• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Körfezliler 15 Temmuz’un 7. yılında yine meydanlardaydı

Körfezliler 15 Temmuz’un 7. Yılında yine meydanlardaydı. Ellerinde Türk bayrakları ile etkinliğe katılan Körfezliler, “Biriz, beraberiz, dimdik ayaktayız” mesajı verdi.
Körfezliler 15 Temmuz’un 7. yılında yine meydanlardaydı

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, siyasi parti temsilciler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SERDAR TUNCER SAHNE ALDI

Körfez Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimini anlatan video gösterimi sonrasında şair ve yazar Serdar Tuncer sahne aldı. Şiir ve ezgileri ile Körfezlilere seslenen Tuncer’in 15 Temmuz’la ilgili yaptığı konuşma da büyük alkış aldı. Kaymakam Uğur Kalkar ve Başkan Söğüt konuşma sonrasında Tuncer’e plaket takdim etti.

ŞANLI DİRENİŞİN YILDÖNÜMÜ

Meydanda bulunan vatandaşlara seslenen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bugün; birliğimizi parçalamak, milletimize diz çöktürmek, vatanımıza el koymak, maddi ve manevi zenginliğimizi tarumar etmek ve ülkemizi sömürgeleştirmek isteyenlere karşı kazanılmış şanlı direnişin yıldönümünde bir aradayız. İslam’a bin yıldır hizmetkarlık yapan bu asil milleti, alçak darbe teşebbüsüne karşı korumuş olmasından dolayı yüce Allah’a binlerce kere hamd ediyorum” dedi.

“ZAFER İNANANLARIN OLDU”

Başkan Söğüt, “Son yüzyılın en büyük ihanetine maruz kalmış bir milletin evlatları olarak, hamdolsun yine birlik içinde buradayız ve dimdik ayaktayız” diyen Söğüt, “Tabi bu birliği korumak kolay olmadı. Ağır bedelleri oldu. Ülkemizin ve milletimizin kaderine zorla el koymak isteyenlere karşı, gönüllüce bir direniş gelişti. Ve zafer yine inananların oldu.

SÖĞÜT, “KORKUSUZCA MEYDANLARA ÇIKTINIZ”

Bu alçakça girişimin ilk dakikalarından itibaren devletini, milletini, vatanını, toprağını, bayrağını, namusunu ve tarihini korumak için sokaklara ve meydanlara çıkan korkusuz Körfez halkına da ayrıca sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Demokrasi, milli irade ve bağımsızlığımızda gözü olanlara ders ve ibret olması temennisiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü kutluyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler, milletimize ebedi varlık diliyorum” dedi.

KALKAR, “ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR”

Başkan Söğüt’ün ardından konuşan Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, “7 yıl önce milletimizin bekasına sahip çıkmak adına sokağa çıktığımız bir geceyi yaşadık. O kutlu gecede hayatını kaybeden 252 şehidimiz var. Binlerce gazimiz var. Onlara da sağlıklı bir ömür diliyorum. Tabi biz 15 Temmuz’dan çıkaracağımız dersler de var. Milli iradenin her şeyin üzerinde olduğu ve devlet yönetimine milli iradenin egemen olması gerektiğini bir kez daha anladık” dedi.

DUALARLA ANILDILAR

Başkan Şener Söğüt ve Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar’ın konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve ilahiler okundu. Program Körfez İlçe Müftüsü Muhammed Aydın tarafından yapılan dua ve sonrasında okunan sela ile birlikte sona erdi. Etkinlik boyunca alanda bulunan Körfezlilere su, çay ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim