• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Mermerciler Sanayi Sitesi OSB’de ısrarlı!

Dilovası’nda faaliyet gösteren Mermerciler Sanayi Sitesi OSB olabilmek için işin peşini bırakmıyor. Ancak Dilovası Belediyesi'de aynı kararlılıkla OSB olmasına karşı çıkıyor.
Mermerciler Sanayi Sitesi OSB’de ısrarlı!

Dilovası Köseler köyünde kurulu bulunan Mermerciler Sanayi Sitesi uzun zamandır mücadelesini verdiği OSB statüsünü kazanabilmek için işin peşini bırakmıyor.  

İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak 1986 yılında kurulmuş, uzun uğraşı ve çalışmalar sonrası amaçladığı OSB tüzel kişiliğini elde edebilmek için hemen hemen her dönem başvurularda bulunarak OSB hayalini kurmuştu. 
YÜRÜTMEYİ DURDURMUŞTU
Ancak İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin bu hayali ilçede yeni bir OSB olmasını istemeyen Dilovası Belediyesi’ne takılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Islah OSB olarak başvuru yapan ve Bakanlık onayı ile Köseler Islah OSB olarak adını değiştirmeye çalışan İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin bu girişimi yine Dilovası Belediyesi’nin girişimi ile hevesleri kursağında kalmıştı. Dilovası Belediyesi’nin başvurusu ile OSB kararının ve yer seçiminin hatalı olduğu ve yerel belediyenin izni ve görüşü alınmadı gerekçesi ile OSB’nin iptalini istemesi karşılığında  İstanbul Bölge İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 
MERMERCİLER İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
İstanbul Bölge İdari Mahkemesinin kararının ardından Mermerciler Sanayi Sitesi karara itiraz edeceklerini ve Kocaeli İdari Mahkemesine yine başvuruda bulunacaklarını belirtmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine karşılık Mermerciler Sanayi Sitesi’nin farklı bir girişimde bulunduğu öğrenildi. İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetiminin bu sefer KOBİ OSB statüsünde oldukları gerekçesi ile yeniden OSB başvurusunda bulundukları ve Bakanlıklardan OSB iznini aldıkları ve kendilerini OSB ilan ettikleri öğrenildi.  
DİLOVASI BELEDİYESİ İTİRAZ ETTİ
İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin OSB statüsünü kazandıklarını belirtmelerine karşılık Dilovası Belediyesi’nde itiraz geldi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, meclis toplantısında meclis üyelerine yaptığı açıklama da Mermerciler Sanayi Sitesi’nin durumu ile ilgili bilgiler vererek “İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kendilerini OSB ilan ettiklerini ancak belediyemizden alınan herhangi bir izin olmadığı için biz gerekli yerlere itirazımızı yaparak gerekçelerimiz açıkladık. Sözde OSB statüsü bizim için geçerli değildi. Bu alandaki tüm işlemler yine belediyemiz üzerinden yapılmaktadır. Biz sanayicimizin yanındayız ama buranın OSB olmasını da istemiyoruz. Sanayi sitesi olarak faaliyetlerini sürdürmelerinden yanayız. Açtığımız dava en az 3-4 yıl sürer ve Dilovası Belediyesi bu davadan haklı çıkacaktır.”dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim