturur. Türkiye önemli bir ülke, Cumhurbaşkanımız önemli bir aktör. Halkımız da bunu görüyor, dünyada bunu görüyor. Her gün yeni müjdeler veriyor Cumhurbaşkanımız. Bu iktidar devam etsin, Türkiye önümüzdeki 5 yılda çok büyük bir sıçrama yapacak.

whatsapp-image-2023-04-26-at-10.52.37.jpeg

Millihakimiyet: Eğer seçilirseniz Gebze’de 3 dönem seçilen ilk vekil olabilirsiniz, bu nasıl bir duygu?

Cemil YAMAN: Bu bir emanettir, biz bir emanet alıyoruz, emanet çok kutsaldır. Medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluklar var. Ben bunu vekalet olarak görüyorum, emanet olarak düşünüyorum. Vekilliğe bizi layık gören halkımıza layık olmaya çalışıyorum. Her platformda halkın içinde olmaya gayret ediyorum. Ben asla “Ben” diyen bir siyasetçi değilim. Her zaman biz dedik. Tüm milletvekillerimizin görev alanları var, komisyonlar var. Ben İçişleri komisyonunda görev yapıyorum. Biz mesela Darıca’ya çok güzel bir Kaymakamlık binası yapacağız. Temelini çok yakında atacağız, yine Gebzemize çok güzel bir hükümet konağı yapıyoruz sessiz sedasız. Yine aynı şekilde bir belediye binası yapıyoruz. Gebze’de yapılacak bina çok farklı bir yöntemle inşa edilecek. Bunların tamamını biliyoruz, takip ediyoruz. Hünkar Çayırı sorunu vardı, bu alanın arkasında vakıf üniversitesi yapılacaktı. O gün müdahale ettik ve iptal ettik. O gün Anıtlar Kurulu Başkanı olan belediye başkanımız Zinnur Büyükgöz’ün de imzasıyla Hünkar Çayırı’na halkımıza kazandırdık. Gebzemizin bütün sorun ve sıkıntılarını biliyoruz, çözümü konusunda da elimizden geleni yapıyoruz. Gebze bölgesinin sorunları konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz hep birlikte yapıyoruz. Bunlar yaparken belediye başkanlarımızı da yok sayamayız. Ben yaptım olmaz, biz yapıyoruz.

Gebze-Darıca için Metro yapıyoruz, GYTE’nin Gebze Teknik Üniversitesi olmasını geçmiş dönemden bu güne kazandırdık. Çalışmalarıyla da gururu duyuyoruz. Dilovası’nda Kömürcüler OSB vardı, kaldırıp dönüştürdük. Bu kolay iş değildi. Çöp sorunu vardı Dilovası’nın halkımız istemedi, biz de halkımızın istemediği bir işi yapmadık. Aziz milletimizde bizim arkamızda her seçimde durdu. 15 Temmuz’da darbe yapmak isteyenlere de milletimiz canıyla karşı durdu. Dolayısıyla biz Milletimizin yanımızda olduk ve her zaman milletimizle hareket ettik.

 

Millihakimiyet: Muhalefetin Gebze’yi il yapmaya yönelik söylemi var. “Gebze hakkını alacak” şeklinde…Bunun gerçekliği var mı sizce, yoksa popülist bir söylem mi?

Cemil YAMAN: Ben 48 yıllık Gebzeliyim. Burayı sokak sokak bilirim. Gebze’ye yerleştiğimizde nüfusu 10 bindi. Ben 7 yıl Gebze Belediyesi’nde çalıştım. 1 dönem Dilovası Belediyesi’ne Başkan olarak hizmetkarlık yaptım. 2 dönemdir milletvekiliyim, 3.dönem için adayım. Şehirlerimizin sıkıntı ve sorunlarını biliyorum. Gebze’ye gelen her aktör il yapacağız diye meydanda söz verdi. Sonra iktidara geldikleri gün Gebze’yi unuttular. 2002’de Cumhurbaşkanımız Gebze’de miting yaptığında, il yapmayacağını söyledi, Gebze’ye hizmet verileceğini söyledi. Gebze  bölgesi Türkiye’nin dinamosu 9 OSB’ye sahip, 9 uluslararası liman var. TÜBTAK; Tüsside, TSE burada, Üniversite var, Bilişim Vadisi var. Türkiye’de en hızlı büyüyen bir gölge. Ben bir Gebzeli olarak ve geçmişte Gebze’nin il olması için aktif rol almış birisiyim. Şov için, oy devşirmek için bunu yapmanın ben doğru olmadığına inanıyorum.

Türkiye’de yeni vilayetlere karşıyım ben. 81 vilayet bile çok bu ülkede. Küçük bir ilçeyi oy devşirmek için il yapmak doğru değildir. Bu mantık doğru değil. Türkiye için hiçbir hayrı da yoktur. Türkiye’de bir ilçe il olacaksa ilk sırada Gebze olmalıdır. Gebze her açıdan bunu hak ediyor. Bu süreç bu şekilde yönetilmedir. “Bana oy ver Gebze’yi il yapacağız.” Böyle bir şey olmaz. Milletvekilleri il yapmaz. Bunu parlamento yapar, gerekli hazırlıklar hükümet yapar. Şunu deseler daha mantıklı, “Bu Hükümet konağı yetmez, bunu vilayet gibi büyük yapalım.” Türkiye’de bu konuda bir çalışma yapılırsa inanın ben bunun için üzerime düşeni yaparım. Ama “Ben yaptım” demem, “Biz yapacağız.”

whatsapp-image-2023-04-26-at-10.52.37-(1).jpeg

Millihakimiyet: AK Parti aday listesinde Gebze’ye yeterli kontenjan ayrılmadığı şeklinde eleştiri var, bu eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cemil YAMAN: Kocaeli coğrafi olarak küçük bir yer. Herkes ister ki kendi sokağından bir vekil çıksın, bu doğaldır. Gebze halkının talepleri konusunda, ne istekler varsa hangi siyasetçimiz çözüm üretmedi. Siyaset sorunlara çözüm üretmedir. Bizim şu anki listemizde birbirinden kıymetli milletvekili adaylarımız var. Gebzemizin bütün sorunlarını çözeceğiz. Çok başarılı bir ekibimiz ve güçlü bir listemiz var. Bunun çok sorun olacağına inanmıyorum, Gebze halkı popülist politikalara çok fazla prim vermiyor. Muhalefetin adayları ne kadar Gebzeli bunu da konuşmak gerekiyor. Ben Gebze’de oturuyorum, ailemiz burada, kabristanımız burada. Başka bir yerde de yaşamayı hiç düşünmüyorum. Ben bu bölgenin sevdalısıyım. Gebze’nin Dilovası’nın, Darıca’nın, Çayırova’nın insanlarını seviyorum, sokaklarını seviyorum. Konu Gebzelilikse biz daha Gebzeliyiz. Muhalefette Gebzeli vekil var, Gebze’nin ne kadarını gördü. Gebzeliyim diyen muhalefet vekillerini halkımız hiç sokaklarında gördü mü?

 

Millihakimiyet: Ekonomik sıkıntılıların yansıması sizce bu seçimde sandığa nasıl yansıyacak?

Cemil YAMAN: Tarihe bakın pandemilerin olduğu evrelerde çok büyük krizler olmuş. 1919 İspanyol gribi pandemisinde 60 milyon insan kaybı var. Hemen akabinde bütün dünyayı kasıp kavuran bir ekonomik bir buhran yaşanmış. Bunu sonucunda 2.Dünya Savaşı oluyor. Covid 19 pandemisinde de dünya genelinde ekonomik sıkıntı oldu. Gıda konusunda büyük sıkıntı yaşandı. Türkiye bu konuda tedbirli bir ülke. Ülkemizin gıda ve tahıl konusunda sıkıntısı olmaz. Kendi kendine bu konuda yeten bir ülkeyiz. Ama Türkiye tahıl ürünlerini en fazla ihraç eden ülkelerin başında geliyor. Burada büyük sıkıntı oluyor. Bu ekonomik daralmayı elbette vatandaşımız da hissediyor. Bu daralmayı dünyada kabuğundan atacak ilk ülke Türkiye’dir. Şu anda bu emareleri de görmeye başladık. Hükümet alması gereken tüm tedbirleri aldı, yapması gereken tüm işleri yaptı bugünde yapmaya devam ediyoruz. Emeklilerin maaşları yılbaşından bu yana 2 kat arttı. Yapılanlar yetmez diyen de biziz. Ama muhalefetin bu konuda hiçbir çözüm önerisi yok. Biz  bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk. Sözünü vermediğimiz işleri yaptık. Mesele EYT bunlardan birisi. Doğalgazı keşfettik, halkın istifadesine sunuyoruz, TOGG yollarda, savunma sanayinde önemli işler yaptık, Finans Merkezi çok önemli bir yer olacak. TCG Anadolu’yu yaptık. Güçlü bir lider irade koyuyor, bizde yol arkadaşları olarak onun dünyaya bakış açısıyla rol model oluyor. Biz liderimize güveniyoruz, bu seçimde de Miletimiz kendisine hizmetkar olarak cumhurbaşkanımız ve kadrolarını seçecektir.

 

Millihakimiyet: Seçim beyannamesi, peş peşe verilen müjdeler sizce halkta nasıl karşılandı ve Kocaeli’de vekil hedefiniz nedir?

Cemil YAMAN: Biz seçimden seçime konuşmuyoruz. Mesela EYT gündeme geldi tartışıldı ve kanunu çıkardık. Bu müjdeleri hep verdik. Çok vizyoner bir beyanname hazırladık. Türkiye’nin gelecek yüzyılına ışık tutacak bir beyanname. Muhalefetin her şey mübah anlayışıyla her şeyi söylemesi doğru değildir halkımız buna fırsat vermeyecektir. Biz 9 vekili çıkaracağız. Sahada gördüğümüz bu, teşkilatlarımızda buna inanıyor. Vekil arkadaşlarımızla koordinasyon toplantısı yapıp, önümüzdeki seçim için oy hedefi belirleyeceğiz, sahada anket çalışmaları da devam ediyor. Seçimden önce oy hedefimizi açıklayacağız.

 

Millihakimiyet: Son olarak yeni dönem adaylığınız sürpriz oldu mu, bekliyor muydunuz?

Cemil YAMAN: Nasipten ötesi olmaz, ben ihtiraslı birisi değilim. Görev verilir bizde. Ben bunu dava olarak görüyorum, başarılı bir belediye başkanlığı yaptığıma inanıyorum. Partim aday yapmadı ama teşekkür ettim, SKM başkanı gibi çalıştım. Bu seçimde adaylığı bekliyordum ama bu siyasettir. Yüzde 65 vekilimiz değişti, bu çok büyük bir orandır. Halktan değişim talebi vardı, yeni arkadaşlarımızın önünü açalım denilebilirdi ve seve seve devrederdik. Yeni dönemde de ne görev verilirse yaparız. Verilen görevinde en iyisini yaparız. Bir şeyi iyi yapamıyorum, ailemi ihmal ediyorum. Onlarda beni affediyor, bu mesleğinde kuralı bu. Partim görev verirse de başım üstüne vermese de.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim