• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 10277.63 0.01
  • Altın: 2413.146 0.96
  • Dolar: 32.2664 -0.21
  • Euro: 34.8187 -0.11

KOTO’DA 889 ÜYENİN KAYDI SİLİNECEK

KOTO Eylül ayı Meclis Toplantısında 5174 sayılı kanunun 10. Maddesi gereği durumlarındaki değişikliği süresi içinde bildirmeyen üyelerin oda kayıtlarının silinmesi konusu görüşüldü ve 889 üyenin oda kaydının silinmesine karar verildi.
KOTO’DA 889 ÜYENİN KAYDI SİLİNECEK
KOTO’nun Temmuz ayı meclis toplantısı Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen toplantının başkanlığını Bülent Karagöz üstlendi. Yapılan Meclis toplantısında gündem 6 maddeden oluştu. Ağustos ayının zaptı görüşüldü ve onaya sunuldu. Ağustos ayı faaliyet raporunu KOTO Başkanı Murat Özdağ sundu. Sunulan faaliyet raporu KOTO Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Ağustos ayı mizanı görüşüldü ve kabul edildi. 5174 sayılı kanunun 10. Maddesi gereği durumlarındaki değişikliği süresi içinde bildirmeyen üyelerin oda kayıtlarının silinmesi konusu görüşüldü ve 889 üyenin oda kaydının silinmesine karar verildi. 14. Meslek grubunun, yeni meslek grubu oluşturulması konusu görüşüldü ve konunun onayı ile sigortacılar artık yeni bir meslek grubu olarak oda içerisinde faaliyet gösterecek.. Son olarak toplantıda dilek ve temenniler bölümünde komiteler ve komisyonlar, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
6’NCI BÜYÜK EKONOMİYE SAHİBİZ
 
TOBB Kocaeli Akademik Danışmanı olarak seçilen Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ‘’Odalarımızla beraberi bir takım faaliyetleri birlikte yürüterek, bundan sonra sizlerle birlikte çalışacağız’’ diyen Keskin, genel anlamda Türkiye ekonomisi ve yeni gelişmeler konusu üzerine yorumlarda bulundu. Manipülasyon ve spekülasyon kavramları salondaki KOTO Meclis üyelerine bilgiler aktardı. Keskin, ‘’Türkiye dünya ekonomi sırasında 16’ncı sırada bulunuyor. Avrupa’da ise 6’ncı büyük ekonomiye sahibiz’’ ifadelerine yer verdi.
 
FAALİYET RAPORUNU SUNDU
 
Keskinin ardından faaliyet raporunun okunması için kürsüye çıkan KOTO Başkanı Murat Özdağ, ‘’İş geliştirme projelerimiz ile birçok program gerçekleştirdik. KOTO Akademi ile çok sayıda insanımızı önemli bölümlerde mezun ettik. Odamız üyelerini fuarlarla buluşturduk. Abhazya heyetini ağırladık. İlimizin turizminin canlanması adına düzenlenen toplantı odamızda gerçekleşti. Yağmurdan iş yerlerinde hasar meydana gelen üyelerimiz için heyet kurarak üyelerimizin yanında olduk. Yeni üyelerimize belgelerini takdim ettik. Rize ve
Trabzon’a ziyaretlerde bulunduk. Basın çalışmalarımız Santek ile uluslararası boyut kazandı.
 
ÜYELERİMİZİN BORÇLAR SIFIRLANIYOR
 
6552 sayılı iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun ile önceki yıllarda vergi kaydını sildiren üyelerimizin oda borçları sıfırlanıyor. Şirketlerimiz için sermaye artırımı 11 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Üretimde ve kalitede dünyaya örnek olmak için bilişim vadisi çok büyük fırsattır. Teknoloji üretmemiz gerekiyor. Teknoloji üretmek içinde yaşam alanları oluşturmamız gerekiyor.
 
URGE ÇALIŞMASINI BAŞLATTIK
 
Şehirde açılacak her noktanın mutlaka otoparkı bulunması gerekiyor. Geçmişte verilen sözler var. Şehri canlandırmak için müteahhitler birliğimiz hazır. Gerçekten çok ciddi ekonomik getirisi olan konularda kamu kurumları elini çekmesi gerekiyor. Buradan kamu kurumlarına sesleniyorum. Bırakın piyasadaki işleri iş adamları yapsın. Birçok model ile bizim iş adamlarımız buna hazır. İnşaat artık belli bir noktaya geldi üretime geçmemiz gerekiyor. İnşaatın geldiği noktayı fark ettiğimiz için Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) çalışması başlattık.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim