• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10169.22 1.23
  • Altın: 2412.296 -0.62
  • Dolar: 32.3677 -0.44
  • Euro: 34.7308 -0.31

Kurultay öncesi bir araya geldiler

CHP Kocaeli 2 gün sürecek ve genel başkan ile PM'nin belirleneceği kurultay öncesi yemekte bir araya geldi.
Kurultay öncesi bir araya geldiler

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ile ortak aday olay Ekmeleddin İhsanoğlu’unu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçimleri kaybetmesiyle parti içinde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce öncülüğünde yükselen muhalif seslere yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı işaret etti. Yarın saat 09:30’da başlayacak olan kurultayda genel başkan seçilecek ertesi gün ise parti meclisi üyeleri seçilecek. CHP Kocaeli delegeleri kurultay öncesi Han Balık Restoran'da beraber yemek yiyerek uzun süre sohbet edip kurultay hakkında konuştular.


24 DELEGE OY KULLANACAK
CHP Kocaeli’de oy kullanacak olan delegeler Balık Han Restoranda toplanarak akşam yemeği yedikten sonra uzun süre sohbet eti. Kurultayda oy kullanacak olan delegeler, Selman Kösali, Sedat Tatar, Şehzade Boran, Mehmet Sarıtoprak, Rasim Meriç, Kemal Ergün, Mehmet Miroğlu, Kıymet Ayan, Hakan Savaş, Muzaffer Yağız, Didem Turan, Ayşegül Karadeniz, Fahri Örengül, Yalçın Kuşkan, Bülent Sarı, Pınar Naak, Erol Özbay, Şinası Yazar, Hikmet Erenkaya, Fatma Gediksiz, Handan Özsoy, Haydar Akar, Hurşit Güneş ve Mehmet Hilal Kaplan.


2015’E YOĞUNLAŞMAK GEREKİYOR
Kurultay öncesi açıklamalar da bulunan delegeler kurultaya ilişkin fikirlerini basınla paylaştı. Düşüncelerini paylaşan Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Bu kurultayın cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası gündeme gelmiş olması zamanlama açısından doğru bir süreç değil. 2015 seçimlerinin hedefimiz olması gerekirken bizim de iktidara gelmemiz konusunda çalışmalarımızın yoğunlaşması gerekirken bizim enerjimizi hala içteki işlere ayırmamız açısından doğru bir zamanlama değil” dedi. Kaplan, “Ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri sonra beklenilen oyu alınmaması gerekçesiyle özellikle parti içerisindeki bir gurubun sürekli genel başkanımızı birilerini yıpratmaya yönelik davranışları da önümüzdeki 2015 seçimlerine kadar parti için sıkıntı yaratır. Uzun vadede bu sıkıntıları aşmak adına sorunları zamanında çözmek adına bu anlamda doğru olur” ifadelerini kullandı.


PARTİ DAHA BİRLEŞECEK
Kaplan, “Ben CHP’nin kurultayda ayrışacağı kanaatinde değilim. Aksine birleşeceği kanaatindeyim. Genel başkanın daha güçlenerek partiyi en azından bir kendi içerisinde gözden geçirme olanağı bularak dinamiklerini harekete geçirerek 2015’te seçimleri almaya ve iktidar olmaya hazır bir konuma geleceği kanaatindeyim” diye konuştu. İnce’nin adaylığına da değinen Kaplan, “Sayın İnce’nin çıkışını beklediğimi söylersem yalan olur. Sayın İnce’yi parti içerisinde çalışmalarından dolayı beğenenlerden biriyim ancak genel başkanlık ve CHP’yi böyle bir süreçte kurultaya götürmesi doğru değildir” dedi.


GENEL BAŞKAN NE TAKDİR EDERSE O OLUR
Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, son günlerde PM üyeliği için adı sıkça partililerin arasında geçiyor. Konu ile ilgili konuşan Akar, ‘’Ben kendime ayna karşısında her gün bakıyorum. Genel başkan yardımcılarımız dahil, herkes bir hayırlı olsun dileğinde bulunuyor. Bu konuda genel başkan ne takdir ederse o olur. Genel başkanımızın PM üyeleri için, ‘üyeler partiye kendini adayan ve parti için sürekli çalışan isimlerden oluşacak’ dedi. Kocaeli TBMM’de ilk defa bu kadar çok konuşuluyor’’ diye konuştu.


GÖREVİ SEVE SEVE KABUL EDERİM
Kocaeli Milletvekili Prof.Dr. Hurşit Güneş, yapılacak kurultay hakkında ve kendisinin PM üyeliği hakkında konuştu. Güneş, "2015 genel seçimlerde partimin iktidar olmasını tüm samimiyetimle istiyorum. Bugün gerçekleştirdiğim konuşmada ülkemizdeki ‘kürt sorunu’ ve ‘işsizlik’ sorununa değindim. Kurultayda Kılıçdaroğlu ile yola devam diyeceğiz. Bir an önce ülke olarak AKP’nin yarattığı istibdat döneminden çıkmamız gerekiyor. Genel Başkan tarafından PM üyeliği için seçilirsem, verdiğim hizmetlerden dolayı görevi seve seve kabul ederim" ifadelerini kullandı.

 

GEREKLİLİĞİ TARTIŞILABİLİRDİ
Kurultay hakkında görüşlerini paylaşan diğer bir isim olan CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ise, “Hiçbir çıkışa zamansız diyemeyiz. CHP diğer siyasi partilere baktığınız zaman geçmişiyle bugünüyle özel bir parti bu partide üye olan, kendini yeterli gören herkes genel başkan adayı olabilir. Dolayısıyla ‘Muharrem Beyin çıkışının zamanı değildi, şöyledir, böyledir’ demenin çok doğru olmadığını düşünüyorum “ dedi. Kuşkan, “Ama CHP’nin böyle seçimli bir kurultaydan ziyade parti programını, siyasetini politikalarını belirleyici daha değişik türde bir kurultaya ihtiyacı var. Daha sağlıklı olurdu olmadı. Böylesi bir kurultay oldu. Tabi bu da CHP’nin gelecekteki politikalarını belirleyeceği için de çok önemlidir. Kurultayın şu aşamada gerekli olup olmadığı tartışılabilirdi” şeklinde konuştu.


DIŞ ÇALIŞMALARA DÖNMEK GEREK
Hikmet Erenkaya, “Önemli olan CHP’nin başarısıdır. Ben inanıyorum ki pazartesi günü CHP’nin iç çalışmalarını bırakıp dışa dönmesi gerekiyor. Bizim kurultay delegesi olarak partinin bir üyesi olarak beklentimiz budur. Bütün partililer de bunu bekliyor” dedi. Erenkaya, “CHP demokrasiye açık olan bir partidir herkes istediği şekilde aday olur. Kimse kimsenin adaylığına karşı olamaz. Önemli olan herkesin CHP’nin ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaktır. Buna inanıyorum bu olursa kazanırız. CHP kongrelerini hep olgunluk içerisinde yapmıştır. Kimse kimsenin adaylığını kısıtlayamaz” ifadelerini kullandı.


KURULTAY ÇOK GEREKSİZ OLDU
Tahsin Tarhan’da kurultayı değerlendirdi. Tarhan, ‘’ Bu kurultay çok gereksiz oldu. Delegelerin tavırlarını bilmiyorum ama bence Koceli’den 24 delegeden en az 8 kişi Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek. Kemal Bey çok rahat kazanacak, fakat Muharrem İnce seçime uzak kalmayacak’’ dedi. Milletvekilliğine adaylığı için de konşuşan Tarhan, ‘’ yerel seçimlerde geç kaldığımız için seçimleri kaybettik. Milletvekilliği için ön seçim yapılmasını bekliyorum. Şuan için adaylığım söz konusu değil. Süreç her şeyi belirleyecek’’ ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim