• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 22°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9557.16 0.28
  • Altın: 2489.416 0.71
  • Dolar: 32.4951 0.16
  • Euro: 34.7968 0.26

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Kastamonu’nun gergin olan seçim ortamından çıkarılmasını ümit ettiklerini söyledi.
Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal:

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Kastamonu’nun gergin olan seçim ortamından çıkarılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Bal, Kastamonu’da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında MHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itirazı değerlendirdi. MHP’nin Kastamonu Belediye Başkanlığı seçim sonuçları için YSK’ya yaptığı itiraz sonucunda ara karar gereği İlçe Seçim Kurulu’nca tekrar inceleneceğini belirten Bal, MHP’nin halkın oyları ile elde ettiği Kastamonu Belediye Başkanlığı’nın devlet organları kararıyla AK Parti adına yazılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Adayları Hayati Hamzaoğlu’nun Kastamonu Belediye Başkanlığı seçimini 227 oy farkla kaybettiğini hatırlatan Bal, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bağımsız ve tarafsız olarak verdiği ara kararın İlçe Seçim Kurulu tarafından doğru anlaşılıp gereğinin yerine getirilerek Kastamonu’nun gergin olan seçim ortamından çıkarılmasını ümit ettiğini kaydetti.

30 Mart’tan hemen sonra gerek İlçe Seçim Kurulu, gerekse İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazların şaşırtıcı bir şekilde reddedildiğini söyleyen Faruk Bal, yaptıkları itirazda hükümlü olmasına rağmen denetimli serbestlikten yararlanarak oy kullanıp kullanmayan, silahaltında olmasına rağmen oy kullanıp kullanmayan ve özürlü olup vesayet altına alınmasına rağmen oy kullanıp kullanmayan olup olmadığının araştırılmasını talep ettiklerine belirtti.

“AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NE KADAR GİDECEĞİZ”

YSK’nın kararı doğrultusunda yeniden inceleme yapacak olan İl Seçim Kurulu’nun ne yapacağını merakla beklediklerini ifade eden Bal, “İlçe ve İl Seçim Kurulu’nun vereceği kararlar hukuk devletinin kurallarını çiğner ise, Yüksek Seçim Kurulu vardır. Onun kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi bulunmaktadır. Dahası da vardır ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz” şeklinde konuştu.

“İTİRAZIMIZ, ENGELLİ OLAN SEÇMENLERLE İLGİLİ DEĞİLDİR”

Halkın MHP’ye göstermiş olduğu teveccühün gereğini sonuna kadar yerine getireceklerini aktaran Faruk Bal, şöyle konuştu:

“Ümit ediyoruz ki; Anayasa’nın 79’uncu maddesindeki seçimlerin dürüstlüğünü değerlendirmek üzere oluşturulmuş olan Yüksek Seçim Kurulu’nun bağımsız ve tarafsız olarak verdiği karar İlçe Seçim Kurulu tarafından doğru anlaşılır, bunun gereği doğru bir şekilde yerine getirilir ve Türkiye ayrıca Kastamonu gergin olan seçim ortamından çıkmış olur. Bu noktaya gelmemizi, şüphe duymamızı haklı kılan neden bulunmaktadır. İlçe Seçim Kurulu itirazımızı kurul olarak değerlendirecektir. İlçe Seçim Kurulu başkanı yanında bulunması gereken İlçe Seçim Kurulu Müdürü ve dört siyasi partinin temsilcileri ile itirazı değerlendirmesi gerekmektedir. Bu 298 sayılı kanunun 20 maddesi uyarınca İlçe Seçim Kurulu’na verdiği amir hükmüdür. İlçe Seçim Kurulu başkanı kendisi ve birkaç memur ile bizim itirazlarımızı değerlendiriyormuş bu çok yanlış bir uygulamadır. Bunun da düzeltmesi için derhal İlçe Seçim Kurulu’nun bu işleri durdurması, yapılmış bütün incelemenin yok sayılması, tüm kurul üyelerinin davet edilerek incelemenin İlçe Seçim Kurulu üyelerinin iştiraki ile yapılmasına dair dilekçemizde verilmiştir. Umarız hukuk ve onunda üzerinde akıl ve mantık hakim olur. MHP’nin haklı itirazları hukuk çerçevesinde değerlendirilir. MHP’nin itirazları kısıtlı olan seçmenlerle ilgilidir. Engelli olan seçmenlerle ilgili değildir. Mahkeme kararıyla kısıtlanmış seçmenlerle ilgilidir. Dolayısıyla bazı kişilerin durumdan vazife çıkartarak, dernek başkanlıklarını bir partiye pazarlamak amacıyla yapmış oldukları basın toplantılarında engellilerin sanki MHP’nin hedefi haline gelmiş gibi göstermelerini kınıyor böyle bir siyasi nezaketsizliği de Kastamonu’daki engelli kardeşlerimizin takdirine sunuyorum. Kastamonu’da seçimlerin iptal edilmesi için 227 ve daha fazla kişinin seçmen olmadığı halde seçmenmiş gibi yazılması ve seçmen kütüğünde yazılı olmasına rağmen oy kullanma hakkı olmayan kişilerin oy kullandığını tespit ettiği takdirde seçimleri iptal edecektir.”

Bal’a MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ile çok sayıda partililer eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim