• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Kredi kartı borçlarına af geliyor! Yeni kanun teklifi Meclis'te

Kredi kartları ile ilgili yeni düzenlemeyi içerek kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Kredi kartı borcu olanlara af kapısı aralandı.
Kredi kartı borçlarına af geliyor! Yeni kanun teklifi Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milyonlarca vatandaşı sevinçten havalara uçuracak haber geldi. Kredi kartları ile ilgili yeni düzenleme geliyor. Kredi kartı borcu olanlara af kapısı aralandı. Yapılan yeni düzenleme ile borçlu vatandaşların umutları yeniden yeşerdi.

Özellikle borçlarını ödeyememe endişesi yaşayan kişilere yönelik getirilen bu düzenleme haber, milyonların ekonomik açıdan rahatlama sağlayacak ve borç yüklerini hafifletecek. 

KANUN TEKLİFİ MECLİS’E SUNULDU

Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlar birçok vatandaşın borç ödeme kapasitesini zorladı. Bu durum kredi ve kredi kartı borçlarının artmasına ve birçok kişinin kara listeye alınmasına neden oldu. Ancak, Ankara Milletvekili Deniz Demir'in meclise sunduğu yeni kanun teklifi ile birlikte, kara listeye giren ve kredi sicili bozulan vatandaşlara büyük bir umut ışığı doğdu. 

MİLYONLARA NEFES ALDIRACAK KARAR

Deniz Demir'in öncülüğünde hazırlanan kanun teklifi, borçlu vatandaşların yeniden finansal sistemde rahat bir nefes almasını sağlayacak nitelikte. Kredi sicili affı adı altında sunulan bu düzenleme, pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan milyonlarca vatandaş için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. 

KREDİ KARTI BORÇLARINA AF GELİYOR

Karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını öngören kanun teklifi, kredi kartı veya kredi borcu nedeniyle yasal takibe alınan ve kara listeye giren tüketiciler için önemli bir düzenleme içeriyor. Bu düzenleme, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar borçların tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması durumunda, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki olumsuz sicillerin silinmesini öngörüyor.

Önerilen kanun teklifi, borçlu tüketicilere önemli bir fırsat sunuyor. Borçlarını ödemekte veya yeniden yapılandırmakta zorlanan kişiler, belirlenen tarihe kadar bu durumu düzeltebilirler ve borçlarını ödedikten sonra kredi sicillerinin temizlenmesini sağlayabilirler. 

TARİH BELLİ OLDU

Bu kanun değişikliği, özellikle 1 Ekim 2023 tarihinden önce ödeme zorluğu yaşayan ve borçlarını aksatan vatandaşları hedefliyor. Buna göre, borçlarının geciken kısmını 1 Temmuz 2024 tarihine kadar ödeyerek veya yeniden yapılandırarak, kredi kuruluşları ve finansal kurumlar tarafından geçmiş borçların dikkate alınmaması sağlanacak. Bu adım, milyonlarca vatandaş için adeta bir "ikinci şans" niteliği taşıyor. 

YENİ DÜZENLEMENİN DETAYLARI

Kanun teklifi, kredi kuruluşlarına ve finansal kurumlara, borçların yeniden yapılandırılması veya yeni kredilerin kullandırılması konusunda esneklik sağlıyor. Bu düzenleme ile birlikte, kredi kuruluşlarına herhangi bir hukuki veya cezai sorumluluk yüklenmiyor. Dolayısıyla, borçlarını ödeyen veya yapılandıran vatandaşlar, finansal sistem içinde yeniden aktif bir rol alabilecekler. Önerilen kanun teklifi, ekonomik zorluklar içinde olan ve borçları nedeniyle kara listeye giren milyonlarca vatandaş için önemli bir müjde niteliğinde. Kredi sicili affı, borçlarını yapılandırmak veya ödemek isteyen vatandaşlara yeniden finansal sistem içinde yer alma fırsatı sunuyor. Bu düzenleme, ekonomik toparlanmanın önünü açarken, vatandaşların finansal yükünün hafiflemesine de katkıda bulunacak. Kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı yaşanan sıkıntıların giderilmesi, vatandaşların ekonomik olarak daha sağlam bir zemine kavuşmalarını sağlayacak

Kaynak: Kamu son haber

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim