• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10045.74 0.00
  • Altın: 2412.135 -0.63
  • Dolar: 32.2988 -0.62
  • Euro: 34.6561 -0.46

Körfez’de Roman rüzgarı esti

Körfez’de Romanlar Günü, coşkuyla kutlandı. Davetliler çiçekçi kızlar tarafından karşılandı, Roman Çocuk İlahi Grubu ise kulakların pasını aldı. Finalde Ümmiye’nin sahne aldığı gecede; ‘göbek şov’ vardı.
Körfez’de Roman rüzgarı esti

Körfez Belediyesi, Körfez Ticaret Odası ve Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen Romanlar Günü etkinliği, muhteşem görüntülere sahne oldu. Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Başkan Yardımcısı İsa Taş ve meclis üyeleri, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ve Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci de katıldı.

GENİŞ KATILIM VARDI

 

Ayrıca katılanlar arasında; AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek, İzmit Romanlar Federasyonu Başkanı Ergün Akbulut, Roman Dernek Başkanları Hasan Şirin ve Volkan Taştık, Genç Romanlar Federasyonu Başkanı Mustafa Kuttekin ve Roman Kadınlar Derneği Başkanı Emine Demek de katıldı. Gecenin açılış konuşmasını Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci yaptı.

 

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

 

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, “Romanlar Günü 14 Mart. Ama biz 15 Mart’ta kutluyoruz. Yani sadece bir gün değil, yılın 365 günü kutlamak, her zaman birlikte olmak için varız. Dünyada 8 Nisan’da kutlanıyor. Ama bunun Türkiye’de çok fazla karşılığı yoktu. Cumhurbaşkanımızın Roman Açılımını gerçekleştirdiği günden bu yana önemli adımlar atıldı.

 

GÜÇLÜ BİR EVET

 

Kocaeli’de oturan ve eğitim gören çocuklarımıza burs verilmesi noktasında adımlar atıyoruz. Meyve olgunlaşmaya başladı. Ama maalesef bizler tohumu ekiyoruz, ertesi gün elma bekliyoruz. Her şeyin bir zamanı var. Bu salonda şimdi çocuklar var. Bunlar geleceğin Cumhurbaşkanı, valisi olacak. Ama önce eğitim şart. Güçlü Türkiye için biz de en güçlü desteği vereceğiz, ‘güçlü bir evet’ diyeceğiz ifadelerini kullandı.

 

TEK YÜREK OLMALISINIZ

 

Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı da konuşmasında özellikle kadınlara meslek edindirme ve gelir elde etmeleri noktasında adımlar atacaklarını belirterek, “Proje üzerinde çalışıyoruz. Ama ben buradan roman vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; İçinizde çok özverili insanlar var. Bu çatının altında güçlü olun, tek olarak hareket edin. Bizim çatımız da Türkiye Cumhuriyeti bayrağıdır” ifadelerini kullandı.

 

O KARANLIK DÖNEMLER BİTTİ

 

“Sizleri gönülden seviyorum” diyerek sözlerine başlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise; “Roman kardeşlerimize daha önce uygulanan muameleyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız hepimiz adına sizlerden özür diledi. Ama sadece size değil; Geçmişte bu memlekette 18 sene ezanlar okunmadı, susturuldu. Minarelerden Tanrı uludur diye bağırtırdılar. Bunları yaşadık.

Artık bitti. Şimdi, yeni Türkiye var. Yeni Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan var.

 

ASLA İTİBAR ETMEYİN

 

O karanlık dönemler artık bitti. Gecenin ardından güneş doğdu. Asıl Güneş, 16 Nisan’da doğacak inşallah. Evetlerimiz ile desteklerimiz ile. 16 Nisan, Karanlık zihniyetlerin sonu olacak. İşte bu salondakiler evet diyor. İşte bu evetler Hollanda’nın Avrupa’nın ödünü kopartıyor. Sizleri bölmek isteyenler, aranıza fitne sokmaya çalışanları göreceksiniz. Bunlara asla itibar etmeyin” dedi.

 

İLLE DE ROMAN OLDU!

 

Roman Çocuk İlahi Grubu’nun mini konseri ile başlayan gecede, sürpriz isimler de sahne aldı ve ilahileri seslendirdi. Etkinlik boyunca da çiçekçi kızlar, salona gelenleri karanfillerle karşıladı. Gecenin finalinde ise Ümmiye konseri vardı. ‘İlle de Roman olsun’ diyerek konserine başlayan Ümmiye, salondakileri coşturdu. Başkan Baran’a Romanlar tarafından saat takdim edilirken, Başkan da kiraz kristali hediye etti. Ayrıca İlahi Grubu’ndaki çocuklara bisiklet hediye edildi.

 

unnamed-(7)-009.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim