• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 23°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

Köşker’den sahurda müjde üstüne müjde

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze basınıyla sahurda buluştu ve birçok önemli projeyi açıkladı.
Köşker’den sahurda müjde üstüne müjde

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze basınıyla her yıl geleneksel hale gelen sahur buluşmalarına devam etti. Sahur programına Köşker ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’yla birlikte belediye başkan yardımcıları Engin Güzel ve Nilay Ayran katıldı.

Gebze’de devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Köşker, peş peşe müjdeleri de açıkladı. İşte Köşker’in açıklamalarından satır başları:

GEBZE ARTIK YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR

Gebze denilince artık güzel şehir, büyük şehir, değerli şehir akla geliyor. Düne kadar akşamları dışarı çıkılamayan Gebze'de artık insanlar geceleri de dışarı çıkıyor ve birbirinden güzel güzide mekanlarda çaylarını kahvelerini yudumlayarak keyifli saatler geçiriyorlar. Artık Gebze'nin gençleri Gebze dışındaki mekanlara gitme ihtiyacı hissetmedikleri gibi İstanbul'dan ve bölgemizin diğer ilçelerinden insanlarımız Gebze'ye gelerek Gebze'nin mekanlarına takılıyorlar.

DÖRT İLÇENİN HİZMET ALACAĞI PROJELER YAPIYORUZ

Gebze her geçen gün büyüyor. Artık biz projelerimiz yaparken, dört ilçenin hizmet alabileceği projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda ki vatandaşlarımızı da düşünerek projelerimizi hayata geçiriyoruz.

SİLVAN’A OYUN ATÖLYESİ KURACAĞIZ

GESMEK çocuk eğitim merkezimizde ve Anaokulu üniversitemizde 2700 çocuğumuza uygulamalı eğitim olanağı sağladık. Buradaki atölyelerimizde çocuklarımızın ürettiği oyuncakları, Diyarbakır Silvan'a götürüp oradaki çocuklarımıza dağıttık. Burada çocuklarımızı web tasarımı ve bilgisayar yazılımı konusunda da yetiştiriyoruz. Amaç Gebze Bilişim Vadisi projesi hayata geçtiğinde orada kalıcı iş imkanlarına kavuşsunlar diye..

METRO TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Evet, Gebze'nin trafik sorunu var. Ama bu sorunun çözülmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Darıca’dan başlayacak olan Metro İstasyon ve Fatih Devlet hastanesi ile Gebze Belediyesi önünden OSB’lere ve oradan da Sabiha ökçe Havalimanı’na entegre olacak. Ayrıca Gebze merkezde 3 ayrı otopark inşa edeceğiz. Trafik sorununu çözmek için çalışıyoruz.

MACERA PARKI ESKİHİSAR’I CAZİBE MERKEZİ YAPACAK

Bu yılın sonunda bitirmeyi düşündüğümüz Eskihisar macera parkında çalışmalar devam ediyor. Macera Parkı tamamlandığında Eskihisar'a daha da bir değer katacak ve bütün bölgenin cazibe merkezi haline gelecek.

BELEDİYE TOPLU KONUT YAPACAK

Belediye olarak Kirazpınar bölgesinde mahallerimizde konut projesi yapacağız. İlk etapta 300 konut düşünüyoruz. Taşocaklarının da kalkmasıyla birlikte en güzel mahallelerimizden biri Kirazpınar olacak.

ASKERİ ALANA YENİ BELEDİYE BİNASI

Gebze Belediye binamız yetersiz kalıyor. Zaten kültür merkezi olarak yapılmıştı. Askeri kışlanın olduğu alanda belediye binası projemiz var. Bakanlık ve TOKİ’yle görüştük. TOKİ de sıcak bakıyor. Belediyenin oraya gelmesi projeye değer katacaktır. Mevcut belediye binasını da kültür merkezi olarak düzenlenebilir.

CUMA PAZARI YIL SONUNDA KALKIYOR

Tatlıkuyu’da yaptığımız kapalı Pazar çok güzel oldu. Pazar dışında festivallerin de yapıldığı bir alan haline geldi. Kapalı semt pazarlarımızda vatandaşın sünnet, düğün gibi organizasyon düzenlemelerine imkan sağlayacağız. Cuma pazarı da yıl sonunda taşınacak. Şehit Numan caddesindeki cuma pazarı ve Doğan caddesindeki pazartesi pazarı tamamen kaldırılarak yakında faaliyete geçecek olan Mevlana Kapalı semt pazarına taşınacak. -

MERMERCİLER DEĞİL GEBZE FUAR MERKEZİ

Mermerciler projesine biz de sıcak bakmıyorduk. Ama gelinen noktada proje değişti ve Gebze Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi olarak değiştirildi. Orada mermer üretimi gibi bir şey olmayacak. Gebze’ye değer katan bir fuar merkezi olacak. Plan notlarına işleteceğiz. Kimse merak etmesin.

TAŞ OCAKLARI KALKACAK YERİNE TIR GARAJI VE OTOGAR

Taş ocaklarına yakın bir alanda Gebze'nin büyüklüğüne ve ihtiyaç kapasitesine yakışır bir şekilde yeni bir kamyon garajı, TIR parkı ve Gişelere yakın bir alanda yeni terminal yapılacak.

2000 BİN AİLEYE YARDIM YAPTIK

Hasan Soba ayrıca Ramazan ayı dolayısı ile 7eşkilat olarak 700 aileye yardım ettiklerini ve 1300 çocuğu giyindirdiklerini dile getirerek "Mahallelerimizde hayata geçirdiğimiz 'Gönül sofraları' kapsamında da mahalle lokantalarında ihtiyaç sahibi mahalle sakinleri ile iftar sofralarında buluştuk" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim