• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10082.77 0.00
  • Altın: 2428.149 -0.42
  • Dolar: 32.3702 -0.61
  • Euro: 34.6846 -0.82

Kocaeli’deki belediyelerde grev mi başlayacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ve 3 ilçe belediyesinde anlaşma sağlanamadı. Arabulucu süreci devam eden belediyelerde anlaşma sağlanamazsa grev süreci başlayacak.
Kocaeli’deki belediyelerde grev mi başlayacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü, Gebze, Darıca ve Derince Belediyeleri ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir tüelü anlaşma sağlanamadı. 2020 yılının 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak olan toplu iş sözleşmeleri, 2 aylık yasal görüşme süresi içinde sonuçlanmadığı için, yine yasa gereği arabulucu nezdinde görüşme süresini girildi. Bu belediyelerde önümüzdeki hafta yeniden görüşmeler başlayacak.

SENDİKA NE KADAR ZAM İSTEDİ?

Toplamda yaklaşık 1600 işçiyi ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Hizmet-İş Sendikası,   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü ve Darıca Belediyesi işçileri için, 1. yıl için ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay yüzde 4 şeklinde, ikinci ve üçüncü yıl için gerçekleşecek enasyonun yine 6 aylara bölünerek uygulanması istedi. Gebze ve Derince için şu anda bir ücret tekli yapılmadı.

“İKİ TARAFINDA MUTLU EDECEK ŞEKLİNDE”

Devam eden toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili Kocaeli Koz’a açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, masada iki tarafında mutlu edecek şeklinde imza atmak istediklerini söyledi. Ersoy, 2 ayı geçkin bir süredir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, 3 ilçe belediyesinde 2020 yılından geçerli olacak, yaklaşık 1600 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyoruz. Önümüzdeki hafta arabulucu nezdinde görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah yasal 15 günlük arabulucu süresinde sözleşmeleri masada iki tarafında mutlu edecek şeklinde imzalarız. Bizim ve üyelerimizin beklentisi bu yönde.” dedi

“ENFLASYONUN YARISI BİLE DEĞİL”

15 günlük süre için anlaşma sağlanmazsa, grev oylaması sürecine gireceklerini belirten Ersoy, “İşçilerimiz grev oylamasını sonucu greve evet denilirse grev, grev hayır denilirse yüksek hakem kuruluna sözleşme gönderilmiş olunacak. Bizim bu süreçler yaşanmadan sözleşmeleri masada imzalamak istiyoruz. Bu yıl işveren sendikasına üye ve sözleşmesi devam eden belediyelerin ortak hareket ediyor izlenimi içindeyiz. Ancak biz sözleşme masasında da söylediğimiz gibi, 6 aylara bölünmüş yüzde 4 teklieri kabul etmemiz mümkün değil. TÜİK’in yüzde 12 gibi açıkladığı enasyon rakamının bile yarısına tekabül eden bu teklier, bugüne kadar imzaladığımız ve imzalanan sözleşmelerin çok uzağında bir teklif, dolayısıyla bu teklin revize edilerek yeni teklierin gelmesini bekliyoruz.” diye belirtti

“SOKAKTA YAŞATTIĞIMIZ ENFLASYON BUNUN ÇOK ÜSTÜNDE” Açıklamasının devamında Ersoy, “Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı, işçilerimizin alım gücü her geçen gün düşüyor, ekonomik sıkıntıları her geçen gün artıyor. Her ne kadar TÜİK açıklamış olduğu enasyon yüzde 12 de olsa, pazarda, bakkalda, sokakta yaşattığımız enasyon bunun çok üstünde. Biz geçmişte de beraber sözleşme imzaladığımız, çalışanlara her zaman değer veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanımız olmak üzere, diğer belediye başkanlarının da, işveren sendikası tarafından verilen bu teklierin dışında, işçimizin yüzünü güldürecek bir ücret artırımı ile masada bitirerek çalışanların yüzünü güldüreceklerine inanıyoruz” dedi.

Kaynak:Kocaeli Koz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim