• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10045.74 0.00
  • Altın: 2412.135 -0.63
  • Dolar: 32.2988 -0.62
  • Euro: 34.6561 -0.46

KSO’dan firmalara ödül yağdı

Kocaeli Sanayi Odası 10. Sektörel Performans Değerlendirme Ödülü Töreni’nde ödüller sahibini buldu.
KSO’dan firmalara ödül yağdı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından 10’uncusu düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde Wellborn Luxury Otel’de gerçekleşen ödül törenine Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Törende Verimlilik, İstihdam, Yenilikçilik ve Markalaşma, Finansal Sonuçlar, Dış Ticaret, Çalışanların Geliştirilmesi ve Bilinçlendirilmesi, Topluma Katkı ve Çevre olmak üzere 7 farklı kategoride verilen ödüller sahiplerine ulaştı.

ZEYTİNOĞLU

 

AMACIMIZ FİRMALARIMIZA DESTEK VERMEK

Törenin açılış konuşmasını yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Burada bir araya gelmemize neden olan organizasyonumuzun 10’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyon ile firmalarımızı; 7 kategori olmak üzere, 360 derece değerlendiriyoruz. Amacımız; ülke ekonomisine katkı sağlayan firmalarımızı ödüllendirmek ve onları Avrupa değer zincirine katılabilmelerine destek vermek. Ödülün yanı sıra, organizasyonumuza katılan tüm firmalarımızın en önemli kazanımı PWC danışmanlığı ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından verdiğimiz geribildirim raporudur. Firmalarımız bu rapor ile; iyileştirmeye açık alanlarını görebiliyorlar, sektörlerinde kendilerini kıyaslama ve eksikliklerini giderme imkanı bulabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

KAYITLI İŞSİZ 55 BİN 901

Devamında işsizlik oranlarına değinen Zeytinoğlu, “Ülkemizdeki yüksek işsizlik oranı, alınan tedbirlere rağmen hala en önemli ve öncelikli sorunumuz olarak karşımızda duruyor. Kocaeli-İŞKUR verilerine göre, ekim sonu itibariyle; alınan açık iş sayısı 115.699, işe yerleştirilen 51.778, kayıtlı işsiz sayısı 55.901’dir. Yani bölgemizdeki sanayicinin 63.291 kişilik istihdam talebi karşılanamamış. Oysa sistemde yaklaşık 56 bin kayıtlı işsizimiz var ve bu işsizler firmalarımızın talebini karşılayamıyor. Dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer husus da kayıtlı işsiz sayısı; 2015’te 50.418 ve 2016 yılında 55.112 kişiydi. Yani bu grup yıllar geçtikçe erimediği gibi, üzerine her yıl 5 binin üzerinde kişi ilave ederek sürekli artıyor. Son olarak katılım gösteren tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, sanayicilerimizin performanslarını daha da artırmalarını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORGANCILAR  

 

BEN DE SİZLERDENİM

Ardından TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ise, “Gebze’de bir fabrikam var. Ben de Kocaeli için çalışan sizlerden biriyim. Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu rahatsızlığı nedeniyle bugün aramızda değil. Kendisinin selamlarını iletmek istiyorum. Ben de İzmir’den geldim yine İzmir’e döneceğim. Gözümüz parada pulda değil. Bizi en mutlu eden şey bir alkış. Birlik ve beraberlik sağlandığı müddetçe bu güzel işlerin önünde hiçbir engel bulunmaz. Kocaeli Sanayi Odamız sizlerin değerini takdir ediyor ve ödüllendiriyorsa kamuoyunun ve bizlerin de bilmesi lazım. Ülkelere rekabet gücünü şirketler kazandırıyor. Sanayimiz geçen seneden bu seneye kadar 3 kat büyümüş durumda. Ben şimdiden ödül alacak olan firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR TEMİZ OLMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaşanabilir sağlıklı bir kent yönetme amacımız var bizim. Sanayi ve ulaşım kentiyiz ama burada yaşıyoruz. Yaşadığımız ortam temiz olmazsa bunların hiçbir anlamı olmaz. Ben katkı sunan başta Sanayi Odamıza, başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Evet biz öncülük yaptık, yanınızdayız, arkanızdayız, ama çevreye duyarlı olacağız. Eskiden çok ayak bağımız vardı. Onlar bu dönemde özellikle AK Parti hükümeti döneminde kaldırıldı. Harika üretimler yaptık” açıklamalarında bulundu.

 karaosmanoğlu (1)

FİRMALARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Son olarak kürsüye çıkan Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli bir sanayi şehri. Bu sanayi şehrinin oluşumunda birçok kurum ve kuruluşun katkıları var. Kurum ve kuruluşlarımızın sorunlar karşısında bir koordinasyon şeklinde çalışmasıyla daha iyi konuma gelmiştir. 7 ayrı alanda yapılan bu değerlendirmede verimlilikten çevreye verdiği değere kadar birçok kriterler çerçevesinde belirli sanayicilerimiz ödül alacak. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu ödüle ulaşma noktasına kadar gelen sanayicilerimizi de tebrik ediyorum. Ben bu gecenin organizasyonunda emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından 7 ayrı kategoride başarı elde eden firmalara ödülleri takdim edildi. 

TOPLU (1)

KOBİBÜYÜK

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim