• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8990.32 2.08
  • Altın: 2294.072 0.80
  • Dolar: 32.3253 0.22
  • Euro: 35.0595 -0.13

Mağarada 4 Gün Süren Esaret

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkiinde bir mağarada 4 gün mahsur kaldıktan sonra bu sabah çıkartılan Ramazan Yörük’ün kurtarılmasında, diğer ekiplerin yanı sıra NAK Eskişehir Birimi gönüllüleri de büyük çaba gösterdi. Olayın d
Mağarada 4 Gün Süren Esaret

- Eskişehir’in Mihalgazi ilçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkiinde bir mağarada 4 gün mahsur kaldıktan sonra bu sabah çıkartılan Ramazan Yörük’ün kurtarılmasında, diğer ekiplerin yanı sıra NAK Eskişehir Birimi gönüllüleri de büyük çaba gösterdi. Olayın duyulmasının ardından bölgeye giden ilk gönüllü ekip olan NAK ekibi, 72 saat boyunca çalışmalara katkı sağladı.

Yaşanan gelişmelerle ilgili İHA muhabirine bilgi veren NAK Eskişehir Birimi Lideri S.Ömer Canayakın, geçtiğimiz Pazartesi günü olayla ilgili ilk bilgi ve yardım talebini aldıklarını anlattı. Öğlen saatlerinde, bölgeye gittiklerini olaya ilk olarak AFAD ekipleri ile müdahale ettiklerini belirten Canayakın “Mağaraya bir önceki gece 19.00 sıralarında 2 kişi girmiş, biri dışarı çıkarken diğeri ‘Sen çık ben de geliyorum’ demiş. Ancak uzun süre çıkmayınca biri girip aramış ve bulamayıp geri dönmüş. Konu ertesi gün güvenlik güçlerine intikal etmiş. Kriz Merkezi bize arayınca AFAD ile birlikte bölgeye gittik ve ilk önce mağaraya girmek istedik. Tabii ki içeride kim var, çıktı mı diye bir bilgimiz de yoktu. Ancak içeride gaz olabileceği endişesi ile mağaraya girmedik ve ölçüm cihazı bekledik” dedi.

Bir süre sonra diğer kurtarma ekiplerinin de bölgeye geldiğini anlatan S. Ömer Canayakın, “Girişi 30 santimetre genişliğinde olduğu için mağaraya girmek çok zordu. Genişliği yer yer daralan yaklaşık 45 metrelik bir tünel söz konusu. Bazı yerlerinde çok ince bir insanın ancak sürünerek, sağını solunu çarparak ilerleyebileceği bir tünel. Vücudu uygun olan bir ekip görevlisi içeri girip yaralı olarak vatandaşı buldu, gıda ve tıbbı destek sağlandı, hayata tutunması için çaba gösterildi. Vatandaş, yaklaşık 10 metrelik bir kaya bloğunun arasına sağ tarafı üzerine düştüğü için sağ bacak, kalça ve gözünde ciddi sağlık problemleri vardı” diye konuştu.

Düştüğü kaya blokundan daha uygun bir yere alınan, vücudunda kırıklar olabilecek yaralının çıkartılması için mağaranın bazı bölümlerinin genişletilmesi gerektiğini anlatan Canayakın, “Sert mermer kayayı genişletmek elbet çok zordu. Zaten kurtarma çalışmaları bu yüzden uzadı. Yaklaşık 3 gün süren uzun uğraşlar, son olarak da fünye ile bazı kaya bölümlerinin patlatılarak genişletilmesinin ardından yaralı vatandaş nihayet kurtarıldı ve hastane kaldırıldı. Bu sonuçtan çok mutlu olduk. Olayın ilk duyulmasından itibaren sonunu kadar en az 6 kişilmik bir ekiple orada bulurduk ve çalışmalara destek olduk. Eskişehir NAK ekibi olarak 72 saattir oradaydık. En son yaralıyı mağaradan çıkarma çalışmasında da bizimle birlikte UMKE ve Mağaracılık Federasyonu ekipleri görev yaptı ve yaralı helikoptere ulaştırıldı. Arkadaşlarımız gece gündüz durmadan, dinlenmeden ve uyumadan çaba gösterdi. Hem onlara, hem de görev yapan bütün herkese teşekkür ederim” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim