• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 6°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10055.98 -1.59
  • Altın: 2420.658 0.19
  • Dolar: 32.2925 0.25
  • Euro: 34.7642 0.34

MAHALLELİ BEYZA'NIN ÖLDÜĞÜ CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTI

Kartepe Dumlupınar Mahallesi’nde bir TIR’ın altında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Beyza Geylani’nin ölümünden sonra mahalle sakinleri kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapattı.
MAHALLELİ BEYZA'NIN ÖLDÜĞÜ CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTI

fototikla-024.png

Kartepe Dumlupınar Mahallesi’ndeki Fürsan İlkokulu’nda okuyan kardeşi Abdulkadir Geylani’yi okuldan aldıktan sonra eve gitmek isteyen 17 yaşındaki lise öğrencisi Elif Beyza Geylani, Nur Caddesi’nden karşıya geçmek isterken dönüş yapmakta olan TIR’ın altında kalarak yaşamını yitirdi. Genç kız ölümünün ertesi günü gözyaşları içerisinde toprağa verilirken, mahalle sakinleri kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapattı. Mahalleli, yasak olmasına rağmen sokak aralarına giren TIR’lara artık ‘dur’ denilmesini istedi. Kazanın meydana geldiği Nur Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişi, yolu araç trafiğine kapatarak mahalle aralarına girmek isteyen TIR’ların önünü kesti. Kalabalık grup burada “Beyza ölmedi kalbimizde yaşıyor” sloganları attı. Kadın ve çocukların ağırlıkla bulunduğu kalabalık mahalle aralarına TIR’ların giriş çıkışlarının yasaklanması konusuyla alakalı kaymakamlığa dilekçe verdiklerini belirterek emniyetin, kaymakamlığın ve belediyenin konuya duyarsız kaldığını bildirdi, başka canlar yanmadan önlem alınmasını istedi.
Mahalle sakinleri, “17 yaşındaki çocuğumuzu toprağa verdik. Burada hepimizin çocuğu var. Biz kimseye kötü bir şey söylemenin peşinde değiliz. Sadece sesimiz duyulsun ve başka canlarımız yanmasın diye buradayız” dedi. Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz ve ekibi öfkeli kalabalığı yatıştırmak istese de başarılı olamadı. Kalabalığın yanına gelen Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş da, “Acınızı çok iyi anlıyoruz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Ama yolda oturarak olmaz, gelin sakin bir yerde oturalım konuşalım” dedi.
Kalabalık grup bölgeye Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de gelmelerini ve taleplerini dinlemelerini istedi. Bölgeye gelen Üzülmez, “Buraya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ne yapabileceğimizi görüşerek geldim. Hayatını kaybeden kızımızın hayali sabaha kadar rüyalarıma girdi. Çok üzüldüm. Biz buraya karar almaya geldik, taleplerinizi biliyoruz uygulayacağız” diye konuştu. Başkan Üzülmez’in konuşmaları sonrasında kalabalık biraz daha sakinleşerek Fürsan İlkokulu’nun bahçesine geçti.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez mahalleye hız tümsekleri yapılacağını, özellikle okul çevresindeki sokaklar başta olmak üzere ara sokaklardan TIR geçmeyeceğini ve okul çıkışlarında gerektiği kadar polisin görevlendirileceği sözünü verdi. Verilen sözler herkesi rahatlatırken hayatını kaybeden Elif Beyza Geylani’nin çocukluk arkadaşı Beyza Ertuğ, gözyaşlarını tutamayarak, “Siz hep söz veriyorsunuz, konuşuyorsunuz. Sizin de kardeşiniz ölse hâla konuşur muydunuz? Bir şeyler yapmanız için illa bir canın mı gitmesi lazımdı” diye konuştu. 

7099.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim