• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10173.42 1.17
  • Altın: 2440.899 1.04
  • Dolar: 32.27 0.19
  • Euro: 34.9283 0.40

M. Ali Okur mu ? Eyüp Ayar mı?

2015 genel seçimleri yaklaşıyor. Mevcut milletvekilleriyle vekil olmak isteyenleri şimdiden bir telaş ve heyecan sarmaya başladı.
M. Ali Okur mu ? Eyüp Ayar mı?

Mevcut vekiller çalışkanlıklarına, gayretlerine göre iyi bir sıralamadan yeniden vekil olmak isterken; eski vekiller veya olmak isteyen yeniler ise parti genel merkezlerinin kapılarını yavaş yavaş çalmaya başladı bile. 

Söz konusu iktidar partisi yani AK Parti olunca kamuoyunda, acaba hangi vekil devam veya hangi yeniler seçilir bir sıralamada kendilerine yer bulabilecek soruları çokça sorulur oluyor. 

AK Parti’nin Gebze bölgesini bir anlamda mecliste temsil eden ismi Mehmet Ali Okur; çalışkanlığı, seçim bölgesine olan ilgisi, hemşerileriyle kurduğu ve hiç kopmayan sıcak ilişkileriyle bir adım daha öne çıkıyor.

İki dönemlik vekillik (8 yıl) dönemine bir elin parmakları sayısını bulmayacak kadar Gebze bölgesine hizmet kazandıran Eyüp Ayar’dan sonra AK Partili Mehmet Ali Okur’un çalışma azmi Gebzeliler tarafından da her fırsatta takdir ediliyor. 

 

Ayar’ın aksine Gebzelilerle seçmen-siyasetçi mesafesi koymayan halkın içinden birisi profili çizen, vatandaşların gönlüne adeta taht kuran Mehmet Ali Okur’un 4 yıla sığdırdığı hizmetlerin yer aldığı karnesi de ‘pek iyi’lerledolu!

 

Eyüp Ayar’ın vekilliği dönemlerine ‘kayıp zaman’ olarak gören Gebzeli seçmenlerin karşına hizmet karnesiyle çıkmak isteyen Mehmet Ali Okur, kendisini 20 metrekarelik meclis odasına hapsetmeyerek işe başladı. 

Gençliğin vermiş olduğu çalışma azmi, teşkilatçılıktan gelen saha deneyimleriyle ilk olarak işe Gebze bölgesinin eksiklerinin belirlenmesiyle başlayan Mehmet Ali Okur, Ankara’nın kalbinde mecliste yatırımların gerçekleşmesi için kulisleri de sıkı tuttu. 

Yatırımların yapılması ve hizmetlerin hayata geçirilmesi için ilgili bakanlarla ve AK Parti’nin ileri gelenleriyle de istişare köprülerini sağlam bir şekilde kuran Milletvekili Okur, bir anlamda ikinci dönemi de garantilemiş oluyor. 

Gebze’deki yerel yönetimlerle kurduğu pro aktif ilişkilerle bölgede vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendiren, hizmet eksikliklerini belirleyen Mehmet Ali Okur’un hizmet karnesi de bakmak gerekir. 

İŞTE OKUR’UN VESİLE OLDUĞU HİZMETLERİN KARNESİ

Gebze bölgesine kazandırılmasına vesile olan, çaba harcayan, emek harcayan, kulis yapan AK Partili Mehmet Ali Okur’un hizmetlerinden bazılarını sıralamak istersek; “Fatih Devlet Hastanesi prefabrik inşaatı tamamlandı hizmete açıldı. Fatih Devlet Hastanesi 11 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Güzeller Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. Yavuz Selim Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. Kargalı Sağlık Evi hizmete açıldı. Gebze Teknik Üniversitesi kuruldu. Gençlik Merkezi ihalesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapıldı, inşaatına başlandı Gebze Adliye Sarayı 18 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapıldı. SGK binası tamamlanarak hizmete girdi. Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi’nin Gebze’de kurulması için çalışmalar devam ediyor. GOSB Kavşağı proje çalışmaları devam ediyor. Alaattin Kurt Stadı kompleksi içinde 750 kişi kapasiteli Gebze Olimpik Yüzme havuzu yapımı. Tamamlanmak üzere. Gebze Tapu Müdürlüğü yeni binasında hizmet vermeye başladı. AÖF bürosunun hizmete açılmasıyla birlikte, AÖF sınavları Gebze’de yapılmaya başladı. 200 yataklı Gebze Huzurevi yapımı programa alındı, ihale çalışmaları devam ediyor. 2 tane Sosyal Hizmetler Çocuk Evi açıldı. Yenikent Mahallesinde yapılacak olan Sosyal Hizmet Merkezi proje aşamasında. TOKİ ile Gebze Belediyesi’nin ortak projesi olarak yapımı tamamlanan Kirazpınar Kentsel dönüşüm konutlarının kurası çekildi ve vatandaşlar evlerine kavuştu. 

ÇIĞIR AÇAN EĞİTİM YATIRIMLARI 

Gebze Fen Lisesi eğitim-öğretime açıldı. 26 derslikli AdemYavuz İlköğretim Okulu inşaatı devam ediyor. 32 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı devam ediyor. 35 derslikli İnönü Mahallesi İlkokulu inşaatı devam ediyor. 26 derslikli Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu inşaatı devam ediyor. 26 derslikli Orhangazi İlkokulu inşaatı devam ediyor. 26 derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı devam ediyor. 26 derslikli Fatih İmam Hatip Ortaokulu inşaatı devam ediyor. 24 derslikli ve 300 öğrenci pansiyonlu Gebze Anadolu Lisesi Özel İdare tarafından ihale aşamasında. Sultan Orhan Mahallesi 24 derslikli Anadolu Lisesi ihale aşamasında. 32 derslikli Beylikbağı İlköğretim okulu ihale süreci devam ediyor. TOKİ tarafından Kirazpınar’da yapılan 28 derslikli İlköğretim okulueğitim-öğretime açıldı. Gebze Amatör Spor Evi açıldı.”

Dinamizmini Gebze bölgesinin eksiklerinin giderilmesi ve hizmeet seferberliğine bir anlamda adayan AK Partili Mehmet Ali Okur’un tahtını, farklı varyasyonlarla yeniden aday olma gayretinde olduğu parti kulislerinde konuşulan Eyüp Ayar’ın sallamasına bu karneye bakarak bizler imkan vermiyoruz. 

Fakat siyasette her an her hey olabilir demeyi de ihmal etmiyoruz. Bakalım zaman ve siyaset neler getirecek bizlere. Hep beraber yakından takip edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim