• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

KOÜ'den Birleşik Krallık'ın en köklü üniversitesiyle işbirliği!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversitenin uluslararası işbirliklerine Birleşik Krallık’taki Anglia Ruskin Üniversitesi (ARU) ile bir yenisini daha ekledi.
KOÜ'den Birleşik Krallık'ın en köklü üniversitesiyle işbirliği!

Kocaeli Üniversitesi’ni nitelikli mezunları, bilimsel araştırmaları, üniversite sanayi işbirliğindeki öncü rolü ile ulusal ve uluslararası alanda saygın, yenilikçi ve lider bir üniversite olarak konumlandırmak için işbirliklerine önem veren Rektör Cantürk, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarında ilk 350 üniversite arasında yer alan Anglia Ruskin Üniversitesi’ne ziyarette bulunarak işbirliği protokolü imzaladı.

EN İYİ DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDEN

Birleşik Krallık’ın en köklü ve en iyi devlet üniversitelerinden biri olan Anglia Ruskin Üniversitesi’nin İngiltere’deki kampüsünde gerçekleştirilen protokolle, iki üniversite arasında bilimsel araştırma faaliyetleri, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ve ortak doktora programı konularında mutabakata varıldı.

Rektör Cantürk, imzalanan protokolle Anglia Ruskin Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek “Kocaeli Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bu protokol ile 21 ülkede 150 üniversite ile gerçekleştirdiğimiz protokollere bir yenisini daha ekliyoruz. Anglia Ruskin Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol, eğitim ve araştırma alanlarında önemli fırsatlar sunuyor. Amacımız, öğrencilerimize uluslararası perspektifler ve deneyimler kazandırırken, öğretim üyelerimize ve araştırmacılarımıza da bilimsel araştırmalarını uluslararası düzeyde gerçekleştirebilecekleri deneyim paylaşımına olanak sağlamak ve ortak projelerle bilginin üretimine katkıda bulunmaktır. Bu işbirliği sayesinde kurumlar arasında kıymetli çalışmaların yürütüleceğine, akademik ve bilimsel anlamda önemli projelere imza atılacağına inanıyoruz. Her iki üniversitenin bilimsel ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Cantürk, Anglia Ruskin Üniversitesi laboratuvarlarını inceledi

Anglia Ruskin Üniversitesi’nin medikal teknoloji, tıbbi ve medikal cihaz teknolojiyle ilgili laboratuvarlarında incelemelerde bulunan Rektör Cantürk, Medikal Teknoloji Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Graham Ball ve ekibinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KOÜ’lü Dr. Taşdemir’in “Yapay Zeka Destekli Robotik Cerrahi” Projesi paydaşları cesaretlendirdi

Anglia Ruskin Üniversitesi’nde, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Çağatay Taşdemirci tarafından yürütülen, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (National Health Services-NHS) tarafından finanse edilen "Yapay Zeka Destekli Robotik Cerrahi" projesi ile ilgili de detaylı bilgi alan Rektör Cantürk, projenin ilerleyişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kocaeli Üniversitesi olarak öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin bilimsel araştırmalarını uluslararası alanda yapabilmeleri için gerekli tüm destekleri sağlamak bizim görevimiz ve önceliğimizdir. Bu proje de hem üniversitemiz, hem paydaşımız, hem de uluslararası anlamda sağlık alanı için önemli faydalar sağlayacak bir projedir. Bu projenin üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Taşdemir tarafından yürütülmesi ve üniversitemiz tarafından desteklenmesi, Anglia Ruskin Üniversitesi ile işbirliğimizi kolaylaştırmış ve yeni işbirlikleri için paydaşlarımızı cesaretlendirmiştir” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim